SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Erbakan Hoca'ya Veda..

A- A+ PAYLAŞ

Ankara'da vefat eden eski başbakan ve Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan için Fatih Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Devlet töreni istemeyen Erbakan, Fatih Camii'nde tören yapılmasını ve Merkez Efendi Mezarlığı'nda eşinin yanına gömülmeyi vasiyet etmişti. Yüzbinlerce kişinin katıldığı törende devletin zirvesi de ezilme tehlikesi yaşadı.Törenin ardından Erbakan'ın cenazesi Merkez Efendi Mezarlığı'na götürülmek üzere yola çıktı. Binlerce insan cenaze aracının ardından yaklaşık 4 kilometre mesafedeki mezarlığa doğru yürüdü. Kalabalık nedeniyle adım adım ilerleyebilen cenaze aracı 4 km'yi ancak 2,5 saatte alabildi. Erbakan'ın tabutu eller üzerinde mezarına taşınarak eşinin yanına defnedildi..

Erbakan için ilk tören Ankara'da Hacı Bayram Veli Camii'nde yapıldı. Sabah namazına müteakip kılınan cenaze namazına bakanların ve ailesinin yanı sıra çok sayıda seveni katıldı. Erbakan'ın cenazesi daha sonra özel uçakla İstanbul'a getirildi.

CENAZE FATİH CAMİİ'NDE
Atatürk Havalimanı'ndan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğüne ait cenaze nakil aracına konulan Erbakan'ın cenazesi, küçük bir konvoy eşliğinde trafiğe kapatılan sahil yolu güzergahından Fatih Camisi'ne getirildi.

Bu sırada cami çevresinde bekleyen vatandaşlar ve partililer, gözyaşları eşliğinde tekbirler getirerek cenazeyi karşıladı. Cenaze aracı, cami çevresinde yaşanan izdiham nedeniyle avluya giriş yapmak üzere uzun süre bekledi. Cenazenin gelişini bekleyen güvenlik güçleri ve Saadet Partili gençler, güvenlik koridoru oluşturdu. Mikrofonla vatandaşları sürekli uyaran bir partili, “Hocayı görünce kimse öne doğru adım atmasın. 100 kişiyle izdiham yaratmayalım. Hocaya yakışan bir cenaze olsun” diye anons etti. Tekbir sesleri arasında cenaze musalla taşına getirildi.

Erbakan'ın kızı Elif Erbakan Altınöz eşi Mehmet Altınöz'le, kızı Zeynep Erbakan Baykoç eşi Faruk Baykoç'la, oğlu Fatih Erbakan da eşi Beyza Erbakan ile birlikte musalla taşına konulmasıyla birlikte cenazenin başında beklemeye başladı.

Cenaze merasiminde, 2003 yılındaki Kuran-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması'nda birinci olan Ahmet Karalı, Kur'an-ı Kerim okudu.

10 BİN POLİS GÖREV YAPTI
İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından cenaze töreni bölgesine katılım noktalarında arama tarama işlemleri için 3 bin 500, çevre ve yol güvenliği için de yaklaşık 10 bin polisin görev yaptığı belirtildi.

Erbakan'ın Zeytinburnu'ndaki Merkez Efendi Mezarlığı'nda bulunan aile kabristanlığındaki mezarı, partililer tarafından sırayla kazıldı. Erbakan'ın kabrinin, 2005 yılında vefat eden eşi Nermin Erbakan'ın yanına kazıldığı görüldü. Aile kabristanlığında, Necmettin Erbakan'ın babası Sabri ile annesi Kamer Erbakan'ın da mezarları bulunuyor.

Mezarlığın karşısındaki surlara da Erbakan'ın büyük boy bir fotoğrafı asıldı.

Öte yandan, İstanbul'daki tüm camilerde Erbakan'ın vefatı dolayısıyla sela verildi.

DEVLETİN ZİRVESİ CAMİDE
Devletin zirvesi Erbakan'ı son yolculuğunda yalnız bırakmadı. Fatih Cami’ndeki cenazeye şu isimler katıldı: Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile Başbakanı İrsen Küçük, eski Başbakan Tansu Çiller, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Devlet Bakanı Cemil Çiçek, Bülent Arınç, Egemen Bağış, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Çalışma Bakanı Faruk Çelik, Bayındırlık Bakanı Mustafa Demir, Tarım Bakanı Mehdi Eker, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, BBP Genel Başkanı Yaşar Topçu, HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, DP Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, Abdülkadir Aksu, Bekir Bozdağ, Ahmet İyimaya, Kürşat Tüzmen, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 1. Ordu Komutanı Org. Hayri Kıvrıkoğlu ve askeri erkan, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Deniz Baykal, Eski Bakanlardan Hüsamettin Özkan, Mehmet Ağar, Yaşar Okuyan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Ali Müfit Gürtuna CHP’li Akif Hamzaçebi, BDP’li Sırrı Sakık, İlhan Kesici, Prof. İlber Ortaylı, Türkiye Caferileri lideri Selahattin Özgündüz, İsmail Ağa Cemaati Lideri Mahmut Ustaosmanoğlu ve kamuoyunca ‘Cübbeli Ahmet’ olarak bilinen Ahmet Ünlü.

DEVLETİN ZİRVESİ EZİLME TEHLİKESİ YAŞADI
Cumhurbaşkanı Gül, Başbakan Erdoğan ve bakanlar Fatih Camii'ne geldiklerinde ve cenaze namazının ardından tabutun götürülüşü sırasında izdiham yüzünden güç anlar yaşadı.

TSK ÇELENK GÖNDERDİ
Cami avlusunda yer alan çelenklerden biri Türk Silahlı Kuvvetleri'ne aitti. TSK'nın çelenginin yanında CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun gönderdiği çelenk yer aldı.Ayrıca cami avlusunda bazı subayların da olduğu görüldü.

İZZETBEGOVİǒİN MEZARINDAN TOPRAK GETİRİLDİ
Erbakan’ın kabrine Bosna Hersek Devlet Başkanı Aliya İzzetbegoviç’in mezarından toprak getirildi.

CENAZE ARACI MEZARLIĞA 2,5 SAATTE GİDEBİLDİ
Töreninin ardından nakil aracına konan Erbakan'ın cenazesi izdiham nedeniyle 4 kilometrelik yolu 2,5 saatte alabildi. Merkez Efendi mezarlığına TBMM Başkanı Şahin ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da geldi. Erbakan, Merkez Efendi Mezarlığı'nda bulunan aile kabristanında eşinin yanına defnedildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız