SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Erbakan İçin Anma Töreni..

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:45:53
Erbakan İçin Anma Töreni..
A- A+ PAYLAŞ

Eski başbakanlardan Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın ölümünün 2. yıl dönümü nedeniyle, anma töreni düzenlendi.

Saadet Partisi (SP) Malatya Merkez İlçe Başkanlığı tarafından, eski başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın ölümünün 2. yıldönümü dolayısıyla düzenlenen “Erbakan ve Yeni Bir Dünya” konulu anma toplantısı, Malatya Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapıldı. Anma toplantısına konuşmacı olarak, SP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Karaman katıldı.

SP İl Başkanı Mehmet Asiltürk, SP Merkez İlçe Başkanı Mustafa Canbay, MÜSİAD Şube Başkanı Mehmet Balin ile birlikte kalabalık bir topluluğun katıldığı anma etkinliği, İstiklal Marşı ve ardından Kur’an-ı Kerim’in okunması ile başladı.

Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın siyasi hayatını vurgulayan gösterimden sonra açılış konuşmasını yapan SP İlçe Başkanı Mustafa Canbay, "Malıyla, canıyla cihat eden bir kimse olarak, fani dünyadan ebedi aleme göç etti. Göç edeli 2 yıl oldu. O zihinlerimizde, hal ve hareketlerimizde, dünya varlığımızda, hak ile batılı tanımamızda, maddi ve manevi kalkınmada 'İslamca' bir büyük devrim yaparak, aramızdan ayrıldı" dedi.

SP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Karaman da, "İntikam duygusuna sahip değildi, hep af ediciydi. Bütün hataları görürdü, yüzüne bile vurmazdı bazen. Hiçbir insanı bu davadan atmamıştır, ihraç etmemiştir. Giden herkes kendi gitmiştir. Kendilerine sorarlar; ‘Siz 28 Şubatçıların cezalandırılmasını istiyor musunuz?’ Sayın Erbakan; ‘Hayır, ben cezalandırılmalarını istemiyorum, eğitilmelerini istiyorum. Çünkü onlar bizim ne yapmak istediklerimizi bilmiyorlardı’ diyecek cevabı verir. Hocamız ve arkadaşları Milli Nizam Partisi, Milli Selamet Partisi, Refah Partisi, Fazilet Partisi, dört defa kapatılan partilerden sonra ‘Artık bize bu ülkede hizmet ettirmiyorlar’ diye köşelerine çekilmediler. Beşinci partilerini kurdular; Saadet Partisi..." şeklinde konuştu.

Karaman, "Necmettin Erbakan, ülkesini ve milletini seven, Hakk'ın rızası için çalışan bir liderdi" ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız