SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Erbil'e Bombalı Saldırı... 1'i Türk 19 Ölü...

A- A+ PAYLAŞ

Türk ordusunun PKK’ya karşı başlattığı operasyonda Irak sınırına dayandığı saatlerde Erbil’de 800 kiloluk TNT ile bombalı saldırı düzenlendi.

Saldırının ardından aralarında 1 Türk’ün de bulunduğu 19 kişi ölürken, olay yerinde dev bir çukur açıldı.

Irak'ın kuzeyindeki Erbil'de kamyonla düzenlenen saldırı ile ilgili Ensar el Sünnet ve Ensar el İslam örgütleri suçlanıyor.

Kürt milletvekili Mahmud Osman, saldırıyla ilgili olarak, El Kaide örgütüyle bağlantıları olduğu kaydedilen Sünni Arap örgüt Ensar El Sünnet ve yine Irak'taki El Kaide ile bağlantıları bulunan ağırlıklı olarak Kürtlerin oluşturduğu Ensar el İslam grubunu suçladı.

Osman, yetkililerin bir hafta önce, polisin Süleymaniye kentinde bir hücreyi ortaya çıkarmasının ardından büyük bir saldırı planlandığını öğrendiğini söyledi.

Yakalananların sorgulamaları sırasında komşu bir ülkede eğitim aldıklarını itiraf ettiklerini kaydeden Osman, "bu ülkenin İran olduğu" ifadesini kullandı.

Bölge yönetimi sağlık bakanı Ziryan Osman, bölge yönetimine ait içişleri bakanlığı önünde düzenlenen saldırıda 19 kişinin öldüğünü, 5'i ağır 80 kişinin yaralandığını açıkladı.

Erbil'in merkezindeki 60 Metre Caddesi'nde altyapı ve yol çalışmalarını yürüten Taşyapı firmasından yetkililer, saldırıda Bülent Özdemir adlı işçinin öldüğünü bildirmişti.

BİR TÜRK ÖLDÜ

Saldırının sorumluluğunu henüz üstlenen olmadı.

ÖNCEKİ SALDIRI “ENSAR EL SÜNNET”TEN

Erbil'de 1 Şubat 2004'de düzenlenen, 109 kişinin öldüğü iki intihar saldırısı, Ensar El Sünnet örgütü tarafından üstlenilmişti. Bölgede Kürt yetkililere yönelik suikast girişimleri dahil bir dizi saldırıyla ilgili olarak da Ensar El İslam örgütünün suçlandığı belirtiliyor.

800 KİLO TNT

Yetkililer, saldırıda yaklaşık 800 kilo TNT kullanıldığının tahmin edildiğini, kurbanlar arasında içişleri bakanlığı önündeki güvenlik görevlilerinin, çocuk ve kadınların da bulunduğunu, patlamanın, bakanlık binasının yanı sıra bir kilometrelik bir alanda zarara yol açtığını belirttiler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız