SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ercişli Toprağa Verildi

A- A+ PAYLAŞ

İstanbul'da vefat eden Malatya'ya emek ve katkı sağlamış önemli isimlerden, eski belediyeci, Malatyaspor eski başkanı ve CHP eski il başkanı Fuat Ercişli'nin cenazesi, İstanbul'da toprağa verildi.

1943 yılında Malatya'da doğan, ilk ve orta öğreniminin ardından İstanbul Teknik Üniversitesi'nden Elektrik Yüksek Mühendisi olarak mezun olduktan sonra 1970'li yıllarda Malatya Belediyesi'nde Elektrik Su Otobüs (ESO) İşletmesi Müdürü olarak görev yapan Fuat Ercişli, 1976 ve 1977 yıllarında da Malatyaspor'da başkan olarak görev almıştı. Malatya'da kayısı festivalini düzenleyen Turizm Derneği'nin kurucularından ve aktif üyelerinden olan Ercişli, Malatya Belediyesi'nden istifa edip, Malatyaspor'un eski başkanlarından merhum Nurettin Soykan'a ait olan Malatya'daki Boyataş Fabrikası'nın yöneticisi olarak özel sektörde görev yapmaya başlamıştı. Bir süre bu şirketin yöneticiliğini yapan Ercişli, CHP İl Başkanlığı görevinde bulunmuş, ayrıca bu partiden 1989 yılında Belediye Başkan adayı gösterilmişti. Daha sonra işini ve ikametini İstanbul'a nakleden Ercişli, Merbolin Boya Fabrikası'nın ortaklarından ve yönetim kurulu başkan vekiliydi.

Geçtiğimiz aylarda akciğer kanseri teşhisi konulan ve bu nedenle tedavi görmekte olan Ercişli, Cumartesi günü vefat etti.

Evli ve 2 çocuk babası olan Fuat Ercişli'nin cenazesi, Pazar günü Üsküdar Altunizade İlahiyat Fakültesi Camii'nden kaldırıldı. Cenaze, öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından cenaze Ümraniye'deki Kocatepe Mezarlığı'na defnedildi.

Ercişli'nin cenaze törenine; ailesi yakınları, Kadıköy Belediye Başkanı Selami Özdemir ile Malatya ve İstanbul'dan dostları, arkadaşları katıldılar. Cenaze töreninde Malatyaspor'dan, CHP'den, Malatya Belediyesi'nden çiçek ya da temsilci olmaması dikkat çekti.

ABD'de bulunan CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu'nun ise, Ercişli'nin ölüm haberini alınca ailesini telefonla aradığı ve başsağlığı dileklerini ilettiği bildirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız