SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Erciyes'te Türk Kurultayı

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:00:04
Erciyes'te Türk Kurultayı
A- A+ PAYLAŞ

25. Erciyes Türk Kurultayı düzenlenen programla yapıldı. 

Düzenlenen 25. Erciyes Türk Kurultayına Tertip Komitesi Başkanı Necip Dinçer, Eski Kültür Bakanı Namık Kemal Zeybek, ünlü sanatçı Ozan Arif, MHP Yozgat eski milletvekili Mesut Türker, MHP Karaman eski milletvekili Osman Sevimli, ünlü sanatçı Esat Kabaklı, Suriye Türkmenleri Temsilcisi Abdulkerim Aga, Irak Türkmenleri Temsilcisi Şemsettin Kuzucu, Kerküklü Ozan Sermet Tuzlu, Gazeteci-Yazar Yavuz Selim ve çok sayıda vatandaş katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Necip Dinçer, “Sevgili dava arkadaşlarım biz başbuğun emanetine sahip çıktığımızda Ozan Arif ve 30-40 arkadaşla burada Ramazan iftarı yaptık. Gece geç saatlere kadar 300 kişi, 500 kişi, bin kişi başbuğun yadigarı için bir araya geldik. Birde bu Türk Kurultayı var, biz bu kurultaylarda birlik ve beraberlik içinde olmalıyız. Olmazsak dağılır, yok oluruz. Bize çeşitli iftiralar attılar, bu kurultayların tam düzenleneceği günlere 3-5 gün kala ‘bu yıl kurultay iptal sakın gitmeyin, Ozan Arif gelmiyor’ gibi iftiralar atılıyor. Bu yıl da kurultay ateşi yanana kadar insanlarımızı telefonla, mail yoluyla, sosyal ortamlarda insanlarımızın buraya gelmesine mani olmak için ellerinden geleni yapanlar var. Biz diyoruz ki burada başbuğun emanetine sahip çıkmaya çalışıyoruz ve fikir sistemimiz Türk milliyetçiliği sistemi. Kurultayların gerçek amacı nerede bir Türk varsa o Türkün problemlerini veya sevincini paylaşmak. Kurultayların gerçek manası budur biz bunun için buradayız” diye konuştu.

Dinçer ayrıca, “Bizim yaptığımız herhangi bir yanlış yok. MHP bizim, biz MHP’yiz bugün benim kardeşlerim benim elimden orayı almış olabilir ama biz reddi miras etmedik. İçimize birkaç arkadaş gönderip burada bizim huzurumuzu kaçırmaya çalışanları burada sizin huzurunuzda lanetliyorum. Bizi kendi içimizden provoke etmeye çalışanlar, bizi birbirimize düşürmeye çalışanlar var. Ülkücü hareket kendi kendini yönetecek ve kendi liderini kendisi çıkartacak. Ben buna iman ediyorum” şeklinde konuştu.

Eski Kültür Bakanı Namık Kemal Zeybek ise, “Birileri bizi çökertmeye çalışıyor. Bizi Türk’e inançtan, Türk sevgisinden kendimize özümüze olan sevgiden koparmaya çalışıyorlar. Bunu bilinçli yapıyorlar. Zaman geçti Mustafa Kemal Atatürk’ün büyük öngörüsü 29 Ekim 1933 günü söylediği sözler gerçekleşti. Cumhuriyetin 10. yılında şunu söyledi; ‘Bir gün Sovyetler Birliği dağılacaktı. Sovyetler Birliği içinden kanı kanımızdan, soyu soyumuzdan, inancı inancımızdan, kültürü kültürümüzden kardeşlerimizin devletleri ortaya çıkacaktır. Biz o günlere hazır olmalıyız. Hazır olmak ne demektir? Hazır olmak köprüler atmak demektir’ Bu davayı Atatürk’ten sonra Alparslan Türkeş aldı eline ve siyaset planında Türk birliği Dünya Türklüğü davasını dalgalandırdı ve Türk Cumhuriyetlerinin bağımsız olacağı güne kadar getirdi. 7 Türk devleti ortaya çıktı. Bu 7 Türk Devleti ortaya çıktığı zaman dünya korktu 7 devlet birleşirse dünya dengeleri değişir ve Türkler tekrar tarihteki yerlerine geçerler diye düşünüldü. Türkiye’nin önüne Avrupa Birliği diye bir tuzak koyuldu. Yöneticilerimizin başı vuruldu AB’ye döndü. Feryat ettim ‘Bizi almayacaklar bırakın bunların yakasını’ dedim. AB fikri iflas ettiği zaman Arap Birliği diye bir şey çıkardılar. Ne işin var senin Suriye’de, ne işin var senin Mısır’da. 7 tane bağımsız Türk devletin var. Her türlü zenginliğe sahip 7 devletin duruyor. Yapmamız gereken şey apaçık bellidir. O da Türk dünyası ile birleşmek” ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından ünlü sanatçı Esat Kabaklı birbirinden güzel türkülerini seslendirdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız