SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Erdal İnönü Anıldı

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:21:03
Erdal İnönü Anıldı
A- A+ PAYLAŞ

Merhum hemşehrimiz eski Cumhurbaşkanı ve Başbakanlardan İsmet İnönü'nün oğlu, Eski Başbakan Yardımcısı ve SHP Onursal Genel Başkanı Prof. Dr. Erdal İnönü, vefatının 7. yıldönümünde kabri başında anıldı.  İnönü Ailesi ile birlikte CHP Genel Başkan Yardımcıları Veli Ağbaba, Sezgin Tanrıkulu, Burhan Şenatalar, Milletvekilleri Süleyman Çelebi, Hurşit Güneş ve Umut Oran’ın yanı sıra CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, Şişli Eski Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül de anmaya katıldı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ‘’Sayın Erdal İnönü, Fizik alanındaki başarılarının yanı sıra Türkiye’de bugüne kadarki siyasetçiler içerisinde de çok farklı bir yere sahipti. Mütevaziliği, dürüstlüğü, kibarlığı ve beyefendiliğiyle toplumun her kesiminin gönlünde yeri vardı. Aslan sosyal demokratların dürüst genel başkanıydı. En zor dönemlerde en önemli kararları alabilecek bir yapıya sahipti. Nitekim kendi isteğiyle genel başkanlık görevinden ayrılması da kolay kolay herkese nasip olmayacak bir karardı. Onu her zaman sevgi ve özlemle anacağız’’ şeklinde açıklamada bulundu.

Sağanak yağış altında gerçekleştirilen anma töreninde Kuran-ı Kerim okunması ve dua edilmesinin ardından konuşma yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhan Şenatalar ise, Erdal İnönü'nün yaşamı boyunca Türkiye ve insanlığa hizmet eden istisnai bir insan olduğunu söyledi. İnönü'nün Türk siyaseti için çok özel bir insan olduğunu vurgulayan Şenatalar, "Erdal Bey'i bugün burada sadece çok sevdiğimiz bir kişi olarak anmıyoruz, aynı zamanda onun sahip olduğu ve bizlere örnek oluşturan değerleri ile birlikte anıyoruz" diye konuştu. Şenatalar, "Erdal Bey her şeyden önce dürüst siyasetin sembolüdür. Siyasetin son derece kirlendiği bu ortamda Erdal Bey'i özellikle anmak gerekir. İnsan haklarını son derece inanmış, özümsemiş bir insandı. Bütün yaşamı boyunca barış için örnek tavırlar sergiledi ve her zaman bilgiye dayalı siyaseti savundu. Siyaseti zarif espirileriyle süsledi. Bugün bizler onun temsil ettiği değerlere sahip çıkmalıyız, onun temsil ettiği değerleri Türkiye siyasetine hakim kılmalıyız" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız