SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Erdem Vefat Etti

A- A+ PAYLAŞ

Vakıfbank eski genel müdürü hemşehrimiz Sami Erdem İstanbul'da vefat etti. Erdem'in cenazesi Pazartesi günü İstanbul'da toprağa verilecek.

PAZARTESİ TOPRAĞA VERİLECEK..
Vakıfbank'ın eski genel müdürü, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na devredilen Egebank’ın eski genel müdürü ve ortağı Sami Erdem vefat etti. Kemik iliği kanseri nedeniyle 2002 yılından bu yana tedavi gören Sami Erdem’in, Florence Nightingale Metropolitan Hastanesi’nde dün hayatını kaybetti.

Oğlu Bahahır Erdem, Sami Erdem’in, 25 Mayıs Pazartesi günü öğle namazından sonra Şakirin Camisi’nde kılınacak cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı’nda toprağa verileceğini söyledi.

ÖZGEÇMİŞİ..
Malatya'nın Darende ilçesinde doğan M. Sami Erdem, ilk öğrenimini Darende'de orta öğrenimini İstanbul Haydarpaşa Lisesi'nde tamamladı. 1959 yılında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’ni bitirdikten sonra yedek subay olarak askerliğini yapan Sami Erdem, müfettiş muavinliği imtihanını kazanarak Akbank'ta göreve başladı. Bu bankada bir süre müfettişlik yaptıktan sonra uzun yıllar Ankara Bölge Müdürlüğü görevini yürüttü. 1981 yılında Türkiye Vakıflar Bankası Genel Müdürlüğü görevine tayin edilen Erdem, 1987'ye kadar burada çalıştı.

Sami Erdem, 1987 sonunda Faysal Finans Kurumu Yönetim Kurulu Genel Koordinatörlük görevini üstlendi. Erdem 15 Eylül 1988-5 Aralık 1993 tarihleri arasında Tütünbank Başkanvekilliği, Murahhas Aza ve Genel Müdürlük görevlerinde bulundu.

Sami Erdem, Yaşar Holding A. Ş. Yönetim Kurulu Üyeliği ve Batı Sigorta Başkanvekilliği de yaptı. Berlin'de kurulmuş olan Express Trade Bank'ın yönetim kurulu başkanı olarak da hizmet veren Sami Erdem, çalıştığı bu süreler içinde, Karadeniz Bakır İşletmeleri yönetim kurulu Başkanvekilliği, Türkiye Sanayi Yatırım Bankası Yönetim Kurulu Üyeliği ile Taksim Otelcilik A. Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığını da yaptı.

17 Ocak 1994’de İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili olarak görevlendirilen ve buradan ayrıldıktan sonra Egebank'ta görev alan Erdem, evli ve 1 çocuk babasıydı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız