SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Erdemir'den Hekimhan'a 300 Milyonluk Yatırım

A- A+ PAYLAŞ

Hürriyet Gazetesi Ekonomi Servisi Müdürü ve Yazarı hemşehrimiz Vahap Munyar, Hasançelebi Belediye Başkanı Mehmet Şerif Yıldırım'ın geçtiğimiz haftalarda duyurduğu 300 milyon dolarlık yatırımı, "Erdemir'den Hekimhan'a 300 milyon dolarlık yatırım göründü" başlığıyla köşesinde yazdı.

Munyar'ın yazısı şöyle:

....

"SANIRIM iki yıl kadar önceydi. Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz, kentteki görevine yeni başlamış, başta Malatya Eğitim Vakfı (MEV) olmak üzere İstanbul’daki Malatyalı işadamları Pera Palas Oteli’nde kendisine "hoşgeldin" yemeği düzenlemişti.

O günlerde Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı’nı yürüten şimdinin AKP Milletvekili Mücahit Fındıklı, kendisine ulaşan bilgiyi aktardı: "Oyak Holding’e geçen Erdemir, Hekimhan ilçemize demir-çelik tesisi yapacakmış. Orada önemli demir madeni yatağı var."

Mücahit Fındıklı bilgiyi Hekimhan Belediye Başkanı’ndan almıştı: "Belediye Başkanı’nın söylediğine göre 300 milyon dolarlık yatırım söz konusu olacakmış. Düşünsene kaç kişi ekmek yiyecek oradan."

Bu bilgi üzerine hemen Oyak Holding’de Genel Müdür Coşkun Ulusoy’un danışmanı Asaf Ardak’ı aradım. Ardak, "İskenderun ve Ereğli’ye gideceğiz. Gelirsen orada sorunun yanıtını da alabilirsin."

Coşkun Ulusoy ve yardımcısı Aydın Müderrisoğlu’nun başında bulunduğu ekiple önce İskenderun’da İsdemir turu yaptık, ardından da Ereğli’ye geçip, Erdemir’i gezdik. Orada Müderrisoğlu’na sordum: "Malatya’nın Hekimhan ilçesinde yeni yatırım planınız varmış."

Müderrisoğlu, o günlerde çok başlangıç aşamasında olan bu çalışmayı fazla açmak istemedi: "Erdemir ve İsdemir’i yeni devraldık. Buralarda öncelikli işlerimizi tamamladıktan sonra Hekimhan’a yatırım gündeme gelebilir. Konuşmak için çok erken."

Akbank’ın Euromoney’den "Türkiye’nin En İyi Private Banking Ödülü"nü aldığı törene katılmak için Londra’ya giderken de dönüşte de Aydın Müderrisoğlu’yla aynı uçağa denk geldik. Müderrisoğlu’nun yanında Erdemir Yönetim Kurulu Başkanvekili Dinç Kızıldemir vardı. Londra dönüşü Hekimhan’a yatırımla ilgili son durumu sordum:

- Hekimhan’a yatırım konusunda epey yol aldığınızı duydum doğru mu?

Müderrisoğlu,
yanında oturan Dinç Kızıldemir’i işaret edip, onun bu yatırımla daha yakından ilgilendiğine vurgu yaptıktan sonra yanıtladı:

- Çalışmalarımız ilerledi. Yakında Hekimhan’da yatırım için kazma vurma aşamasına geliriz.

- Yatırımın parasal boyutu ne olacak?

- Birkaç yüz milyon dolar gibi görünüyor.

- 300 milyon dolardan söz ediliyordu...

- Olabilir...

- Temel ne zaman atılır? Kaç kişilik istihdam yaratır?

- Temel için izinleri bekliyoruz. Tam çalışmaya başladığında 1000 kişiye iş kapısı olur...

Doğu’ya 300 milyon dolar dolayında yatırım, 1000 kişiye istihdam kapısı...

Oyak’ın, Erdemir’in böyle bir adımını kimse bekletmek istemez değil mi?.."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız