SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Erdoğan Açıkladı.. İnönü Stadı da 'Millet Bahçesi'ne Dahil

0
Güncellendi - 2018-05-30 04:58:20
Erdoğan Açıkladı.. İnönü Stadı da 'Millet Bahçesi'ne Dahil
A- A+ PAYLAŞ

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin milletvekili adaylarının tanıtımı toplantısında yaptığı konuşmada, bir gün önce katıldığı televizyon programında dile getirdiği, eski stadyumların "Millet Bahçesi"ne dönüştürüleceğine ilişkin sözlerine açıklık getirdi ve Malatya'da da bu projenin uygulanacağını söyledi.

Erdoğan, Yeni Malatya Stadı'nın yapımı karşılığı TOKİ'ye devredilen İnönü Stadı'nın "Millet Bahçesi" adıyla yeşil alan olarak değerlendirilecek yerler arasında bulunduğunu şu sözlerle ifade etti:

“...Geliyorum bu seçimlerin bana göre en önemli projesine. İstanbul başta olmak üzere, özellikle merkezi bölgelerde eski statlar bunları millet bahçelerine dönüştürüyoruz. Bunların da en önemlisi yeni yerine 29 Ekim’de taşınacak olan Atatürk Havalimanı’nın tamamında kuracağımız millet bahçesidir. Artık orası havalimanı olmaktan çıkacak, orayı tamamen aynen bir Central Park gibi, bir Hyde Park gibi bu hale dönüştüreceğiz. Onların hepsinden çok daha büyük olacak. Yaparsa AK Parti yapar. Laf ola beri gele değil, icraat. Ayrıca Başakşehir, Maslak, Pendik ve Bakırköy’de de bunlara ilaveten yapılacak olan millet bahçelerimiz var. İstanbul’un farklı bölgelerinde 30 tane daha yeşil alan tesis ediyoruz. Ankara’da mevcut AKM alanını, İzmir’de Eskişehir’de İzmir’de biliyorsunuz değişen statlar var ya onların yerine de aynı şekilde bu tür parklar yapacağız. Eskişehir’de eski Eskişehir stadını artık ne yapıyoruz? Orayı da bir millet bahçesi yapıyoruz. Bursa’da eski stadın yerine aynen orada da bir millet bahçesi yapıyoruz. Trabzon’da eski Avni Aker Stadının yerine orada da yine millet bahçesi yapıyoruz. Gaziantep’te eski statın yerine millet bahçesi yapıyoruz. Adana’da Mersin’de Samsun’da Malatya’da yapıyoruz. Eski statların yerlerini millet bahçeleri haline çeviriyoruz. Şimdi soruyorum kimmiş çevreci? Çevreciler çıkıyor ortaya, bugüne kadar milyarlarca fidan diken bir iktidarız biz.”

Yeni Malatya Stadı'nın yapımı karşılığında TOKİ'ye devredilen İnönü Stadı'nın, Atatürk Anıtı ile yeni Battalgazi Belediye Binası arasındaki park, okul ve spor alanlarının birleştirilerek "Yeşil Kuşak" kapsamına alınması projesi daha önce Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan tarafından gündeme getirilmiş, stadın belediyeye devri konusunda çeşitli görüşmeler gerçekleştirilmişti.

"MALATYA İNÖNÜ STADI DA DAHİL EDİLMİŞTİR.."

Bu arada AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan “Millet Bahçesi Projesi”ne Malatya İnönü Stadının da dahil edildiğini bildirdi.

Çalık yaptığı yazılı açıklamada, “Sayın Cumhurbaşkanımız ve AK Parti Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan bu beyannamede bulunan ‘Millet Bahçesi Projesi’ne şu anda atıl durumda olan Malatya İnönü Stadı da dahil edilmiştir. Malatyalıların eski stadın yeşil alan yapılması hususundaki beklentisi Millet Bahçesi Projesi ile hayat bulmuş olacaktır. Bize her dönem büyük destek ve güç veren Malatyalı hemşehrilerimiz için bu projenin de hayırlar getirmesini diliyorum.” dedi.

Çalık, AKP seçim beyannamesinde bazı başlıklarda Malatya’nın da yer aldığını ifade ederek, Sivas-Malatya Hızlı Tren Projesinin 2023 perspektifinde yapılmasının ve Malatya Havalimanı Terminal Binasının 2021 yılında tamamlanarak hizmete girmesinin hedeflendiğini kaydetti.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

11 yorum yapılmış

  • abuzer künefe (5 yıl önce)
    kayısı bahçesi yapın vatandaş kayısı yesin organik şöyle misgibi
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyali (5 yıl önce)
    Haber basligi cok yanlis olmus. Erdogan ne ya seversiniz sevmezsiniz ama suan bu kisi bizim cumhurbaskanimiz. Lutfen Cumhurbaskani Erdoğan olarak basligi degistirin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mamo (5 yıl önce)
    Yeni yapılan battalgazi belediyesi yıkılmalı başka yere yapılmalı orası park olmalı
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyamiz (5 yıl önce)
    İyi iyi secim calismalari guzel gidiyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyali (5 yıl önce)
    Battalgazi kaymakamligi ve Yeşilyurt kaymakamlığı şehir merkezinde uygun yerlere taşınmalı her iki ilçenin milli egitimleride insanların yaya gidip gelecekleri yerlere taşınmalıdır hergun buralarda işi olan binlerce insan eziyetten kurutulmalıdır sayın Tüfenkçi den Öznur hanımdan rica ediyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (5 yıl önce)
    Etrafi,,yesil,Alan, icine,as ansorlu,50,metre,yuksekli Kule,yapilsin,adinida,kaysi,kulesi,olsun,ve,bu,kulede,malatyanin,manzarasini,halk,izlesin,belediyey, Para,kazandirsin,ayriyetrn,ayri,ayri,yerlerr,ataturkun ismet,pasanin,turgut,ozalin,heykeleri,yapilsin
    0
    0
    Yanıtla
  • Aliveli (5 yıl önce)
    O benzinlikte oradan kalkmalı parkın yanı başında böyle bir çirkinlik olmamalı
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (5 yıl önce)
    Bence fabrika kurun gençler hep işsiz üretime yonelin her şeyimiz dışardan geliyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Ciddi misin bu önerinde? Şehrin ortasina fabrik! senin evin orda olsa razi olur musun? Fikrin guzel ama yer olarak bence hic mantikli değil. Bir daha düşün derim hemşerim.saygılar ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Gezgin (5 yıl önce)
    Domatezde ekebilecekmiyiz?
    0
    0
    Yanıtla
  • Necdet akboğa (5 yıl önce)
    Bence stad bu şekil kalsın sabah sporu yapanlar için fırsat bir de merkezde konser alanı toplantı hatta miting için bulunmaz fırsat. Stad yıkılmasın bu hâliyle yine millet bahçesi olsun
    0
    0
    Yanıtla