SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Erdoğan: ''Bu Boyacı Küpü mü Sok Sok Çıkar''

A- A+ PAYLAŞ

Başbakan Erdoğan, erken seçim istelen muhalefeti "Hayal dünyasında yaşıyorlar, bu boyacı küpü mü sok sok çıkar..." sözleriyle eleştirdi. Yargı reformu ve Anayasa değişikliği tartışmalarıyla ilgili de konuşan Erdoğan, "muhalefetin kapısını çalacağız, geri çevirirlerse millete gideriz" dedi.

Başbakan Erdoğan, Şanlıurfa'da yapımı tamamlanan tesis ve projelerin toplu açılış töreninde bir konuşma yaptı.

Halkın desteği ve hayır dualarıyla bu makamlara geldiklerini, hükümet olarak gayret ve hedeflerinin halka hizmet olduğunu ifade eden Erdoğan, "Biz bu aziz millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik. Bu millete efendilik olmaz ancak hizmetkarlık olur. Bize düşen budur. Zira biz 'Halka hizmet, Hak'ka hizmettir' anlayışıyla bu yoldayız. Biz yetkimizi, gücümüzü sizden alıyoruz. Anayasamızda ne diyor; 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir'. TBMM'de duvarda arkamızda şu yazar; 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Kemal Atatürk'. Yegane karar merci millettir. En son kararı verecek, en son sözü söyleyecek yetki, mühür, karar sahibi millettir" dedi.

Erdoğan, "Sizin oylarınızla seçtiğiniz, sizin belirlediğiniz, sizin sahibi olduğunuz TBMM'nin üzerinde bir güç olabilir mi? Bir irade olabilir mi? Olamaz. Olmaması lazım. 7,5 yıl boyunca sizin yetkinizi, iradenizi, tercihinizi gasp etmeye çalışanlara karşı yıkılmadan, eğilmeden, bükülmeden dimdik durduk. Çetelerle, mafyayla, hukuk dışı örgütlenmelerle, kirli senaryolarla üzerimize geldiler. Hukuku, hukukun sınırlarını zorlayarak, yasaları, Anayasa'yı eğip bükerek kendi çıkarları doğrultusunda yorumlayarak üzerimize geldiler. Yılmadık, yıkılmadık. Asla ve asla taviz vermedik" diye konuştu.

Milletten aldıkları yetkiyi milletin emirleri doğrultusunda kullandıklarını bundan sonra da aynı şekilde devam edeceklerini söyleyen Başbakan Erdoğan, millet adına her türlü hukuksuzluğun karşısında olduklarını vurguladı.

"Boyacı küpü mü?"

Erdoğan, "Her türlü demokrasi dışı müdahalenin karşısında cesur bir duruş sergiledik. 'Herkes yerini bilecek' dedik. 7,5 yıl boyunca defalarca tartışmaya açtıkları konuları bugün yeniden tartışmaya açıyorlar. Ne diyorlar? 'Şu Harranlı çobanın, şu Ceylanpınarlı, Siverekli çiftçinin, Birecikli, Halfetili köylünün oyuyla İstanbul'daki profesörün oyu bir olmaz' diyorlar. 'Millet bir konuda yüzde yüz ittifak bile etse bunun bir manası yok' diyorlar. Nasıl geçmişte 'Cumhurbaşkanı seçtirmeyiz' dedilerse bugün de 'Anayasa'yı değiştirtmeyiz' diyorlar. Daha belli değil ha. Daha ne var ne yok içinde belli değil. Diyor ki 'yasaları Anayasa'ya götürürüz. İptal ettiririz'. Bu ne demek? Yani 'Anayasa'daki üyelerin hepsi benim tasarrufum altında. Oraya götürürüz, orada biz bu işi hallederiz'. Daha ne var, ne getiriliyor biliyor musun? 'Gel senle beraber oturalım, konuşalım'. 'Yok, gelmem'. 'Niye?'. 'Seçimler yaklaştı'. Ne demek seçimler yaklaştı? Daha 16 ay var" ifadelerini kullandı.

Başbakan Erdoğan, "Bu ülkede bugüne kadar 16 ayda bir hükümet değişti. Biz bu alışkanlıkları bozduk. Artık 16 ayda bir değişen hükümetler dönemi yok. İşte geldik birinci dönemde, 5 yıl bize yetki verdi halkımız. Biz bu yetkiyi 2-3 ay geri almak suretiyle kullandık. Şimdi de 4 yıl dolacak seçim o zaman yapılacak. Ama şimdi bunlar hayal dünyasında geziyorlar. Birisi kalkıyor diyor ki 'Bu yıl sonuna kadar seçim olur'. Bir diğeri 'Erken seçim olması lazım'. Daha çok sayıklarsınız çok. Benim milletim bize ne yetki verdiyse biz o yetkiyi kullanıyoruz, kullanacağız. Bu boyacı küpü mü sok sok çıkar? Var mı böyle bir şey? Bu demokrasi dersi, bunlar demokrasi dersinden hep sınıfta kaldılar. En başından itibaren tekrar tekrar söylediğimizi, arkasında durduğumuz o ilkeyi onlara buradan bir kez daha hatırlatıyoruz: Yeter, söz de karar da milletindir" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız