SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Erdoğan, Çakır'ı Açıkladı

A- A+ PAYLAŞ

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Tayyip Erdoğan, aralarında Malatya'nın da bulunduğu bazı illerin daha belediye başkan adaylarını açıkladı. Malatya adayı, eski il başkanı Ahmet Çakır oldu.

ERDOĞAN'IN KONUŞMASI..
Başbakan Erdoğan, parti genel merkezinde saat 10.15'de başlayan toplantıda, çeşitli konulara değindi.

Erdoğan, yerel seçimler ve belirlenen adaylarla ilgili olarak şunları söyledi:

"14 Ağustos 2001’de AK Parti’yi kurarak başladığımız yolculuğu, insana hizmet anlayışıyla, aynı azim ve kararlılıkla sürdürüyoruz. Çok kısa sürede milletimizin teveccühüne mazhar olduk. 15 ay gibi kısa sürede iktidara geldik. Partimizin hükümetimizin pusulası, milletimizin pusulasından farklı yönü asla göstermedi. Hizmet kervanımız milletimizin gösterdiği yoldan asla çıktı. Halkımızın yöneldiğine biz yöneldik, halkımızın yüz çevirdiğinden biz de yüz çevirdik. Konuşurken milletimizin gönlünce, dilince konuştuk. Bu ülkenin hissiyatı ne ise bizim de hissiyatımız o oldu.

Aday belirleme çalışmalarını büyük bir hassasiyetle yürütüyoruz. Tabi o kadar hassasiyet ki, ayın 15’inde bitirmeyi hedeflediğimiz bu çalışmalarımız sarktı, sarkıyor. Türkiye genelinde beldelerden büyük şehirlere kadar çok sayıda aday adayı başvuruda bulundu. Öncelikle AK Parti’nin hizmet kervanına katılmak, mesuliyet yüklenmek için ortaya çıkan aday adaylarına şükran sunuyorum.

Takdir edersiniz ki her belediye başkan adaylığı için bir kişi aday olabiliyor. Biz de kılı kırk yaran bir hassasiyetle adaylarımızı belirledik, belirliyoruz. Bazı mevcut belediye başkanlarımızla yola devam etmeme kararı alıyoruz. Bazı aday adaylarını eleme zorunda kalıyoruz. Gerek bu belediye başkanlarımızdan, gerek aday olamayan aday adaylarından benim ve partimizin beklentisi küsmeden, kırılmadan, incinmeden yola devam etmeleridir. Bu bir bayrak yarışıdır. İlk aday oldukları gün hangi heyecanı taşıyorlarsa, şimdi aday olamamaları halinde de aynı heyecanı taşımalarını istiyorum. O gün aday oldu sevindiler, ama şimdi de aday olamayınca gücenmek veya istifa etmek dava arkadaşlığını bırakırlarsa demek ki dertleri dava arkadaşlığı, AK Parti’nin mücadelesinde olmak değil, koltuğu kapmakmış.

Bu kadar müracaatların içerisinden bir arkadaşımız kalıyor. Biz burada teşkilatımızın temayülünü, milletvekillerimizin kanaatini alıyoruz. Bütün bunlardan sonra bir de kamuoyu araştırması yapıyoruz. Bu değerlendirmelerle birlikte MYK’da kurduğumuz bir heyet ve grup başkan vekillerinden oluşturduğumuz bir heyet değerlendirme yapıyor, karar alıyoruz. Bu değerlendirmelerimizden yüzde yüz isabet çıkmamış olabilir. Fakat kamuoyu araştırmalarından elde ettiğimiz bir isim de olabilir. Burada farklı bir aday da ortaya çıkabilir.

Bizim teşkilatımızın söylemesi gereken şu, demek ki bütün değerlendirmelerden sonra benim genel merkezin böyle bir kararı vermişse, ben buna saygı duyarım. Ben de bütün gücümle bu çalışmalara katılarak, önemli olan şahsımın aday olması değil, önemli olan partimin iktidar olması, ülkeye hizmet etmesidir. Bunu böyle değerlendirmek gerekir.

Bizler bu noktada özellikle, belediye başkanlığı yapmış arkadaşlarımdan, bu dönemde aday olamayan arkadaşlarımın, bilgilerine, birikimlerine,. tavsiyelerine önem vermeleri. Siyaset sadece belediye başkanlığında mı yapılacak? Siyaset parti teşkilatında yapılamıyor mu? Yoksa parti teşkilatında yapılan hamallık, öteki tarafta artık ben bu makamı buldum, böyle mi bakmalıyız. Yeni seçilecek başkanlarım, onların engin tecrübelerinden istifade edebileceklerdir. Seçim sürecinde değil, seçim sonrasında da bu arkadaşlarımızı yanımızda görmek istiyoruz.

Biz birilerine fırsat sağlamak için yola çıkmadık. Yola çıkarken hizmet etmek,. Milletin meselelerine çözüm için yola çıktık. Bu değerlendirmelerini yaparken birçok belediye başkanım da sağolsunlar, ben bu dönem devam edemeyeceğim diyen arkadaşlarım da çıkmıştır ki, onları da tebrik edip alkışlıyoruz. Bir yerde küskünlük de, kırgınlık da olamaz. Kabul etmiyorum. Seçilecek arkadaşlarımız 5 yıl boyunca tam bir uyum içinde çalışmasıdır. Teşkilatım içinde de küskünlük asla istemiyorum. Türkiye ne kaybettiyse kavgadan, gerilimden kaybetti. Birbirine karşı müsamaha gösteremeyenler, millete de müsamaha gösteremezler. Gönül gönüle bir olarak 6 yılda bu ülkeye eşsiz hizmetler kazandırdık. Aynı şekilde yolumuza devam edecek, Türkiye’yi ileri noktalara taşıyacağız."

MALATYA ADAYI ÇAKIR..
Erdoğan, Malatya Belediye Başkan adayının Çakır olduğunu bildirdi.

Başbakan Malatya adayını şu sözlerle açıkladı:

"Malatya’da mevcut belediye başkanı arkadaşımızı bu dönem değiştiriyoruz ve yola Ahmet Çakır arkadaşımızla devam ediyoruz."

AÇIKLANAN DİĞER ADAYLAR..
Başbakan Erdoğan'ın son toplantıda açıkladığı diğer kent belediye başkan adayları şunlar:

Amasya: Cafer Özdemir, Bingöl: Serdar Atalay, Bitlis: Fehmi Alaydın, Çankırı: İrfan Dinç, Erzincan: Yüksel Çakır, Isparta: Hasan Balaman, Karaman: Kamil Uğurlu, Kars: Nevzat Bozkuş, Hakkari: Şükrü Çallı, Kastamonu : Mustafa Gökhan Gülşen, Kırşehir: Yaşar Bahçeci, Osmaniye: Suat Önal, Şanlıurfa: Mehmet Oymak, Yalova : Barbaras Binicioğlu ve Zonguldak: Secaattin Gonca

HABER-FOTO: Selahattin GÖKATALAY

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız