SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Erdoğan Dönemi de Sorgulansın'

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:25:27
'Erdoğan Dönemi de Sorgulansın'
A- A+ PAYLAŞ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la MHP lideri Devlet Bahçeli arasındaki “koalisyona inceleme” polemiğine dönemin Malatya il başkanları da katıldı… Geçtiğimiz hafta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, araştırma komisyonu kurarak MHP'nin koalisyon ortağı olduğu dönemde batan bankaların 246 milyar lira kayba neden olduğunu, o dönemi inceleteceklerini söylemişti. Dönemin koalisyon ortakları DSP, ANAP ve MHP Malatya il başkanları konuyu ERTV mikrofonlarına değerlendirerek, yolsuzluk iddialarına cevap verdiler…

Dönemin DSP il başkanı Ahmet Koşar, “Her dönemdeki yolsuzluklar takip edilsin, Başbakan Tayyip Erdoğan dönemi de sorgulansın.” dedi. Koşar, “Başbakan, o süreçteki yolsuzlukların açılmasını istedi. Ben, her dönemdeki yolsuzlukların ivedilikle hukuk düzeyinde takip edilmesinden yanayım. Fakat ben o dönemde başbakanlık yapan Bülent Ecevit’in ne miras bıraktığını, şimdiki başbakanın da ne servet sahibi olduğunu herkes biliyor. Sayın Devlet Bahçeli’nin de çok dürüst bir insan olduğuna inanıyorum. Yargılansın. Yargılama sonucunda da gerçekler ortaya çıkar. Hizmetler de her dönemde vardır, yolsuzluklar da her dönemde vardır. Örneğin, görüyorsunuz Malatya Belediyesi’ndeki imar yolsuzluğunu. Bu dönemdeki başka yolsuzlukları da biliyorum. Her dönemdeki yolsuzluklar açığa çıksın.” diye konuştu.

MHP eski il başkanı Ömer Ekici ise, Başbakan Erdoğan’ın açıklamalarını, bir “şantaj” olarak niteledi. Ekici, “PKK’ya verilen tavizler sürecine MHP’nin karşı çıkmasından kaynaklanan bir şantaj olarak değerlendiriyorum. Onun için de itibar etmiyorum. 10 yılda bugüne kadar neden adım atmadı? İncelensin, ama zamanlaması düşündürücü. Çünkü 10 yıldır iktidarda bulunan bir parti, eğer böyle bir endişe varsa bugüne kadar bununla ilgili bir işlem yapmaması zaten büyük bir ciddiyetsizlik. MHP’nin bugün özellikle bu sürece destek vermemesinden kaynaklanan bir restleşmeyle bunun gündeme getirilmesi, ülke adına, ülkeyi yöneten bir başbakan adına büyük bir talihsizlik.” ifadelerini kaydetti. 

Dönemin ANAP il başkanı Rıza Sinanoğlu ise, “Mesut Yılmaz o dönemde bizim genel başkanımızdı, Yüce Divan’da yargılandı. Sonucunu herkes biliyor, söylenecek bir şey yok” yorumunu yaptı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız