SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Erdoğan En Önemli Lider"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:11:42
A- A+ PAYLAŞ

AKP Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Müslüman Kürt halkı, aynen Müslüman Türk halkı gibi bu ülkenin çoğunluğunu oluşturur; bu ülkenin, bu cumhuriyetin asli unsurlarıdır. Kürt sorununu kim çözerse, bu milletin duasını alır" dedi. 

Malatya Belediye Konferans Salonu'nda düzenlenen törende, HAS Parti'den AKPye katılanlara rozet takan ve il danışma meclisi toplantısında konuşan AKP Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, önce CHP'ye çattı. Kurtulmuş yaptığı konuşmada, "Sol iki kez iktidar oldu. İkisi de rahmetli Ecevit döneminde. İnançlara değer verdi o zaman yüzde 22 aldı. Ne zaman Merve hanıma kapı dışarı dediyse, bu millet de o yüzde 22'yi yüzde 1'lere düşürdü. Çok açık söylüyorum bu CHP olarak devam ederse; hiçbir parti seçime girmese, CHP tek başına seçime girse yüzde 30’dan fazla oy alamaz. İnşallah milletin değerleriyle çelişen tutumlarını ortadan kaldırırlar" ifadelerini kullandı.

Konuşmasında, Kürt sorununa temas eden Kurtulmuş, "Terör tek başına bir örgütten ibaret değildir. PKK'da, El Kaide'de maşa olarak kullanılır. Arkalarında istihbarat, ekonomik, siyasi ve lojistik destekleri vardır. Terörü Kürt halkımızdan ayrı tutarız. Sadece askeri önlemlerle önlenemez. Önlense 30 yıldır önlenirdi. Bir tarafta 4 bin kişilik bir terör örgütü, diğer tarafta 700-800 bin kişilik ordu, özel harekat birlikleri ve emniyet mensupları... Burada bir soru işareti yok mu? 30 senedir bu sürecin bitmesini istemeyen güçler var. Terörü ayrı, Müslüman Kürt halkını başka yere koyduk. Müslüman Kürt halkı, aynen Müslüman Türk halkı gibi bu ülkenin çoğunluğunu oluşturur, bu ülkenin bu cumhuriyetin asli unsurlarıdır. Bu devletin bu vatanın esas sahipleridir. Yıllardır asimilasyon ve Kürt kimlikleri baskı altında tutulmaya çalışılmış. Kürtler konusunda birçok adımlar atıldı. Üç sefer bu süreç kesildi. Şimdi geldiğimiz noktada hükümet olarak elimizi ne kadar uzatmış olsak, bu el ne kadar boş çevrilse de bizim derdimiz milletimiz için adımların atılmış olmasıdır. Nerede kalmıştık diyerek bu sürecin tamamlanması için bütün gücümüzle mücadele edeceğiz. Kürt sorununu kim çözerse, bu milletin duasını alır. Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, bu çözümü yapacak en önemli siyasi liderdir. İnşallah bu çözümü ortaya koyacaktır. Bu soruna siyasi risk ve rant olarak bakmayız" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda, "İlk turda görevimiz, AK Parti'nin adayının seçilmesini sağlamak olmalıdır" diyen Kurtulmuş, yeni anayasa konusunda da, yeni Türkiye için yeni anayasanın önemli olduğunu söyleyerek, "AK Parti olarak milletin anayasasını çıkaracağız. 330’u bulursak referandum yüzde 58 değil daha yüksek olur. 2015’de bakın anayasamız budur. Bir kere daha destek verin" diye konuştu.

28 Şubat süreci konusuna da parmak basan Kurtulmuş, daha sonra şunları dile getirdi: "Bazıları hesap sormayı, bir intikam olarak görüyor. Bizim Ahmet bey; Ayşe, Fatma hanımla işimiz yok. Geçmişte yapılanların bir faturası olmamalı mı? Yapanın yanına kar mı kalmalı? 28 Şubat için bin 200 sayfalık rapor hazırladık. Suç duyurusunu bir yıl önce Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdik. Asker gerekirse müdahale yapsın diye manşeti kim attı? İş adamları yok mu bunların içinde? İşverenler Sendikası Başkanı Refik Baydur bey diyor ki; '5'li cephe olarak hükümeti indirmek için bütün gayretleri yaptık' diyor. Bizim çocuklarımız ikide bir, şu tarihlerde ne olmuştu diye bakmasınlar diye, 27 Mayıs’ta 12 Eylül’de ne olmuş diye bakmasınlar diye, bunlara hesap sorulması gerekir."

KİMLER KATILDI?

 AKP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un katılımı ile gerçekleşen HAS Parti’den AKP’ye katılım töreninde, eski HAS Parti Malatya İl Başkanı Mustafa Özhüsrev, İl Başkan Yardımcısı Ramazan Acar, Merkez İlçe Başkanı Bayram Taşkın, SP Eski İl Başkan Yardımcısı Şahin Doğan, Belediye meclis üyeleri Mustafa Karaman, Selim Sözen, Celalettin Gönültaş, Sadin Şahin, eski HAS Parti Merkezİlçe Başkan Yardımcısı Ekrem Dağ, İl Başkan Yardımcısı Bayram Oymak, HAS Parti eski yönetim kurulu üyeleri İhsan Ulak ve Cevher Aslan ile çok sayıda HAS Parti üyesi AK Parti’ye katıldı. Törende Prof. Dr. Numan Kurtulmuş ve AKP Malatya milletvekilleri HAS Parti’den AKP’ye katılanlara AKP rozeti taktı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız