SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Erdoğan: "Fransa Halkına Havale Ediyoruz"

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:20:55
Erdoğan:
A- A+ PAYLAŞ
 
Başbakan Erdoğan, Fransa’da kabul edilen Ermeni soykırımı iddialarıyla ilgili tasarıya karşı yaptırım açıklayacaklarını söyledi. Erdoğan, “Sarkozy ve yandaşlarını Fransa halkına havale ediyoruz" dedi.
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM grup toplantısında şu sıralarda bir konuşma yapıyor.
 
Başbakan Erdoğan, konuşmasında “İç işlerimize karışmayın” diyen Irak yönetimine tepki gösterdi.
 
Erdoğan, şöyle konuştu:
 
“Bizim Türkiye olarak ne Suriye’de ne de Irak'ta herhangi bir etnik grubun yanında olmamız, onlar üzerinden hesaplar içinde olmamız asla söz konusu değildir. Bölgemize barış merceğinden bakıyoruz.
 
Biz Irak’a davet edildiğimiz halde girmedik. Biz istenmediğimiz yerde olmayız. Sayın Maliki Irak’ta mezhep çatışması başlatırsa biz buna sessiz kalamayız.
 
Siz on binlerce kilometre öteden gelenlere ‘Hoş geldin’ diyeceksiniz, sınır komşunuz olan bize ise ‘İç işlerimize karışmayın’ diyeceksiniz. Sorumlu bir tutum sergileyin.
 
Suriye’de azınlığın çoğunluğa hükmettiği zulmettiği değil, halkın yönetimde olduğu bir yönetim görmek istiyoruz.
 
FRANSA'DAKİ TASARI
Fransa Senatosu’nda kabul edilen tasarıya sert tepki gösteren Erdoğan, girişimi ırkçı yaklaşım olarak nitelendirdi.
 
Erdoğan, şunları söyledi:
 
"Fransa’da çok az üyenin katılımıyla oylama yapıldı, sipariş bir oylama. Bizim için tamamen yok hükmündedir. Ortaçağ zihniyetinin yeniden hortlatılmasıdır.
 
‘Tarihin parlementolarda yapılamayacağını’ daha önce söyledik. Bu hatanın telafi edileceği umudunu taşıyoruz. Fransa’daki bu ırkçı yaklaşıma paye vermeyeceğiz.
 
'FAŞİZMİN AYAK SESLERİ'
Hiçkimsenin Türkiye üzerinden siyasi rant sağlamasına izin vermeyeceğiz. Buradan sağduyulu Fransız siyasilere, entelektüellere ve vatandaşlara sesleniyorum; bu karar düşünce özgürlüğü katliamıdır. Yapılan Türkiye düşmanlığı üzerinden oy devşirmedir.
 
Bu yapılan ırkçılıktır, düşünce özgürlüğüne darbedir. Buna karşı susanlar Avrupa’da faşizmin ayak seslerini duymamanın vebali altına girerler.
 
'OSMANLI HOŞGÖRÜSÜNE GÖLGE DÜŞÜREMEYECEK'
Sarkozy’nin babası Selanik’te doğmuş büyümüştür. Ne kadar Türkiye düşmanlığı yaparsa yapsın soyu Osmanlı topraklarındadır. Ne yaparsa yapsın Osmanlı hoşgörüsüne gölge düşüremeyecektir.
 
'ONU FRANSA HALKINA HAVALE EDİYORUZ'
Biz sağduyulu vakur bir tavır sergileyeceğiz, hala sabır dönemindeyiz. Gelişmelere göre eylem planımızı paylaşacağız. Etap etap yaptırımlarımızı gerçekleştireceğiz. Sarkozy ve yandaşlarını Fransa halkına havale ediyoruz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız