SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Erdoğan ile Büyükanıt İşbirliği Yaptı'

A- A+ PAYLAŞ

CHP lideri Kılıçdaroğlu, 27 Nisan'da yayınlanan e-muhtıranın AKP’nin iktidara gelmesi için oraya konulduğunu ve Erdoğan ile Büyükanıt'ın işbirliği yaptığını iddia etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, NTV Ankara Temsilcisi Murat Akgün’ün sorularını yanıtladı.

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satırbaşları şöyle:

"(İnegöl ve Hatay'daki olaylar) Eğer siz ne olduğu belli olmayan bir açılım politikasıyla yola çıkarsanız ülkeyi bu hale getirsiniz. Ülkeyi yönetemiyorlar.

Bütün vatandaşlarımızı itidalli olmaya davet ediyorum. Çatışma kültürünün yaygınlaşması toplumu ayrıştırır. Hepimiz terör ve ayrımcılığa karşı ortak bir politika yürütmemiz lazım.

(Provakosyon iddiası) İçişleri Bakanı söylediğine göre elinde bilgiler vardır. Bu olayların başlangıcına gitmek lazım, toplumu itidale çağırmak gerekiyor. İnegöl ve Hatay’daki olaylar hepimizi üzdü.

Siyası iktidar çıkan sorunlardan şikayet etmemelidir. AKP sorun çözen değil, sorun üreten bir parti haline gelmiştir.

(Başbuğ-Erdoğan görüşmesi) Bu görüşme sıradan, olağan bir görüşme değildir. Başbakan’ın Adalet Bakanı’nı Ankara’ya çağırması...

'YARGI SİYASALLAŞTI' DEMEM

Başbakan ‘Bu davanın savcısıyım’ dedi, davayı siyasallaştırdı. Teslim olmak isteyen emekli orgenerali havaalanında gözaltına alınıyor. Hoyratça davranılıyor. Kaçmıyorlar, görevlerinin başındalar.

Başbakan, ‘Yargı güven kaybetti’ dedi. Ben 'Yargı tamamen siyasallaştı' demiyorum.

Yargının üzerindeki kurumsal baskıyı herhalde muhalefet yapmadı. Adalet Bakanı’nı çağırmak ne demek? Bu yargıya müdahale etmek değil mi?

'TSK'YI DİZAYN ETMEK İSTİYORLAR'

Orduyu ordu yapan silah değil, moral değerlerdir. Ordunun moralini bozmak için çaba gösteriliyor. Orduyu yıpratmak için yola çıkıldı.

Benim bildiğim emekli generaller darbe yapamaz. Hukuk içinde yargılar, önlemini alırsınız.

Her olayı bir işin içine katar, çorbaya çevirirseniz içinden çıkılmaz bir hale gelir.

Ben bir Kuddisi Okkır'ı unutmuyorum. ‘Kasası’ dediler, cenazeyi getirmek için ambulans bulamadılar. Paraları yoktu.

Ordu yeniden dizayn edilmek isteniyor. Belli kişilerin önü kesilip, terfi edilmek istenmiyor.

Görevinin başında olan insan kaçak olarak adlandırılamaz. Başbakan Elazığ’da o komutanı kutlamıştı.

'İŞBİRLİĞİ YAPTILAR'

(Cemil Çiçek'in sözleri) Kendimi nasıl aklarım diye söylenmiş cümleler. Bir komutan, e-muhtırayı internet sitesine koyuyor ve 'Bunu ben yazdım' diyor. Siz gidip o komutanla kanka olup, gizli görüşüyorsunuz. Bu görüşmenin içeriğiyle ilgili hiçbir bir belge yok.

Emekli olduktan sonra zırhlı araç alındı, ödüllendirildi. Zamanaşımı da olmadı. Niye suç duyurusunda bulunmadı? O e-muhtıra AKP’nin iktidara gelmesi için oraya konuldu. Başbakan ile general (Yaşar Büyükanıt) işbirliği yaptı.

Ben o ara milletvekiliydim. Siz neredeydiniz? Niye savcıları harekete geçirmediniz? İşinize gelince yapıyorsunuz...

Başbakan, Dolmabahçe’de ne konuştular bunu açıklamalıdır. Bu devletin arşivine yansımıyorsa orada çıkar ilişkisi vardır.

'15. MADDE'YLE EVREN YARGILANMAZ'

(12 Eylül) Geçici 15. Madde'nin kaldırılması ile Kenan Evren ve arkadaşları yargılanamaz.

Başbakan halka doğruları söylemiyorlar. Kendi liderleri kendi tabanını kandırıyor. Cami avlusundan kaçanlar onlar. İbadet için camiye gidip, ibadet etmeden kaçıyorlar.

35. maddeyi getireceğiz. Siz hangi yasal düzenlemeden rahatsızsanız getirin destek verelim.

Önemli olan demokrasi kültürünü yerleştirmek, darbelere karşın topyekün durmak.

Başbakan korkmasın, teklifi getirsin.

Başbakan görüşmemizde 'Asker ne istediyse verdik ama terör durmuyor’ dedi. Teröre karşı ulusal, ortak bir politika oluşturulmalıdır.

'O ANLAŞMAYI YAKASINA İLİŞTİRECEĞİM'

(Tazminat davası) Başbakan’a çok teşekkür ederim. Dubai anlaşmasıyla ilgili bilgi istedim, 'gizli' denildi. Dava açtı, artık mahkemeye gelecek. O anlaşmayı Başbakan’ın yakasına iliştireceğim.

(Baykal-Sarıgül görüşmesi) Bu görüşmeden memnun oldum.

(Kazan-Sav görüşmesi) Saadet Partisi’ndeki seçimle ilgili bir görüşmedir. Ayrıntısına girmeyeceğim.

('Evet'çi başkan) ‘Evet’ şapkası takan belediye başkanının durumu, yetkili kurulların gündemindedir.

Swoboda’ya mektup göndereceğim. Anayasa değişikliğine hangi gerekçeyle 'hayır' diyeceğimizi anlatacağız.

Referandumda ‘hayır’ oyu çıkacağına inanıyorum. Bu Anayasa işçinin esnafın sanayicinin sorununu çözmeyecek. Vatandaşın gündemiyle AKP’nin gündemi farklı."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız