SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Erdoğan: Kızım Aday Değil

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:49:23
Erdoğan: Kızım Aday Değil
A- A+ PAYLAŞ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ailesinin tehdit edildiği haberleriyle ilgili yaptığı açıklamada, bu işin gerek şahsı gerekse ailesi olarak hukuken sonuna kadar takipçisi olacağını söyledi. 

Malatya’da sivil Toplum Kuruluşları ile yaptığı toplantının ardından gazetecilerin sorunlarını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kızı Sümeyye Erdoğan’ın tehdit edildiğine yönelik haberlerle ilgili, “Belgeye yönelik olanlar, daha çok emniyette olanlar var, güvenlik kuruluşlarında olanlar var. Öyle zannediyorum ki istihbarat ekiplerimizde olabilir. Konu ile ilgili yargı taleplerini yapacaktır. Bu talepler neticesinde kurumlarda herhangi bir birli ve belge ne varsa bunlar yargıya gelecektir. Ben de bu işin gerek şahsım gerek ailem olarak hukuken sonuna kadar takipçisi olacağım” dedi.

Erdoğan açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Bu işin içerisinde siyasetin ayaklarının olması olayı onlarla böyle bir diyaloğun içinde olması olayı. Aslında yeni değil bunlar, Cumhurbaşkanlığı sürecinde fiilen yaşandı. Ondan önce mahalle seçimlerde yaşandı. Bunları biz söylediğimizde bunu birçok kalemler ve medya unsurları bunları kayda almadılar. Ama bunların ucu kendilerine dokunduğunda rahatsız oldular. Bundan sonraki süreçte, öyle zannediyorum ki çok farklı bir şekilde gerçekleşecek gelişmeler. Uzantılar şuanda ismi geçenlerin bir kısmı medya mensubu bir kısmı siyaset bir kısmı kendini gizleyen daha önceden güvenlik teşkilatının içinde olanlar. Bunlar nereden nereye nasıl geldi onu da gördük. Sonra kaçıp gittiler, dürüst olsalardı kaçıp gitmezlerdi. Bu ülkede dururlardı ve mücadelelerini sürdürürlerdi. Ama şimdi yurt dışına giderek ulusal güvenliğimizi oradan tehdit etmenin gayreti içerisine girdiler. Dolayısıyla böyle bir ulusal güvenlik meselesi bizim aslında ulusal mücadeleyi vermemiz gerektiğini ortaya çıkarıyor. Bu siyasette, iktidarı ve muhalefeti ile bu mücadele verilir. Bugün olanlar yarın başkasına olacaktır. Geçmişte Sayın Baykal’a olan da budur. Ben bunlar tarafından yapıldığını söyledim. Ancak bunlar kayda alınmadı. Oradaki özellikle mühendislik olayı böyle yapıldı. Sayın Baykal gönderildi yerine bir başkası geldi. Şimdi benzer şeyler yine yapılıyor. Yine yapılmaya devam edecektir. İşbirliği haline girecekler herkes ile işbirliğine girerler bunlar çünkü menfaat odaklıdırlar. Ama ne yazık ki bu ülkede ulusal medya böyle bir iş birliği içinde yer almıyor, bu iş onlara vurduğunda hop oturup hop kalkacaklar."

Erdoğan, ülkede medyanın ve siyasetçilerin bu duruma sessiz kalması ile ilgili de “Seslerinin çıkmayışı şantajdandır montajdandır. Çünkü hepsinin bunların elinde inanıyorum ki montaj ve bilgi. belgeleri vardır” dedi.

Kızı Sümeyye Erdoğan’ın milletvekili aday adayı olacağı yönündeki iddiaları da değerlendiren Erdoğan, ”Benim kızımla alakalı söz konusu değil. Çok kez söyledim oğlum ve kızımla alakalı böyle bir şey söz konusu değil, bu konu da ilgili uydurmadır" diye konuştu.

Bir basın mensubunun, tehditlerden sonra güvenlik önlemlerinin artırılıp arttırılmadığını sorması üzerine Erdoğan, “Benim ve ailem ile ilgili devletin verdiği bir tedbir vardır zaten” dedi. Sümeyye Erdoğan’ın korumalarının değişikliği ile ilgi de güvenlik politikaları gereği elemanların değişikliğinin yapılabileceğini belirten Erdoğan, “Endişe duyuyor musunuz” sorusuna ise “Endişem olsa bu işi bırakır birileri gibi bir yerlere kaçmamız lazım. Biz inanarak ve güvenerek yolumuza devam ediyoruz” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız