SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Erdoğan Libya'ya Neden Çıkışmadı!

A- A+ PAYLAŞ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan "Libya'daki Türk vatandaşlarının güvenliğini tehlikeye atamayız. Bugün orada 25 bin civarında Türk var..."dedi.

Bölgemizde çok önemli olayların yaşandığı bir dönemden geçiyoruz.

Bir süredir başlayan halk hareketlerinin dalga dalga yayıldığını, Tunus, Mısır'dan sonra Libya ve Fas'a da sıçradı.

Tunus ve Mısır'la ilgili bazı tavsiyelerimiz bazı siyasetçiler tarafından eleştirildi. Mısır'la iglili sözlerimiz Anamuhalefet Partisi Lideri tarafından erken olarak eleştirildi. Şimdi ise Libya konusunda sustuğumuzu kendisi ile çelişti.

CHP Genel Başkanı, "ödülün hakkını veriyor Sayın Başbakan" diyerek kendisi ile ilgili cehaleti ortaya koydu. Haritada bahsettiği ülkeleri göster deseniz gösteremez.

Oralarda ne kadar Türk vatandaşı çalışıyor, İşadamı var bilmiyor. Bu ülkenin hassasiyetleri açısında bir kaanate sahip değil.

Libya'daki Türk vatandaşlarının güvenliğini çiğneyecek kadar ileriye gidiyor. Bugün orada 25 bin civarında Türk var...

Boş duran bir Türkiye Cumhuriyeti yok. Hiç bir bi,lgiye sahip olmadığı halde akıl verenlerin tavsiyelere ihtiyacımız yok.
Türkiye ısmarlama politikalarla gündemini belirleyen bir ülke değildir. Gündemi belirlenen bir ülke de değildir. Biz ne zaman nerede nasıl açıklama yapacağımızı gayet iyi biliyoruz.

Bu konular hariçten gazel okuyarak, desteksiz atarak, fantazi yaparak değerlendirilemez. Milletin hassasiyetini göz önünde bulundurmak büyük devletlere yakışır.

Biz gelişmeleri 24 saat çok yakından tüm boyutlarıyla izliyoruz. Gereken adımları da atıyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti, böyle bir durumda gereken neyse yapar.

Biz kardeş halkların hakkını gözetir ve kendi menfaatlerini gözetiriz.

Libya'da bana tebliği edilen ödül, ne ödülü, ne için verildi? Filistin meselesine duyarlılığımız, Filistin halkı için çırpınışımız için veirldi. Bu ödül, Ortadoğu halklarının bir tezahürüdür.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız