SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Erdoğan Mazlumların Hamisi'

A- A+ PAYLAŞ

AKP adayları, seçim çalışmalarını merkez ve köylerde sürdürüyor. Zaman zaman bazı aday adaylarının da katıldığı geziler sırasında vatandaştan oy isteyen adaylar, 17 Mayıs'taki mitinge de davet ettiler.

AKP'nin basın bülteni şöyle:

"Ak kadrolar seçim çalışmasını aralıksız sürdürüyor. Malatya merkezi köşe bucak gezen Ak Parti milletvekili adayları halktan büyük ilgi gördüler.

MAŞTİ esnafını ziyaret eden Cemal Akın, uğradığı her işyerinde büyük bir sevgiyle karşılandı. Akın, esnafa lokum dağıttı, ayaküstü sohbet etti.

Bakırcılar Çarşısı esnafını ziyaret eden Mücahit Fındıklı, esnafın yakın ilgisinden memnundu. Fındıklı, kapı kapı gezip esnafın derdini dinledi, sorunlarını not aldı.

Mimar Sinan esnafını ziyaret eden Mustafa Şahin, sık sık yolda gördüğü çocuklarla da sohbet etti. “Kim Başbakan?” sorularını yönelttiği çocuklardan “Recep Tayip Erdoğan” cevaplarını alan Şahin, “peki O’na oy verecek misiniz?” sorusuna da; “vereceğiz” cevaplarını alınca çocukları severek ziyaretlerine devam etti.

Şehir merkezinde ziyaretlerini sürdüren milletvekili Öznur Çalık, mahalli gazeteleri, televizyon kanallarını ve esnafı gezdi. Girdiği işyerlerinde esnafla şakalaştı, mesleklerini icra etmeye çalıştı. Girdiği bir tatlıcının kepçesini alarak kazandan halka tatlıları bir bir çıkarıp tezgâha koydu. Yolda gördüğü çocukları sevmekten de geri durmadı.

Sakatlar Haftası nedeniyle Sakatlar Derneği’ni de ziyaret eden Çalık, “dernek başkanımız sorumluluk sahibi bir sivil toplum kuruluşunun başkanıdır. Kendi üyesi bulunan toplulukla birlikte Malatya’nın bütün sorunlarıyla çok hassasiyetle yakından ilgilenir.”diye bir konuşma yaptı.

Orduzu Şanlıkaya mahallesinde gerçekleştirilen toplantıya milletvekilleri Mücahit Fındıklı, Ömer Faruk Öz ve milletvekili adayı Şanal Tosun katıldılar. Toplantıda televizyon programlarının olduğunu söyleyen milletvekili adayları kısa birer konuşma yaptılar.

Ömer Faruk Öz, çiseleyen yağmura rağmen yaptığı konuşmada; “Orduzu’nun bütün mahalleleri her zaman bizi destekledi, yanımızda olmaya çalıştı. Biz de elimizden geldiğince dertleriyle dertlenmeye çalıştık. Halkımızın rahatı için, refahı için çalıştık. Ülkeyi aldığımız noktadan çok iyi bir yere getirdik. Şimdi bizden önceki dönemlerde Türkiye’yi dizayn eden Süleyman Demirel kalkmış ülkeyi yine geriye götürmeye çalışıyor. Yıllarca sağ-sol diyerek ülkeyi kaosa sürükleyen Demirel şimdi kalkmış ülkeyi dizayn edeceğini söylüyor. Artık vatandaşlarımız bunlara prim vermeyecektir.” İfadelerini kullandı.

Toplantıda konuşan Mücahit Fındıklı, halkı 17 Mayıs Salı günü yapılacak mitinge davet ettiği konuşmasında; “Türkiye’yi muasır medeniyetler seviyesine çıkaran, ekonomiyi düze çıkaran başbakanımız, hamimiz Malatya’ya geliyor. Sadece bizim hamimiz mi? Bütün mazlumların hamisi, Filistinlilerin, Suriyeli mazlumların, Afrika’daki aç, sefillerin, Kafkaslardaki mazlumların da lideri geliyor. İçinizden çıkardığınız Recep Tayip Erdoğan artık bir dünya lideri oldu. Ve işte o lider 17 Mayıs Salı günü saat 17’de Yeni Belediye yanındaki mitinge geliyor. Sizi o mitinge bekliyoruz.” Dedi.

Yağmur altında süren toplantı milletvekili adayı Şanal Tosun’un konuşmasıyla sona erdi. Tosun, konuşmasında Ak Parti hükümetleri döneminde gerçekleştirilen hizmetleri özetledi. Şanal Tosun, şunları ifade etti: “Artarak devam eden desteğinizle güven ortamı sağlandı. 12 Haziran’da da desteğinizi arttırarak yarınların inşasına devam diyeceksiniz. Ak Parti siyasetin ortasına insanı koyarak hizmet üretti. Laf üretenlerle iş üretenler bir değildir.”

Günü ziyaretlerle dolu dolu geçiren Ak Parti teşkilatının bir diğer toplantı adresi Çukurdere Mahallesi idi. Toplantıya milletvekili adayları Mustafa Şahin, Öznur Çalık, Cemal Akın, aday adaylarından Ünal Tutar, Sait Kabadayı, Yusuf Aksaç, Kemal Oğuz ve Selma Güner katıldılar.

Büyük bir kalabalığın toplandığı akşam toplantısında söz alan Mustafa Şahin, “sekiz buçuk yıl içerisinde yaptığımız hizmetlerin bir kalemini anlatsak günlerimizi alır. Bu kadar icraat zengini olan iktidarın bugüne kadar bir ilkine rastlıyoruz. Elimizde bu kadar malzeme varken, muhalefete bakıyoruz; hangi icraatlarını, hangi projelerini anlatıyorlar, hangi tezleriyle bize vurmaya çalışıyorlar, hangi ağzı kullanarak başbakanımıza karşı bir duruş sergilemeye çalışıyorlarsa, siz yakinen takip ediyorsunuz. Malatya’da geçmişte CHP bir milletvekili alıyordu, iki vekil çıkardıkları da oldu. Ancak bugün ağızları böyle olduğu sürece, kullandıkları lisan böyle olduğu sürece bir tane de çıkaramayacaklar.” Diye konuştu.

Kıtlık, kuyruk, sıra beklemekle ömrümüzün tükendiğini vurgulayan Cemal Akın, konuşmasında şunların altını çizdi: “Ak Parti iktidara gelmeden önce ülkemizde yapılan hizmet ve yatırımları bir düşünün. Bir de Ak Parti iktidarıyla birlikte sekiz buçuk yılda yapılan hizmetleri gözlerinizin önünden geçirin. Başbakanımızın hedefine koyduğu bölünmüş yolları kabullenmekte zorlanan muhalefete rağmen hedefin tamamına yakını gerçekleştirildi. Yatımlar daha devam edecektir. İşte bunun için 12 Haziran’da daha güçlü bir Türkiye için bu seçime büyük önem vermemiz lazım.” İfadelerini kullandı.

Toplantıda konuşan Öznur Çalık, “biz ne zaman size gelsek, Çukurdere’ye gelsek yüzümüzü ak ediyorsunuz. Yine 12 Haziran’da yüzde seksenle bize destek veriyorsunuz. 2002 yılından bu yana yapılanları, yatırımları, ekonomik büyümeyi gözlerinizin önünden geçirin. Malatya’dan çevre illere bağlanan yollarda yapılan çalışmaları görüyorsunuz. Beylerderesi Viyadüğü’nü hepiniz biliyorsunuz.” Diyerek yapılan hizmetlere dikkatleri çekti.

KÖYDE..
Malatya Milletvekili Adayı Öz, Şanal Tosun ve beraberindeki AK Parti İl ve İlçe Teşkilatı üyeleri ile birlikte Malatya Merkez Sütlüce, Üzümlü, Yapraklı Pınar, Uluköy ve en son olarak Gülüm Uşağı Köylerini ziyaret etti.

Öz, Malatya Merkez Sütlüce köyündeki İlköğretim Okulu Öğretmen ve öğrenci velilerinin organize ettiği kermese katıldı. Okulun bazı masraflarını karşılamak için yapılan Kermese katılan Öz ve beraberindeki Parti yetkilileri, Kermese katkı amaçlı alış veriş yaparak aldıkları ürünleri köydeki öğrencilere hediye ederek Kermese katkı sundular.

AK Parti Malatya Milletvekili Adayı Ömer Faruk Öz ve Parti yetkilileri sırasıyla Üzümlü, Yapraklı Pınar, Uluköy ve Gülüm Uşağı Köylerini ziyaret ederek köy muhtarları ve köy halkıyla bir araya gelerek köyün ve köylülerin sorunlarını dinlediler. Milletvekili Öz’e yoğun ilgi ve sevgi gösteren köy halkı, Ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

Ziyaretler esnasında konuşan köylüler , ,AK Parti İktidara geldiği günden bu yana birçok hizmetlerin köylerine geldiğini özellikle köy yollarının çok kısa zamanda iyileştirildiğini, çiftçinin dondan kaynaklanan zararlarının devlet tarafından karşılandığını söylediler. Köylüler en büyük sorunlarının sulama sorunu olduğunu belirterek Beypınarı Çayı üzerine bir sulama göleti yapılmasını istediklerini, gölet hakkında bir çalışma yapıldığını ancak sonucun ne olduğunu kendilerinin bilmediklerini belirterek, Ömer Faruk Öz’den bu konu hakkında çözüm üretmesini talep ettiler.

AK Parti Malatya Milletvekili Adayı Ömer Faruk Öz daha sonra Beypınarı Göleti hakkında bir açıklama yaparak, DSİ bölge müdürlüğünün Beypınarı göleti ile ilgili olarak bölgede Debi ölçümlerinin devam ettiğini, yapılan bu ölçümlerin 4 yıllık süre baz alınarak tamamlanacağını, bu ölçüm çalışmaları sonrasında gölet yapımına karar verileceğini belirtti.

Devlet Su İşleri ( DSİ ) bölge müdürlüğü yetkilileriyle görüşen Malatya Milletvekili Adayı Ömer Faruk Öz, yapılan görüşme sonrasında şuan için bölgede yapılan su rejimi ve debisinin normal seviyede olduğunu fakat Debi ölçümlerin devam ettiği bilgisini verdi.

AK Parti Malatya Milletvekili Adayı Ömer Faruk Öz, AK Parti Hükümetinin kırsal altyapıyı geliştirmek ve kalkınmayı sağlamak amacıyla KÖYDES Projesi’ni hayata geçirmiştir. Bu proje ile Cumhuriyet tarihimizin en büyük kırsal altyapı hamlesi olarak başlatılmıştır.

KÖYDES ve BELDES projeleri kapsamında köylerimizde ve beldelerimize içme suyu, yol ve benzeri temel ihtiyaçların karşılanması için çalışmalar yapılmıştır. Bu kapsamda Cumhuriyet tarihin de ilk defa, KÖYDES Projesi 2005–2010 yıllarında BELDES Projesi 2007–2008 yıllarında uygulamaya koyulmuş ve bu projeler kapsamında yaklaşık 8 Milyar TL kaynak aktarılarak köylerimizin, beldelerimizin su ve yol sorunları büyük oranda çözülmüştür. Bu kapsamda kırsal kalkınmada 2023 hedeflerimiz arasında Köylerde yol, su, eğitim, sağlık, enerji, haberleşme gibi temel altyapı tamamlanacaktır dedi."

AKP'YE KATILIM..
Malatya Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrikalarda çalışan 150 genç törenle AKP'ye katıldı.

AKP Malatya il binasında düzenlenen gençlerin partiye iltihak törenine İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, Malatya milletvekilleri Öznur Çalık, Ömer Faruk Öz ve Mücahit Fındıklı, milletvekili adayları Cemlal Akın, Mustafa Şahin ve Şanal Tosun, gençlik kolları başkanı Mehmet Acar ile kalabalık partili ve gençler katıldı.

Yapılan konuşmalarda, AKP iktidarının gençlere verdiği önemi anlatılıp, 18 yaşına kadar olan gençlerin ücretsiz sağlık sigortasından yararlandırılmasından, seçme yaşının 18 yaşına kadar indirilmesine, üniversite gençliğine sağlanan burslardan, barındıkları yurtlara kadar konular dile getirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız