SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Erdoğan: 'Mutlaka Hesabı Sorulacak'

A- A+ PAYLAŞ
Hakkari'deki saldırıyla ilgili açıklama yapan Başbakan Erdoğan, "Terör örgütü nereden destekleniyorsa hepsinden mutlaka bunun hesabı sorulacaktır" dedi. İsim vermeden BDP'ye yüklenen Erdoğan, "Onların ağzına barış ifadesi yakışmıyor" diye konuştu.
Hakkari’de 24 askerin şehit olmasının ardından Ankara'da hareketli saatler yaşandı.
 
Sabah erken saatlerde Başbakanlık’a gelen Başbakan Erdoğan’ın başkanlığında terör zirvesi yapıldı. Zirvede, son terör saldırıları ve atılacak adımlar masaya yatırıldı.
 
Üç saatten fazla süren toplantıya Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan katıldı.
 
Toplantı sonrası açıklama yapan Erdoğan şunları söyledi: "Aziz milletim, öncelikle hepimizin başı sağolsun. Rabbimden, Hakkari'nin çukurca ilçesinde vatan savunması esnasında şehit düşen güvenlik görevlilerimiz için rahmet diliyorum, mekanları cennet olsun. Milletimizin her bir ferdine, şehitlerimizin yakınlarına TSK'ya sabır ve başsağlığı diliyorum. Yaralı kardeşlerime Allah'tan acil şifalar diliyorum.
 
GENİŞ ÇAPLI OPERASYONLAR SÜRÜYOR
Çatışma bölgesi Çukurca'dan son teyit ettiğimiz haberlere göre şu an itibariyle 24 şehit verdik. 18 asker de yaralı durumda. Bölgede uluslararası hukukun öngördüğü sıcak takip dahil, geniş çaplı operasyonlar sürüyor. Ben bugün için planlanmış Kazakistan ziyaretini iptal ettim. Başbakanlık'ta ilgili bakanlar, Genelkurmay İkinci Başkanı, Jandarma Genel Komutanı ve bakan arkadaşlarım, MİT Müsteşarı'nın katılımıyla detaylı değerlendirme yaptık. Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanları şu an bölgede.
 
MUTLAKA HESABI SORULACAK
Türkiye düşmanları şunu çok iyi bilmeli. Türkiye Sarıkamış, Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı başta olmak üzere şehitlerin aziz ruhları üzerinde inşa edildi. Bayrağımız rengini şehitlerin al kanından almıştır. Bayrak da vatan da bizim için namustur. İçeriden ya da dışarıdan hiçbir saldırıya boyun eğmeyeceğimizi, geri adım atmayacağımızı bilmeliler. Bir milim dahi geri çekilmedik, çekilmeyeceğiz. Her kim ki teröre destek veriyorsa, terörü besliyorsa, teröre müsamaha gösteriyor, kanlı yüzünü örtmek, insanlık dışı saldırıları görmezden geliyorsa bilsinler ki, Türkiye Cumhuriyeti'nin nefesi her birinin ensesinde olacaktır. Terör örgütü nereden destekleniyorsa hepsinden mutlaka bunun hesabı sorulacaktır.
 
METANETİMİZİ BOZMAYACAĞIZ
Teröre karşı uluslararası mücadelede etkin rol oynayan Türkiye terör saldırı karşısında bütün ülkelerinden mutlak aktif işbirliği beklemektedir. Son dönemde yoğunluk gösteren terör faaliyetleri, terör örgütünün birilerinin maşası olduğunu ortaya koydu. Terör örgütü provokasyon yapmaktan başka hedefi olmadığını açıkça ortaya koydu. Kim ki öfkesine hakim olamazsa terör örgütü o zaman hedefine ulaşır. Biz millet olarak defalarca yaptığımız gibi metanetimizi bozmayacağız. Bu hain saldırı bizi aydınlık ufuklardan alıkoymayacaktır. Terörün istismar zeminini yok etmek için aynı kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz. Terörle mücadele uzun soluklu süreçtir. Bu uzun soluklu süreci tamama erdireceğiz.
 
AĞIZLARINA 'BARIŞ' İFADESİ YAKIŞMIYOR
Muhalefetin 'sorumlu iktidardır' demesi milleti tahrikten başka bir şey değildir. Bugünkü olaylardan sonra yapılanları kınarken PKK'yı ve isim değiştirerek ortalarda dolaşanları terör örgütü olarak ilan etmeyenlerin sürece olumlu katkısı olamaz. Onların ağzına 'barış' ifadesi yakışmıyor.
 
ANDIÇTA İMZAM YOK
Hakkımda çıkarılan internet andıcı imzası yalanını yargı açıkladı. Hiçbir zaman böyle bir andıcın altında imzası olmayan başbakanım. O imza bölücü terör örgütüyle mücadeleye yönelik metnin altına koyulmuş imzadır.
 
MEDYA DUYARLI OLMALI
Burada kusura bakmayın medyayı yine duyarlı olmaya davet ediyorum. Bugün suçlamak, eleştirmek yerine dayanışma içinde olmak zorundayız. Bugün dik durma, asaleti sergileme günüdür. Türkiye'nin huzur, kardeşlik ve demokrasi içinde yükselmesini hiç kimse engelleyemeyecektir. Bir kez daha şehitlere Allah'tan rahmet diliyorum. TSK ve aziz milletimize başımız sağolsun diyorum. Yaralılara acil şifalar diliyorum."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız