SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Erdoğan Obama Görüşmesi...

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:05:42
Erdoğan Obama Görüşmesi...
A- A+ PAYLAŞ
 
Başbakan Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Barack Obama ortak basın açıklaması yaptı.
 
Güney Kore'de düzenlenen Nükleer Güvenlik Zirvesi nedeniyle Kore'de bulunan Başbakan Tayyip Erdoğan, zirve öncesinde ABD Başkanı Barack Obama ile bir araya geldi. Yaklaşık bir buçuk saat süren görüşme sonrasında iki lider bir basın toplantısı düzenledi.
 
Obama yaptığı açıklamada, görüşmenin büyük bölümünde Suriye konusunın görüşüldüğünü belirtti. 
 
İran konusunu da ele aldıklarını belirten Obama, İran'ın yükümlülüklerini yerine getirmesi ve nükleer sorun konusunda ilerleme kaydedilmesi gerektiğini belirtti. ABD Başkanı, İran konusunda da Türkiye'den barış yönünde destek beklediklerini söyedi.
 
ERDOĞAN: SURİYE KONUSUNDA GÖRÜŞLERİMİZ ÖRTÜŞÜYOR
Obama'dan sonra söz alan Başbakan Erdoğan "Suriye ile görüşlerimiz örtüşüyor" dedi. Erdoğan, konu ile ilgili olarak "insani bir görevimiz var, Suriye konusunda üzerimize düşeni yapacağız." şeklinde konuştu.  
 
TERÖRLE MÜCADELE, SİYASİ UZANTILARLA MÜZAKERE"
Terörle mücadelenin de ele alındığını belirten Erdoğan, "ABD'yi yanımızda görmek biz memnun etti. Mücadelemiz devam edecek ancak siyasi uzantılarıyla da müzakerelere devam edeceğiz." dedi.
 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız