SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Erdoğan:'' Özel Ordu Kuracağız ''

A- A+ PAYLAŞ

Teröre karşı mücadelede işbirliğini sağlamak üzere siyasi parti turuna çıkan Başbakan Erdoğan ilk durağı DSP’de “Sınır boylarında görev yapacak bir özel ordunun kurulmasını” önerdi ve destek istedi.

BAŞBAKAN Erdoğan, DSP Genel Başkanı Masum Türker’e “Görevi sadece terörle mücadele olacak, uzman erbaşlardan oluşacak bir özel ordunun kurulmasını öngörüyoruz. Bunun çalışma larını tamamlamak üzereyiz” dedi ve destek istedi. Erdoğan liderlerle terör randevusunun ilk durağı DSP’ye Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, İçişleri Bakanı Beşir Atalay ve Kamu Güvenliği Müsteşarı Muammer Güler ile birlikte gitti. Bir saat olarak planlanan görüşme 85 dakika sürdü. Türker, “Referandum ve terör” başlıklı görüşmede referandum konusunun hiç açılmadığını açıkladı.

HABERTÜRK’ün sorularını yanıtlayan Türker, Erdoğan’ın, işi sadece terörle mücadele etmek olacak bir özel ordu kurma hedefini anlattığını söyledi. Erdoğan, “Oraya giden askerler her an şehit olabileceğini bilecek. Hangi koşullarda yaşayacağını bilecek. Böylece terörün acısı da kısmen dindirilmiş olacak. Bu düzenleme ile askerin istediğini de yapmış oluyoruz” diye konuştu.

JİTEM UYARISI

Türker ise “Bu tip ordular kurarken dikkatli olmak zorundasınız. Geçmişte JİTEM örneği var; ona benzemesin” uyarısında bulunarak oluşturulacak özel ordunun elemanlarının “muhakkak askeri eğitimden geçmiş kişilerden oluşması gerektiğinin” altını çizdi. Erdoğan’ın “Bunları göz önünde bulundururuz” sözleri üzerine Türker, benzer yapıların ABD ve başka ülkelerde de bulunduğunu anımsatıp, “Kuracağınız ordudaki kişiler askeri eğitimden geçmemiş olurlarsa yarın topuklardan sorunlarla karşılaşırsınız” dedi. Başbakan Erdoğan’ın dile getirdiği ikinci önlem ise muhbirlerin sayısının artırılması oldu. DSP Lideri Türker ise elektronik sınır güvenliği önerisini gündeme getirdi. Erdoğan’ın bunu dikkatle dinlediği ve not aldığı belirtildi.

Sınırda profesyoneller olacak

Erdoğan görüşmede profesyonel askerliğin ayrıntılarını şöyle sıraladı:
* Sınır bölgelerinde sadece profesyonel askerler görevlendirilecek.
* Dağda yaşayacak olan bu askerler bölgede 5- 10 yıl arasında görev yapacak.
* Bu askerlerin daha sonra kıdem tazminatları ödenecek ve görevlerine son verilecek.
* Daha sonra ise kamuda başka bir işe girmeleri sağlanacak. Erdoğan’ın gündeme getirdiği bu modelin benzerini, HEPAR Genel Başkanı Emekli Tümgeneral Osman Pamukoğlu önermiş, gayri-nizami harbin bütün tekniklerini bilen özel eğitimli 20 bin kişinin gerekli olduğunu açıklamıştı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız