SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Erdoğan Seçim Merkezini Açtı

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:59:33
Erdoğan Seçim Merkezini Açtı
A- A+ PAYLAŞ

 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Cumhurbaşkanlığı makamı siyasetin tam aksine tepe noktasıdır” dedi. 

Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde çalışmalarını sürdüreceği Çankaya'daki Cumhurbaşkanlığı Seçim Koordinasyon Merkezini açılışına; Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın danışmanı İzmir Milletvekili Binali Yıldırım ve milletvekilleri katıldı.

Seçim Koordinasyon Merkezi açılışında konuşma gerçekleştiren Başbakan Erdoğan, cumhurbaşkanlığı seçimi sebebiyle Seçim Koordinasyon Merkezini bugün açılışını yaptıklarını söyleyerek, “Bu süreç çok anlamlı ve çok farklı. İlk defa Türkiye Cumhuriyeti’nde vekillerin değil asılların yani ‘Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir’ ilkesinden hareketle milletin kendi cumhurbaşkanını, devletin başını cumhurbaşkanını seçtiği bir seçim yaşayacağız. Bu seçim de milletimin hassasiyeti çok daha farklı olacaktır. Bunu Samsun’dan başlattığımız kutlu yürüyüşte meydanlarda gördük. Daha sonra Canik, Tekke köyünde gördük. Dünde bildiğiniz gibi ilk adım Samsun, daha sonra Sivas ve Erzurum idi. Dünde Erzurum yağındaydık. Erzurum’da da yine büyük coşku ve katılımla gerek meydanda gerek daha sonra iftar sonrasında halkımızdan gördük. Bu yolculuk farklılığını da ortaya koyacaktır” diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı makamı siyasetin tam aksine tepesinde olduğunu ifade eden Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:

“Cuma günü vizyon belgemizi açıklayacağız. Vizyon belgesinin hazırlık çalışmaları bu merkezde yapılıyor. Bir kolektif akıl tarafından bu hazırlanıyor. Bu kolektif aklın ortaya koyacağı vizyon belgesiyle de Türkiye’de halkın seçtiği bir cumhurbaşkanı neler yapar, neler yapacaktır, nasıl yapacaktır bunların hepsini o belgede göreceğiz. Siyasetin dışında cumhurbaşkanı asla düşünmek mümkün değil. Cumhurbaşkanlığı makamı bir vitrin makamı değildir. Cumhurbaşkanlığı makamı siyasetin tam aksine tepe noktasıdır. Bunu anlamayanlar bilemeyenler olabilir. Dünyanın her yerinde bu böyledir. Ülkemizde bu güne kadar böyle olmuştur ama bunun bir gelenek anlayışı içinde yürütenler olmuş olabilir. Buna Sayın Gül’ü dahil etmem mümkün değil. Çünkü biz birlikte ciddi bir mücadele verdik. Kendisinin cumhurbaşkanlığı döneminde 7 yılda da Türkiye’nin nereden nereye geldiğini biliyorsunuz. 12 yılda ülkemizi nereden nereye getirdiğimiz ortadadır. Eğitim de yaptıklarımız, sağlıkta, adalette, emniyette, ulaşımda, enerjide, ekonomide attığımız adımların hepsi ortadadır. Bunların detaylarına girecek değilim. Bütün bu detayları vizyon belgesini açıkladığımız gün konuşacağız.”

Yapılan konuşmanın ardından Başbakan Erdoğan kurdeleyi keserek Seçim Koordinasyon Merkezi'nin açılışını gerçekleştirdi. Başbakan Erdoğan heyetle birlikte açılışını gerçekleştirdiği merkezi gezdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız