SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Erdoğan Serbest Bıraktırdı

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:27:00
Erdoğan Serbest Bıraktırdı
A- A+ PAYLAŞ

Türkmenistan’da öğrencisine tokat attığı iddiası ile 2 yıl hapis cezası verilerek Mayıs 2014 tarihinden beri cezaevinde bulunan 49 yaşındaki Malatyalı öğretmen Hacı Hamit Hamdi Polat, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talebi üzerine serbest bırakıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  Aşkabat'a yaptığı resmi ziyaret kapsamında Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangulı Berdimuhammedov ile yaptığı görüşme esnasında Mayıs 2014 tarihinden beri Aşkabat'ta tutuklu bulunan Malatyalı öğretmen Hacı Hamit Hamdi Polat’ın serbest bırakılmasını istedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talebi üzerine Malatyalı öğretmen Hacı Hamit Hamdi Polat serbest bırakıldı ve ailesi ile birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın uçağı ile  gece Türkiye’ye getirildi.  Evli ve 2 çocuk babası olan Hacı Hamit Hamdi Polat, gece ailesi ile birlikte Ankara’ya geçti ve Cumartesi günü Malatya’ya gelmesi bekleniyor. 

Velisi Türkmen bir doktor olan öğrenciye tokat attığı iddiasıyla Türkmen mahkemesince tek celsede 2 yıl hapis cezası verilen Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Aşkabat Türk İlköğretim Okulu’nda görevli öğretmen Hacı Hamit Hamdi Polat’ın anne ve babasının 1970 yılında Sivas’ta vefat etmesi üzerine amcası tarafından büyütülerek okutulduğu öğrenildi. Polat ailesinin Akçadağlı olduğu öğrenildi.

Öznur Çalık, Öğretmenin Eşini Malatya'da Başbakan Davutoğlu ile Görüştürmüştü

Malatyalı öğretmenin Türkmenistan'daki hapis durumu ve yaşadığı sıkıntılar, ilk olarak Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu'nun Malatya ziyareti sırasında gündeme geldi. Başbakan Davutoğlu'na ulaşmak amacıyla, Malatya Devlet Hastanesi'nin açılış törenine giden öğretmenin eşi Müberra Polat burada ilk olarak AKP Malatya Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık ile görüştü, sorunu anlattı ve Başbakan Davutoğlu ile görüştürülmesini rica etti. Çalık ise, Başbakan Davutoığlu'nun konuşmasının bitiminden sonra Müberra Polat'ı Başbakan Davutoğlu ile görüştürdü. Görüşme sonucunda Başbakan Davutoğlu "Öznur Hanım konuyu lütfen siz takip edin ve sorunu çözmek için çalışalım" dedi. Çalık, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkmenistan programı öncesi, Cumhurbaşkanlığı danışmanlarından Mustafa Varank'ı arayarak konuyu anlattı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a iletilmesini sağladı.

Erdoğan'la Birlikte Türkiye'ye döndü

Bu arada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkmenistan’daki temaslarının ardından serbest bırakılan Türk öğretmen Hacı Hamdi Hamit Polat ve ailesi birlikte İstanbul’a geldi. Polat, “Cumhurbaşkanımıza ve bakanlarımıza, emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Çok mutluyum” dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkmenistan’daki temaslarının ardından yurda döndü. Atatürk Havalimanı Devlet Konuk Evi’ne gelen Erdoğan burada kalabalık bir heyet tarafından karşılandı. Erdoğan ile birlikte Türkmenistan’da serbest bırakılan Türk öğretmen Hacı Hamit Hamdi Polat ailesi de yurda döndü. Erdoğan havalimanından ayrıldıktan kısa bir süre sonra Polat ailesi de geceyi İstanbul’da bir yakınlarının yanında geçirmek için alandan ayrıldı. 

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, havalimanından ayrılırken yaptığı açıklamada, “Öğretmenimiz Türkmenistan Aşkabat’ta Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı bir okulda öğretmenlik yapıyor. Bir öğrenciye kötü muamelede bulunduğu iddiası üzerine tutuklanıyor. 5 buçuk aydır cezaevindeydi. Biliyorsunuz Türkmenistan da zaman zaman devlet başkanları belirli günlerde, bayramlarda af yetkisi var. O yetkisini kullanması için daha önce kendisine daha önce müracaat edilmiş. Biz öğretmenimizin suçsuz olduğuna inanaraktan böyle bir talepte bulunduk. Sayın Cumhurbaşkanımız devlet başkanıyla görüştüğünde devlet başkanı Cumhurbaşkanımıza bir jest olmak üzere tasarrufta bulundu. Öğretmenimiz uzak bir yerde hapishanedeydi. Hemen uçak gönderildikten sonra aldırılıp, bizimle beraber Türkiye’ye dönmesi sağlanmış oldu. Ben bu vesileyle MEB Bakanı olarak hem Cumhurbaşkanımıza hem de Türkmenistan devlet başkanına çok teşekkür ediyorum” dedi.

Serbest bırakılan öğretmenin çok sevindiğini ifade eden Bakan Avcı, “Ailesi de Aşkabat’ta, eşi, 2 çocuğu ve erkek kardeşiyleydi. Onlarda bizimle birlikte geldiler. Çok mutluluk, bize teşekkür ettiler. Şu an İstanbul’da indiler. Malatyalı bir ailedir. İstanbul’da bir arkadaşlarında kalmak üzere bizimle beraber indiler” ifadelerini kullandı.

Serbest bırakılan Türk öğretmen Hacı Hamdi Hamit Polat da, “Cumhurbaşkanımıza ve bakanlarımıza, emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Çok mutluyum, buradayım mesele bu” dedi. Gazetecilerin “Böyle bir şey bekliyor muydunuz?” sorusu üzerine Polat, “Hiç beklemiyordum” cevabını verdi.

Hami Polat’ın ağabeyi Celalettin Polat da, “Devletimizin büyük olduğunu, Cumhurbaşkanımızın ne kadar değerli ve kıymetli olduğunu burada anladık. Bir rica ile affetti. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun” şeklinde konuştu.

Hamdi Polat’ın eşi Müberra Polat ise, “Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ederim. Zaten alıp geleceğini biliyordum. Çok şükür. Başka diyecek bir şeyim yok” diye konuştu.

Açıklamaların ardından Hamdi Polat ailesi ve ağabeyiyle birlikte havalimanından ayrıldı.

FOTOĞRAF: Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Serbest bırakılan Malatyalı öğretmen Hacı Hamit Hamdi Polat (Cumhurbaşkanlığı)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız