SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Erdoğan Yemin Etti, Başladı..

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:35:47
Erdoğan Yemin Etti, Başladı..
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye'nin 12. Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Genel Kurulu'nda yemin ederek görevine başladı. 

TBMM Genel Kurulu, TBMM Başkanı Cemil Çiçek başkanlığında saat 14.00'da olağanüstü toplandı. Yoklamayla açılan Meclis'te, toplantı yeter sayısının bulunmasıyla birlikte Başkanlığın Genel Kurul'a sunuşları okundu. Olağanüstü toplantı çağrısı yazısı okunarak, Genel Kurul'un bilgisine sunuldu.

TBMM Başkanı Çiçek, daha sonra gündem hakkında bilgi verdi ve Erdoğan'ı salona davet etti. Erdoğan, Genel Kurul Salonu'nda bulunan milletvekilleri ve konuklar tarafından ayakta karşılandı.

Çiçek, kürsüden Erdoğan'a, 12. Cumhurbaşkanı adına düzenlenen mazbatayı takdim etti. Çiçek, and içme töreni hakkında bilgi verdikten sonra 12. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis Başkanvekili Bahçekapılı refakatinde kürsüye gelerek, Anayasa'nın 103'ncü maddesinde belirlenen şu metni okudu ve and içti:

"Cumhurbaşkanı sıfatıyla, devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma, Anayasa'ya, hukukun üstünlüğüne, demokrasiye, Atatürk ilke ve inkılaplarına ve laik Cumhuriyet ilkesine bağlı kalacağıma, milletin huzur ve refahı, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerinden yararlanması ülküsünden ayrılmayacağıma, Türkiye Cumhuriyeti'nin şan ve şerefini korumak, yüceltmek ve üzerime aldığım görevi tarafsızlıkla yerine getirmek için bütün gücümle çalışacağıma, Büyük Türk Milleti ve tarih huzurunda, namusum ve şerefim üzerine ant içerim."

Erdoğan'ın ailesi ise yemini, Genel Kurul Salonu'nda Cumhurbaşkanı için ayrılan locadan izledi.

12. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ant içmesinin ardından salonda bulunan Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası tarafından İstiklal Marşı seslendirildi, marş çalınmaya başlandığı anda Cumhurbaşkanlığı Forsu TBMM özel gönderine çekildi. Makam aracında kapalı olan cumhurbaşkanlığı forsu açıldı. Daha sonra Ankara'da ve ordu merkezlerinde 101 pare top atışı gerçekleştirildi.

ŞAHİN'İN AÇIKLAMASI..

Bu arada AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Erdoğan'ın göreve başlaması dolayısıyla yaptığı açıklamada şöyle dedi:

"Seçilmiş ilk Cumhurbaşkanımız  Sayın Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde 14 Ağustos 2001 tarihinde kurulan partimiz  demokrasi tarihimizde çok önemli bir dönemin başlangıcıdır. AK Parti bir siyasi parti olarak parti içi demokrasi, millet iradesine saygınlık, siyasi ahlak ve erdem anlamında siyasi hayatımıza yüksek değerler manzumesi katmıştır. Partimiz kuruluşundan bugüne Cumhuriyet tarihinde eşine az rastlanır şekilde başarısını her seçimde yükselterek milletle kucaklaşmıştır ve milletin kendisi olmuştur. Girdiği bütün seçimlerin galibi olarak kurulduğu günden bu güne kendisini millete adamış AK Kadrolarıyla ülkemizde hayal bile edilemeyen yeniliklere ve reformlara imza atmıştır.

 Cumhuriyetimizin 100. yılı olan 2023’te Cumhurbaşkanımız, Yeni Türkiye’nin baş mimarı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın koyduğu hedefler doğrultusunda ülkemiz ekonomisiyle, teknolojisiyle, demokrasi ve özgürlükleriyle dünyanın gelişmiş ilk 10 ülkesi arasında yer alacaktır. Yapılan tüm reformlar atılan dev adımlar Genel Başkanımızın koymuş olduğu bu hedeflere süratle yaklaştığımızı göstermektedir. Eğitimde, sağlıkta ve ekonomide yapılan tüm reformların yanında dış politikadaki saygınlığımız, bunun apaçık göstergesidir.

 Artık Milletin adamlarının iş başında olduğu,yeni bir medeniyet inşa ederek Yeni Türkiye’nin temellerini atıyoruz. Milletimiz 10 Ağustos’ta sadece Cumhurbaşkanımızı değil, dünyanın dört bir yanındaki Müslümanların ve mazlumların hakkını savunacak bir dünya liderini seçmiştir.

Liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde ülkemiz vesayetlerin ortadan kalktığı, ekonomik alanda önünü gören, kendine hedefler koyabilen, demokrasi ve özgürlükler anlamında ciddi adımların atıldığı, dünya ölçeğinde sözü geçen ve takip edilen bir ülke haline geldi. Bu yolda bize liderlik ederek yeni Türkiye yolunda gecesini gündüzüne katarak çalışan Sayın Recep Tayyip Erdoğan, bu çalışmalarını artık Cumhurbaşkanlığı makamında sürdürecektir.12.Cumhurbaşkanımızın ilimize, ülkemize ve tüm İslam alemine hayırlı olmasını diliyorum.

Partimizin geleneği gereği yapılan uzun istişareler ve Sayın Erdoğan’ın kararı ile partimizin başına geçen ve ülkemizin 26. Başbakanı olan Sayın Ahmet Davutoğlu’nun da yeni görevlerinin ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Üniversite hocalığı, yazarlık ve diplomatlığından edindiği entelektüel birikimi siyaset sahnesine taşıyarak önemli hizmetlerde bulunan,uzun yıllardır başarıyla yürüttüğü Dışişleri Bakanlığı ile TBMM’de nitelikli ve seviyeli siyasetin en güzel örneklerinden birini veren Sayın Davutoğlu, inanıyorum ki Genel başkanlığı ve Başbakanlığı döneminde de üstün bir performans sergileyecektir. 

AK Parti teşkilatları olarak bizlere düşen ise kendisini bu yolda elimizden geldiğinin en iyisini yaparak desteklemektir. Yeni Türkiye yolunda tüm teşkilatlarımızla birlikte durmadan çalışmaya devam edeceğiz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız