SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Erdoğan'a Öz de Eşlik Etti

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:38:47
Erdoğan'a Öz de Eşlik Etti
A- A+ PAYLAŞ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KKTC’ye yaptığı ziyarette AKP Malatya Milletvekili, TBMM İdare Amiri ve Kıbrıs Dostluk Grubu Başkanı Ömer Faruk Öz de eşlik etti.

İlk yurt dışı gezisini Kıbrıs’a gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AKP İstanbul Milletvekili Bülent Turan, AKP Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, MHP Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş ve Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, Türkiye Cumhuriyeti’nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça ve Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral İlyas Bozkurt eşlik etti.

Ziyaretinde bazı ziyaretlerde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KKTC’ye yaptığı ziyaret çerçevesinde Boğaz Şehitliği’ni ziyaret etti. Türkiye Cumhuriyeti adına hazırlanan çelengin şehitliğe sunulmasının ardından, saygı duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar göndere çekildi. Anıt özel defterinin Erdoğan tarafından imzalanmasının ardından tören sona erdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan anıt özel defterine şunları kaydetti:

“Aziz Şehitlerimiz; Kıbrıs Türk halkının kutsal davası uğruna, canlarınızı korkusuzca feda ederek, mukaddes şahadet mertebesine eriştiniz. Büyük Türk Milleti’nin ayrılmaz bir parçası olan Kıbrıs Türkü’nün bağımsız olarak yaşayabilmesi için yaptığınız eşsiz fedakarlıklar asla unutulmayacak, daima minnet ve şükranla anılacaktır. Aziz hatıralarınızın önünde saygıyla eğiliyoruz. Ruhlarınız şad olsun.”

Erdoğan, bu ziyaretin öncesinde Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı’nı da ziyaret etti. Ziyaret basına kapalı gerçekleşti.

ERDOĞAN SİYASİ PARTİ BAŞKANLARIYLA GÖRÜŞTÜ..

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KKTC Meclis Başkanı Sibel Siber ve Cumhuriyet Meclisi’nde temsil edilen siyasi parti başkanlarıyla da bir araya geldi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KKTC’deki günübirlik ziyareti çerçevesinde Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçiliği ikametgahında Meclis Başkanı Sibel Siber ve Cumhuriyet Meclisi’nde temsil edilen siyasi parti başkanlarıyla da bir araya geldi.

Görüşmeye CTP-BG Genel Başkanı ve Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, DP-UG Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, ana muhalefet UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün ile TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit katıldı. Erdoğan’a ise Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile aralarında Türkiye KKTC Dostluk Grubu Başkanı olan Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz'ün de yeraldığı beraberindeki heyet eşlik etti.

TÜRKİYE'YE DÖNDÜ..

Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından ilk yurt dışı ziyaretini bugün KKTC’ye yapan Türkiye’nin 12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaklaşık 10 saatlik ziyaretini tamamladı. 

Erdoğan ve beraberindekiler, Türkiye Cumhurbaşkanlığı’nın yeni uçağı TC-TUR adlı Airbus A330-200 tipi uçağıyla İstanbul’a gitmek üzere saat 23.00’te Ercan Havalimanı’ndan ayrıldı. Erdoğan’ı Ercan’dan Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Dışişleri Bakanı Özdil Nami, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral İsmail Serdar Savaş, Güvelik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral İlyas Bozkurt ve bazı milletvekilleri ile diğer yetkililer uğurladı.

Bugün saat 13.00 sıralarında adaya gelen Erdoğan ve heyeti, sırasıyla Dr. Fazıl Küçük’ün ve Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın kabirlerini ziyaret ederek çelenk koydu, özel defterleri imzaladı. Cumhurbaşkanlığı’na gidişinde askeri törenle karşılanan ve Cumhurbaşkanı Eroğlu ile önce baş başa görüşen Erdoğan, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, bakanlarla da bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile ortak açıklama yapan ve gazetecilerin sorularını yanıtlayan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kıbrıs sorunu ve Türkiye’den borularla gelecek su konuları üzerinde durdu; Kıbrıs Rum tarafına ve dünyaya yönelik mesajlar verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra TC Lefkoşa Büyükelçiliği’nde Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber ve siyasi parti başkanlarıyla görüştü. Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı’nı ve Boğaz Şehitliği’ni ziyaret eden Erdoğan, son olarak Cumhurbaşkanı Eroğlu’nun ve eşinin onuruna verdiği akşam yemeğine de katıldı.

Erdoğan'a, KKTC ziyaretinde eşi Emine Erdoğan, kızı Sümeyye Erdoğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve eşi Hülya Çavuşoğlu, AKP İstanbul Milletvekili Bülent Turan, AKP Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, MHP Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş ve Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu eşlik etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız