SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Erdoğan'dan 28 Şubat Yorumu...

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:46:28
Erdoğan'dan 28 Şubat Yorumu...
A- A+ PAYLAŞ
 
Başbakan Erdoğan grup toplantısında yaptığı konuşmada 28 Şubat olayına değindi. Erdoğan ''Tarih 28 Şubat'ın taşeronlarını 1000 yıl geçse de affetmeyecek'' dedi. Erdoğan, TÜSİAD'ın eğitim sisteminde yapılması düşünülen değişiklikle ilgili eleştirisine ''Kusura bakma TÜSİAD senin arzun olmayacak'' diye yanıt verdi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.
 
İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:
 
Sağlığıyla ilgili bilgi veren Erdoğan, "Artan bir ivmeyle çalışmalara devam edeceğiz. Geçmiş olsun temennilerini iletenlere gönülden şükranlarımı sunuyorum. Rabbim ömür verdikçe milletin gönlünde olmaya devam edeceğiz. Her türlü fitne fesadı elimizle ittiğimiz müddetçe bu yürüyüşü kimse durduramaz. Azim ve kararlılık her türlü oyunu bozor. Biz aldığımız oyla değil kazandığımız gönülle iftihar ediyoruz. 
HOCALI MİTİNGİNDE AÇILAN PANKARTLARI YORUMLADI
 
Bundan 20 yıl önce Hocalı'da toplam 613 insan Ermeniler tarafından katledildi. Buradan tüm Azeri kardeşlerime Türkiye'nin dayanışma mesajını iletmek istiyorum. Pazar günü Türkiye'de çeşitli mitingler yapıldı. İstanbul'daki mitingde bazı münferit pankartların olması dayanışmamızı gölgeleyemez. Biz Hocalı katliamını unutmayacağız, unutturmayacağız. Taksim'de yapılan törendeki marjinal pankartlar nedeniyle kışkırtmaya dönüştürmek isteyenlere karşı uyanık olacağız.
 
28 ŞUBAT
 
27 Mayıs bir karanlık tarihin bir parçası. 15 yıl önce yaşanan 28 Şubat olayı bir demokrasi faciası olarak hafızalara kazınmıştır. 28 Şubat müdahalesi 12 Eylül'ün devamı niteliğindedir. 28 Şubat'ta farklı yöntemler kullanılmıştır. Burada millet iradesi hedef olmuştur. Seçimle göreve gelmiş bir hükümet bazı medya kuruluşlarının da yer aldığı tertiple siyaset vesayat altına alınmak istenmiştir. 28 Şubat ardında çok büyük bir enkaz bırakmıştır. Demokrasi bu müdahaleden çok ağır bir yara almıştır. Türkiye dışlanmış ve yoksulluğa mahkum olmuştur. Yüzlerce insan inançlarından dolayı bu süreçte mağdur edilmiştir. Bürokraside cadı avı başlamış, fişlemeler yapılmıştır. 28 Şubat sadece hükümeti değil toplumu dizayn etme yoluna gitmiştir. Milletin hissiyatıyla uyuşmayan düzenlemeler yapılmıştır. Nice kız öğrenci kılık kıyafatinden dolayı eğitmden soğutulmuştur. İki tane kız yanıma geldi o zaman belediye başkanıyım. Ne oldu hayırdır dedim, "Ne olacak başkanım kafayı üşüttük. Eğitim hakkımız elimizden alındı" dediler. Meğerse Bezmi Alem'de tedavi altına alınmışlar. Bu ülkede bunlar yaşandı. Bunların ahı yerde kalır mı? Elhamdülillah iş artık rayına girdi. Biz 28 Şubat'ın mağduru olarak gururla ayaktayız. Tarih 28 Şubat'ın taşeronlarını 1000 yıl geçse de affetmeyecek.
 
NECİP FAZIL YANITI
 
Bazıları Üstad'ın sözlerini söylediğim için fırtınalar koparılıyor. Ne diyor üstad "dininin, kininin davacısı bir gençlik" diyor. Tabi bunun Necip Fazıl'ın sözü olduğunu bilmeyen cahiller var. Bazı CHP'liler nasıl olduysa bize Yunus'la cevap veriyorlar. Biz kime karşı Yunus'un kime karşı Köroğlu'nun kime karşı da Dadaloğlu'nun diliyle konuşacağımızı iyi biliriz. 
 
CHP'YE DEMOKRASİ YANITI
 
Merhum Mehmet Akif'le konuştu, şaşırdım, hayret. 27 Mayıs'tan ibret alınmadığı için 12 Mart yaşandı. 12 Mart'tan ibret alınmadığı için 12 Eylül yaşandı. Tüm bunlardan ders çıkarılmadığı için 28 Şubat yaşandı. 
 
Millet iradesi AK Parti döneminde güç kazanmıştır. Hiçbir şekilde vesayeti kabul etmiyoruz. Demokrasilerde karar da yetki de milletindir. Genç nesilllerinin istikbalinin gölgelenmesine seyirci kalmayız. Bunlar demokrasiyi sadece kurultaylarda işlerine geldiği için hatırlarlar. 28 Şubat'ta, Ergenekon'la mücadelede hatırlamadıkları demokrasiyi sadece kurultay kürsüsünde telaffuz ederler. Demokrasiye bu kadar düşkündünüz ki, 28 Şubat'ta neredeydiniz. 27 Nisan'da neden sesiniz soluğunuz çıkmıyor. Ankara'da savcılar var dediniz. Bunların demokrasiye aşkı platoniktir. CHP'nin jetonu malesef çok geç düşüyor. Genel Başkanları da malesef geçen hafta itiraf etti. 40 milletvekilleri oylamaya katılmayınca utana sıkıla "Bari hepiniz aynı meyhaneye gitmeyin" dedi. Merhum Oğuz Atay'ın bir sözü var "Türk solu geç uyanır çünkü, sabaha kadar içerler" demişti. İnşallah Ergenekon konusunda da uyanırlar. Biz de o zaman onlara "Günaydın" deriz. Kurultaylarında gençlik ve kadın kollarını MYK'ya almakla övünüyorlar. Günaydın AK Parti'yi izlemeye devam edin. Kendi partisi içinde demokrasiyi hazmedemeyen bir genel başkandan demokrasi beklemeyin. Kaset operasyonundan sonra iş başına gelen ve bu vesayetten kurturalamayan bir genel başkan vesayetçilikten kurtulamaz. Sayın Kılıçdaroğlu geçmişiyle gurur duyduğunu söylüyor. Dersim olayından, İstiklal Mahkemelerinden gurur duyuyor musunuz? 27 Mayıs darbesinden gurur duyuyor musunuz? CHP Genel Başkanı AKP CHP'den çekiniyor diyor? Onlardan çekinmeye gerek yok, çünkü sürekli çark eden bir genel başkandan biz ziyadesiyle memnunuz. Kılıçdaroğlu Genel Başkan olduğu müddetçe biz gücümüze güç katmaya devam edeceği. Biz ana muhalefetin bu halde olmasından rahatsızız. Kurultayda konuştuğu kürsünün önünde kendi milletvekilleri tartaklanıyor, orada ona müdahale edeceğine bize laf ediyor. Orada polise diyor ki "Beni CHP'lilerden korumayın" diyor.
 
TÜSİAD'A 4+4+4 YANITI
 
Eğitimin önündeki tüm engelleri kaldırıyoruz. Ekonominin ihtiyaç duyduğu ara eleman ihtiyacı karşılanacaktır. CHP ve TÜSİAD'ın tepkisi bayat ve Türkiye gerçeklerinden uzak. Bu TÜSİAD 1982'de bir zaata rapor hazırlattı. Ve o raporla imam hatiplerin orta kısmı kapatıldı. Bunların zihniyeti bellidir. Yapılan bir reform karşısında CHP'nin statükoyu savunmasına milletimiz alışkın fakat, TÜSİAD'ın bunu yapmasını yadırgadık. Kusura bakma TÜSİAD senin dediğin olmayacak. Siz sanayide ne söyleyeceksiniz bunu söyleyin. Bu ülkede milletin evlatlarının okumasına engellemek için bariyer olmayın. Neymiş kızların okuması engellenecekmiş. TÜSİAD önce 28 Şubat'ın hesabını versin. TÜSİAD'ın acilen değişmesi lazım. Kız çocuklarının okuldan koparılacağı iddiası tamamen yalandır. 
 
EMİNE ERDOĞAN ULUDERE'YE GİDECEK
 
Terörle mücadelemiz kararlılıkla devam ediyor. Ağır kış şartlarına askerimiz polisimiz operasyonlarını sürdürüyor. Yapılan operasyonlarda örgüt içindeki çarpıklıklar tek tek ortaya dökülüyor. Terörle mücadele her zamankinden daha fazla koordinasyon içindedir. Kurumlar arasında bir çatışma varmış gibi göstermek hiç kimsenin işine yaramaz. Aksine Türkiye'ye zarar verir. Bu arada Uludere'deki kardeşlerimizi unutmadığımızı vurgulamak istiyorum. Bu acı olayın aydınlatılması için çalışmalar süratle devam ediyor. Uludere'de dayanışmayı sağlamak için eşim ve bakan arkadaşların eşi havalar müsait olduğu zaman orada olacaklar. Kardeşlerim kendilerini yalnız hissetmesin.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız