SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Erdoğan'dan Batı Liderlerine 'Kapak'

A- A+ PAYLAŞ
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Karadeniz Ekonomik ve İşbirliği Forumu'nda enerji politikalarını değerlendirdi.
Başbakan Erdoğan, Karadeniz Ekonomik Forumu'nda konuştu. 
 
Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları: Ortadoğu ve Kuzey Afrika'da yaşadığımız son gelişmeler ışığında enerji arz güvenliği yeniden değerlendirmemiz gerekiyor. Avrasya bölgesi küresel enerji arz güvenliğinin önemli bir merkezi. 
 
Libya'da yaşanan hadiseler bize çok değerli dersler verdi. Birileri Libya baktıkça sadece petrol kuyularını gördü. İnsan unsuru gözardı edildi. Mısır, Tunus ve Libya yeni bir geleceğe yol almaya başladı. Yeni bir demokratik dönem başlıyor. Bugün benzer acıların Suriye'de yaşandığını görüyoruz. Suriye enerji kaynakları açısından zengin olmadığı için dünyada yankı uyandırmıyor olabilir ama Libya'da öldürülenler ne kadar insansa Suriye'de ölenler de o kadar insandır. Libya için iştahı kabaranlar Suriye için sessiz kalmaktadır. Bölgede yaşanan trajediyi görmek, çığlıkları işitmek zorundayız. Suriye yaklaşımlarımızı dikkate almadı. Suriye halkıyla bizim ayrı düşmemiz mümkün değil. 
 
Türkiye'de demokratikleşme yönünde adımlar atılırken terör saldırıları arttı. Bazı Avrupa ve bölge ülkelerinin teröre karşı aynı hassasiyetleri taşımadığını gördük. Ne yazık ki Türkiye terör konusunda destek görmedi. 
 
Ülkemiz yalnız transit olarak değil tüketici olarak da önemli bir ülke olarak öne çıktık. Kendi enerji kaynaklarımızı ve bileşenimizi geliştirmeya yoğunlaştırmaktayız. Hedefimiz 2023'te dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olmaktır. Enerji kaynaklarını çeşitlendirmeye çalışıyoruz, bunlardan biri de nükleer enerjidir. Türkiye'de hayata geçirilmesi planlanan nükleer projede güvenlik birinci sırada olacaktır.
 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız