SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Erdoğan'dan Yargıtay'a Tepki

A- A+ PAYLAŞ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan AK Parti İl Başkanları Toplantısı'nda konuşuyor. Erdoğan'ın gündeminde son dönemde artan terör olayları var. İşte Erdoğan'ın açıklamaları:

"Terör örgütü hiç bir hedefe ulaşamayacağını çok iyi biliyor. 30 yıldır tezgahlanan oyunlar yeni baştan vizyona sürülmeye çalışılıyor. Gerçek niyet daha iyi ortaya çıkacak. Seçim dönmeleri, Türkiye ekonomisini atılım yaptığı dönemlere, demokratikleşme yolunda açılım yapıldığı dönemlere bakın, her birinde terör örgütünün devreye gridğini göreceksiniz. Bugün de yapılan budur. Türkiye demokratikleşme yolunda adım atıyor, herkes değişmeli kanaatini ortaya koyarken, ne zaman parlamentoya getirildi, olay farklılaşmaya başladı. Karşımızda bir cephe oluştu, CHP, MHP, BDP, terör örgütü ve yanında İmralı vardı. Karşısında parlamentoda sadece AK Parti vardı.

Oy kullanma iradeleri bile yoktu. Oy kullanmadan kürsüden zaman çalmak için çaba harcadılar. Siyasi partilerin kapatılması yönündeki maddede, partilerinin kapatılmasından şikayet edenler zil takıp oynadılar. Anamuhalefet partisi lideri parlamentoya bile gelmedi. Nasıl önemli işleri varsa artık...

Türkiye dış poliştikada tarihinin en güçlü dönemini yaşıyor. Dış politika ve ekonomide başrılar ortada. Böyle bir dönemde terör yine devreye giriyor. Terör örgütünü figüran olarak kullananlar bugüne kadar amaçlarına ulaşamadı. Terör örgütü eskiden nasıl tezgaha sürüldüyse bugün de aynı odaklar tarafından kullanılıyor.

Yasama-yürütme-yargı dyaanışma içinde olmalı. Aksi takdirde bu işin bir kanadı eksik kalır. Terörle etkin mücadele eden asker ve polisimizin morilini bozacak yaklaşımlardan herkes özenle kaçınmalıdır. Kimse terörü istismar etmesin. Terörden rant devşirmeye çalışanlar en az terör örgütü kadar suçludur.

Çetelele mücadelede birçok kirli iliki açığa çıkarıldı.

Bir kaç gün öönce dokuz hakime ceza verilmesini hukuk adına çok sıkıntı verecek bir gelişme olarak görüyorum. Yargı süreci devam ederken böyle bir karar verme yetkisini üst mahkemesi nasıl kendinde buluyor. Bundan sonra herkes dava açıp kendilerine çıkış yolu arayacak. Hangi hukuka, hangi maddeye dayanarak böyle bir adım atıyorsunuz. Kendi özel dünyalarında verilmiş bir karardır. Bu kararın ideoloji dışında bir açıklaması olamaz. Buna ne kendileri inanır ne de millet inanır. Ben inanmıyorum. Kimse buna inanmaz. Yargı o kararla güvenilirliğini bitirmiştir. Dokuz hakime böyle ceza verdiğiniz anda yargının güvenilirliği kalmaz.

Terör örgütünün amacı Kürt kardeşimin hakları olmamıştır. Bölgenin kalkınması olmamıştır. Sosyal bir hukuk devletinin gereği neyse herkes onu yapmalı. Hukuk devletinin gereği neyse de herkes onu yapmalı. Çeteler artık millete istikamet veremezse eli knalı terör örgtüleri de millete istikamet veremeyecek. Çetelerle mücadele ettiysek terör örgütünün de kirli ilişkilerini açığa çıkaracağız. Bu yüzden gerilimden medet ummaktadır. Teröre inat kardeşlik diyeceğiz. Bölgede yatırım yapılamaması terör örgütünü sevindirdiyse biz halkımızı sevindireceğiz.

Terör saldırıları azalmıştır. Dün sorun derinleştiği terör tırmanıyordu bugün çözülüyor diye tırmandırılıyor am amacına ulaşamayacak. Savaş baronlarına boyun eğmeyeceğiz. Ne geri çekileceğiz ne de attığımız adımlardan geri döneceğiz. Kandırılıp dağa çıkarılan çocukları terör baronları tarafından kullanılıyor. O çocuklar öldrümeye gönderildikleri kadar ölmeye de gönderiliyor. Bu çocuklar piyon olarak kullanılıyor. Terör ne bölgeye ne Kürt kardeşlerime felkatten başka sonuöç getirmeyecek. Çocuklarınızı bu kanlı tüccarların elinden çekip alın. Biliyorum sizlerin de uykuları kaçıyor. Bu kanlı senaryoyu sizler elele verirseni bozarsınız. Anadolu kadınına yakışan bir olgunlukla çocuklarınıza sahip çıkın.

Bu mübarek aylarda kucaklaşalım. Gelin husumetleri ortadan kaldıralım, düşmana inat aydınlık geleceği hep birlikte kuralım.

7.5 yıl boyunca çok büyük tuzaklar kuruldu. Bunları geçtik, atlattık. Çetelerle mücadelede asla yılgınlık göstermedik. Her türlü kara propagandaya boyun eğmedik.

İktidarımızla birlikte rotayı millet belirliyor. Kararı millet veriyor. Size çok sert gidiyoruz, biraz yumuşayalım diyebilirielr. Biz sert gitmiyoruz, yumuşak da gitmiyoruz tam ortada gidiyoruz. Böyle gidiyoruz. Bizim tarihimizden aldığımız ders bu. Biz o ecdadın torunları isek gereği neyse onu yapacağız. Biz üç kıta yedi iklime adalet dağıtan neslin evlatlarıysak gereği neyse onu yapacağız.

Ekonomik kriz başladığında bize saldıranlar, teğet geçecek dediğimizde dalga geçenler şimde kabul ediyor. Lobiler kurdular, yurtdışında kulis yaptılar. İsrail'le barış olması için İsrail'de hüküğmetin gitmesi, Türkiye'de de AK Parti'nin gitmesi gerekir diyen köşeyazarları var, televizyonda çıkıp konuşanlar var. Onlar bunu söyleyecek kadar cesur, Türkiye'nin Başbakanı sünepe, öyle mi?"

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız