SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başdanışmanı Darende'de

0
Güncellendi - 2016-06-05 21:04:37
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başdanışmanı Darende'de
A- A+ PAYLAŞ

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof. Dr. Davut Kavranoğlu, Malatya'nın Darende ilçesinde bulunan Somuncu Baba Külliyesi'ni ziyaret etti.

Düşünce platformu "Fikir Sofrası" tarafından Malatya'da düzenlenen etkinliğe katılmak üzere kente gelen Kavranoğlu (yandaki fotoğrafta soldaki), beraberindeki gazeteci, hukukçu ve işadamlarıyla, Somuncu Baba Külliyesi'ni ziyaret ederek, Tohma Kanyonu, Özel Somuncu Baba Tanıtım Merkezi Müzesi, Kudret Havuzu ve Günpınar Şelalesi'ni gezdi.

Külliye yetkililerinden yapılan çalışmalar ve külliye hakkında bilgi alan Kavranoğlu, ziyaretin ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, Somuncu Baba Hazretlerinin Anadolu'nun önemli manevi önderlerinden biri olduğu söyledi.

Somuncu Baba Külliyesi'ne ilk defa geldiğini belirten Kavranoğlu, "İnanılmaz bir yer. Somuncu Baba bizim manevi tarihimizde çok önemli yeri olan bir Allah dostu. Anadolu'nun İslamlaşmasına yapmış olduğu katkıları bugün burada net bir şekilde gördük. Somuncu Baba Hazretlerinin doğa ile iç içe, Tohma suyunun kenarında bulunan kabri ve külliyesi bizi etkileyerek çok şaşırttı. Burası adeta taşra da saklı bir hazine. Yapılan çalışmalar ve meydana getirilen eserler büyük bir titizlikle işlenmiş." dedi.

Kavranoğlu, Anadolu'da önemli bir makam olan Somuncu Baba Külliyesi'nin herkesin ziyaret etmesi gerektiğini belirterek, "Somuncu Baba'nın izleri, hizmetleri ve en önemlisi geleneğin bu şekilde ihya edildiğini görmek bizleri çok mutlu etti. Hulusi Efendi Vakfı tarafından burada insanlığa sunulan estetik bakış açısı bizler için güzel bir örnek oldu. Allah tüm emeği geçenlerden razı olsun." ifadelerini kullandı.

Ziyarette Kavranoğlu, Hulusi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Hamid Hamidettin Ateş ile de bir araya gelerek bir süre görüştü. Ateş, ziyarette Kavranoğlu'na, kitap hediye etti.

Kavranoğlu ve beraberindekiler, daha sonra Günpınar Şelalesi'ne geçti, burada bir süre dinlendikten sonra ilçeden ayrıldı.

Darende gezisine, 'Fikir Sofrası'nın kurucusu İşadamı Ahmet Arslan ile, Malatya'da yaptıkları toplantının davetlilerinden Prof.Dr. Hüseyin Hatemi ve Avukat eşi Kezban Hatemi ile bazı işadamları da katıldı.

AA- malatyahaber.com

darende2

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız