SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Erdoğan'ın New York Temasları

0
Güncellendi - 2017-09-19 05:16:52
Erdoğan'ın New York Temasları
A- A+ PAYLAŞ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği New York'ta NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile görüştü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği New York'ta NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede ikili ilişkiler, bölgedeki gelişmeler, S-400 füzeleri konuları ele alındı. Stoltenberg, görüşmeye ilişkin, "Çok iyi bir görüşmeydi" dedi.

TÜRK EVİ'NİN TEMEL ATMA TÖRENİ..

ABD'nin New York kentinde Türkevi binasının temel atma törenine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Dünya artık BM'nin kurulduğu dönemdeki dünya değil. BM'nin reforme edilmesi şarttır" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği New York'ta Türkevi binasının temel atma törenine katıldı. Erdoğan, törende yaptığı konuşmada, "Eski Türkevi binası yeri isabetli olmakla birlikte ihtiyacımızı karşılayamaz hale gelmişti. Eski Türkevi binası IBM'den satın alınmış, ülkemiz dış politikasına merkezlik etmiştir. Başbakan olduğum dönemde burası yetmez, daha büyük bir yere kavuşmamız lazım dedim. Bu projenin biran önce tamamlanarak hizmete gireceğine inanıyorum. Türkevi binası dost olarak gördüğümüz tüm halklara da hizmet verecektir. Tam karşısındaki BM binasına asıl misyonunu hatırlatacak şekilde görev yapacağına inanıyorum. BM teşkilatı tüm eksiklerine rağmen dünyada herkesin sesini duyurabildiği yegane küresel çatıdır. Ancak dünya BM'nin kurulduğu dönemdeki dünya değildir. BM'nin reforme edilmesi şarttır. Bu yılki gündemde reform var ancak bu bizim anladığımız manada değil. Asıl reform BM'nin yapısı üzerindeki reformdur. İstanbul'da bir BM merkezi olmasını teklif ettik. 2023 hedeflerimiz Türkiye'nin kendi coğrafyasına ve dünyaya yaptığı katkıları da güçlendirecektir. BM nezdinde yürüttüğümüz etkin diplomasiyi güçlendirmek istiyoruz. Türkevi binası dış politikada hedeflerimizi gerçekleştirmeyi daha da kolaylaştıracaktır" dedi.

SIKI KORUMA..

ABD’nin New York kentinde temaslarını sürdüren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için yoğun güvenlik önlemi alındı.

Birleşmiş Milletler (BM) 72. Genel Kurulu için New York’a gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı koruma tedbirleri kapsamında iki zırhlı makam aracı Amerika Birleşik Devletleri'ne (ABD) getirildi. Rutin uygulamanın dışında FBI'ın da Erdoğan’ın katıldığı programlarda ve beraberindekilerin kaldığı otel ve çevresinde ekstra önlemler aldığı gözlendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan katıldığı programlara gelişlerinde sıkı önlemler alınırken, çıkışlarda dışarıda konvoy düzeni alındığı gözlendi.

Arka arkaya park eden iki makam aracının da plakasında Türk bayrağı ile beraber Cumhurbaşkanlığı forsu bulunuyor. Konvoy içinde iki makam aracı koruma araçlarının arasında ilerliyor. ABD başkanları için uygulanan ve ‘Freeze’ denilen üst düzey koruma, bir süredir Cumhurbaşkanlığı Koruma Müdürlüğü tarafından da uygulanıyor. Güvenlik önlemleri kapsamında son dönemde ABD Başkanı Donald Trump ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in de yurt dışı gezilerine makam araçlarının götürüldüğü biliniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, son üç yıldır yurt dışı gezilerinde Türkiye’den özel olarak getirilen makam aracını kullanıyor.

New York, iha

[caption id="attachment_219533" align="alignnone" width="650"] CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN, ÇEŞİTLİ TEMASLARDA BULUNMAK ÜZERE GELDİĞİ NEW YORK'TA TÜRKEVİ BİNASININ TEMEL ATMA TÖRENİNE KATILDI. (İHA/NEW YORK-İHA)[/caption]

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız