SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Erdoğan'la Düğün Arasında..''

A- A+ PAYLAŞ

Hürriyet Gazetesi yazarlarlarından ve Ekonomi Müdürü Vahap Munyar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın hafta sonundaki Malatya ziyareti ile aynı tarihte İstanbul'da Malatyalı işadamının kızının düğünün olması nedeniyle, Malatyalı iş dünyasının iki programdan birini tercih etmek durumunda kalmalarını yazdı.

 

Munyar'ın Hürriyet'teki yazısının bir bölümü şöyle:


 

"İşadamları Erdoğan'la düğün arasında kaldı

 

MALATYA Valisi Ulvi Saran ile Belediye Başkanı Ahmet Çakır, İstanbul’daki Malatyalı işadamlarını aradı:

- Sayın Başbakan 14 Kasım’da Malatya’da olacak. Kendisi burada işadamlarıyla da biraraya gelecek. Sizleri de bekliyoruz.


Aynı gün akşam İstanbul’da Nurteks’in sahibi İbrahim Nalbant’ın kızı Ayşegül’ün Arif İlhan’la nikahı vardı. Bazı işadamları Vali ve Belediye Başkanı’ndan peşin özür diledi:

 

- İstanbul’da bizim açımızdan çok önemli bir düğün var. O yüzden gelmemiz çok zor görünüyor.

 

İstanbul Hilton Convention Center’da gerçekleşen düğüne gittiğimde herkes birbirine aynı soruyu soruyordu:

- Malatya’ya gitmedin mi?

Yanıtlar da aynıydı:

- Malatya Park’ın açılışına gitmemiz gerekiyordu ama tören öğleden sonraydı. Gitsek, düğüne yetişemezdik. Böyle bir gecede Nalbant Ailesi’ni yalnız bırakamazdık.

Gecede Malatya’ya gidip, sonra da düğüne yetişebilen iki kişi vardı. Biri Küçükçekmece’nin Malatyalı Belediye Başkanı Aziz Yeniay, diğeri de işadamı Kadir Eriş’ti.

Malatya Girişim Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak, ortaklardan Adnan Başdemir, abisi Mustafa Başdemir Malatya’daki açılışta ev sahibi konumundaydı. Malatyalı İşadamları Derneği (MİAD) Başkanı Yunus Akdaş, İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Hikmet Tanrıverdi, Polisan’ın patronu Necmettin Bitlis gibi isimler de Malatya’da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı tören ve toplantılarda yerini aldı. İstanbul’da yabancı konukları olan Ahmet Çalık ise, akşam birkaç saatliğine Malatya’ya gidebildi.

İbrahim Nalbant’ın kızının düğününün gerçekleştiği salona baktım, Malatyalı işadamlarından dikkatimi çekenler Tuna Çelik’in patronu Turan Tuna ve oğlu (İstanbul Sanayi Odası Başkan Yardımcısı) Nuri Tuna, LC Waikiki markasıyla bilinen Taha Group-Tema Mağazacılık’ın ortaklarından Vahap Küçük, Türk-Sudan İş Konseyi Başkanı Kadir Taçyıldız, Ali Akbulut, düğün sahibi İbrahim Nalbant’ın abisi Nuryıldız’ın sahibi Şahin Nalbant, Muammer Şahin, Çetin Palancı, turizmci Ali Bozatlı vardı.

Nevin-İbrahim Nalbant çiftini kızlarının düğününde yalnız bırakmayan işadamları arasında Sinpaş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Avni Çelik, Altınbaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı İmam Altınbaş, Çinli Chery’nin Türkiye temsilciliğini de yapan Mermerler Grubu’nun önde gelen ismi Yüksel Mermer gibi isimler de yerini aldı.

Düğünün onur konuğu İstanbul Valisi Muammer Güler, gecenin sonuna kadar Malatya Eğitim Vakfı (MEV) Başkanı Prof. Mesut Parlak ve tiyatro sanatçısı Kenan Işık’la sohbet etti. Güler’in geç saatlere kadar düğünde kalması, gecenin assolisti Bülent Serttaş’ın da dikkatinden kaçmadı:

- Sayın Valim, bu saatlere kadar kalmanızdan, bizimle birlikte olmanızdan onur duydum.

Kısacası, 14 Kasım Cumartesi günü Malatyalı işadamları Başbakan Erdoğan’la düğün arasında kaldı...

 

Günde 4 uçuşu gördü, Malatya’da 600 kişi telefon başına geçti

 

ISS Türkiye bünyesinde faaliyet gösteren Customer Management Center (CMC), 2008’de “call center” (çağrı merkezi) işinin önemli bir ayağını Anadolu’ya taşımak için kolları sıvadı...

 

Başak Soykan’ın Genel Müdürlüğünü yürüttüğü şirket, aralarında Sivas, Uşak, Kütahya, Eskişehir, Trabzon, Samsun ve Malatya’nın da bulunduğu 10’dan fazla ili araştırıp kararını verdi:

- CMC’nin yeni çağrı merkezi Malatya’ya kurulacak.

Başak Soykan’a sordum:

- Bu kararı verirken, rol oynayan etkenler nelerdi?

- Bir kere Malatya’ya İstanbul’dan günde 4 uçak gidiyor. Ayrıca, 25 bin öğrencisi bulunan İnönü Üniversitesi de eğitimli insan kaynağı açısından önemliydi.

- Ne kadar yatırım yaptınız?

- 3.5 milyon dolar dolayında.

- Kaç kişi CMC’yle iş bulabildi?

- Şu anda 600 kişi... Yıl sonuna kadar 800’ü bulur.

- Personelin tümünü Malatya’dan mı aldınız?

- Başlangıçta İstanbul’dan liderlik yapacak 20-25 kişi götürdük. İş oturdukça onlar geri dönüyor.

- Size iş başvurusu yapan çok olmuştur...

- Malatya’da 6 bin kişi iş başvurusu yaptı. Hedefimiz 2010’da 1200 personele ulaşmak.

- Malatya’daki çağrı merkezine düşen, hangi kurumlar için hizmet alıyor?

- Finansbank ve Digitürk için...

- Sizi Anadolu’ya götüren etkenler arasında personel maliyeti de var değil mi?

- İstanbul’a göre personel maliyeti yüzde 20 daha düşük. Bunun içinde servis avantajları da var... Günde 8 vardiya değişiyor. Herkes evine servisle bırakılıyor. Sadece mesafeleri bile düşünsek, İstanbul’la Malatya arasındaki servis maliyeti farkı kendiliğinden ortaya çıkar.

Başak Soykan, CMC’nin çoğunlukla finans ve teknoloji şirketlerine hizmet veren çağrı merkezlerinde çalışanların cinsiyet ve eğitim durumuna göre dağılımını şöyle sıraladı:

· CMC Genel: Yüzde 28 erkek, 72 kadın, yüzde 66 lisans, 36 lise.  

· CMC Malatya: Yüzde 24 erkek, 76 kadın, yüzde 34 lise, 26 açık öğretim fakültesi, 22 meslek yüksek okulu, 18 lisans.

Çağrı merkezi işinin Türkiye’deki geçmişi 15 yıla dayanıyor. Pazarın büyüklüğü 1 milyar lira dolayında bulunuyor, 35 bin kişiye istihdam sağlıyor...

Soykan’la sohbet sırasında sık sık Turkcell’in Erzurum’daki çağrı merkezinden kesit sunan “Erzurumlu çay bardağı reklamı” gözümün önüne geldi...

Çağrı merkezi işi, Malatya’dan Diyarbakır’a, Gümüşhane’den Erzurum’a, Anadolu’nun her köşesinde iş kapılarının açılması için önemli...

Kaç sektörde 3.5 milyon dolarlık yatırımla 800 kişiye iş fırsatı çıkabilir?

Çağrı merkezlerini Anadolu’ya yayalım, “az yatırım”la çok iş kapısı açalım..."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız