SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Eren ve Mehetoğlu İçin Anma

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:54:02
Eren ve Mehetoğlu İçin Anma
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Gençlik Kolları, Erdal Eren ve Battal Mehetoğlu'nu ölüm yıldönümünde andı. 

CHP il binasında basın açıklaması yapan CHP Malatya Gençlik Kolları Başkanı Barış Yıldız, “Bugün, biz Cumhuriyet Halk Partili Gençler olarak, 17 Yaşında bir ağabeyimizi, Erdal Eren’i anmak için toplandık. Erdal Eren 12 Eylül cuntası tarafından katledilen Devrimci, İlerici bir gençti.12 Eylül darbesinin katlettiği tek genç değildi, ancak onu diğerlerinden ayıran ve bugün dahi ardından gözyaşları dökülmesine neden olan, onu katletmek için alınan karardı.

12 Eylül faşizmi, bir liseli genci idam etmek adına yaşını mahkeme kararı ile büyütüp, Erdal’ı idam etti. Erdal Eren’ in damı bir devleti yönetenlerin ne kadar kindar olabileceğini bizlere göstermiştir. Türkiye’nin yakın tarihinde böyle acıların yaşanmış olması utanç vericidir, acıdır. Ancak daha acı olan bugün dahi, gençlerin öldürülmesi, katledilmesi ve hükmedenler tarafından bu vahşetin savunulmasıdır. 80 dönemindeki kin bugün de sürmektedir. Mevcut hükümet, her ne kadar darbe ile hesaplaştığını da söylese, bizler için bu inandırıcı değildir. 12 Eylülün kurumları kaldırılana kadar da, inandırıcı olmayacaktır.

Bugün Erdal Eren’ i anarken başka bir genci de anmak ve siz değerli Malatyalılara hatırlatmak istiyorum. Bu gencin ismi de Battal Mehetoğlu’ dur. Battal Mehetoğlu, 14 Aralık 1969 yılında İstanbul’ da öldürülen, öğrenci hareketi içerisinde yer alan, Malatyalı bir gencimizdir. Kendisi gibi katledilmiş olan, Mehmet Büyüksevinç’ i anmak için düzenlenen bir etkinlikte gericiler tarafından katledilmiştir. 22 yaşındaki Battal Mehetoğlu’ nu da saygıyla anıyor ve açıklamamızı Mehetoğlu’ nun mezar taşında yazan iki sözcükle bitirmek istiyorum: ’Öldüler Yenilmediler…’"dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız