SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Ergen Günleri' Başladı

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:18:31
'Ergen Günleri' Başladı
A- A+ PAYLAŞ

Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları alanındaki önemli buluşmalardan biri olan Ergen Günleri’nin 20’ncisi İnönü Üniversitesi ev sahipliğinde başladı. Toplantılar 14 Kasım'a kadar sürecek.

Türkiye Çocuk ve Genç Psikiyatrisi Derneği Ergen Komisyonu ve İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı işbirliği ile düzenlenen sempozyum, Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Sempozyuma Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Özdemir, Tıp Fakültesi Dekanı ve Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimi Prof. Dr. Ünsal Özgen, çok sayıda davetli akademisyen ve öğrenciler katıldı.

Toplantıda konuşan Tıp Fakültesi Dekanı ve Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimi Prof. Dr. Ünsal Özgen, “Ülkemizde 100’ün üzerinde üniversite, 80’in üzerinde ise tıp fakültesi bulunmaktadır. Nicelik olarak bir sorunumuz yokmuş gibi görünmektedir. İnönü Üniversitesinin önem verdiği iki değer vardır. Bunlardan biri nitelik diğeri ise sürdürülebilirliktir. 20’ncisi yapılan Ergen Günleri Kongresi zaten sürdürülebilir olduğunu kanıtlamaktadır. Sürdürülebilir nitelikli işlerin sayısının arttırılmasının ülkemizin geleceği açısından zorunlu olduğunu düşünüyorum. Bu düşüncelerle etkinliğinizin başarılı geçmesini diliyorum.” dedi. 

Bu ülkeyi yaşatacak olan neslin bugünün ve geleceğin ergenleri olacağını belirten Türkiye Çocuk ve Genç Psikiyatrisi Derneği Ergen Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Füsun Çuhadaroğlu Çetin, ergen ruh sağlığının toplumun ruh sağlığı açısından üzerinde durulması gereken alanlardan birisi olduğunu ifade etti.

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Özlem Özcan ise konuşmasında, “Bu yılki temamızı ‘Zor Yaşam Koşulları ve Ergen Ruh Sağlığı’ olarak belirledik. Ergen olmak; çocukluk döneminin coşkulu sevincini ve masumiyetini geride bırakarak büyümenin gerçekliği ve sorumlulukları ile yüzleşmektir. Hem günümüzdeki dönemin doğası, hem de 21. yüzyılın kaotik ve şiddet sarmalı nedeniyle ergenin kimlik kazanım sürecine zorlu yaşam koşulları içinde kalım mücadelesi de eklenmiştir. Buna rağmen başa çıkma becerileri ve dayanıklılığı aynı hızda gelişmemiştir. Geleceği de önemli derecede etkileyecek olan bu zorlu duruma karşı bilimin yapabileceği katkıları bu toplantıda birlikte ele almayı amaçlıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmalardan sonra devam eden ve üç gün sürecek olan sempozyumda davetli akademisyenlerin, Eğitim ve Ergen, Adli Durumlar ve Ergen Ruh Sağlığını Geliştirme Eğitimi, Suça Sürüklenme ve Psikopatoloji, Yargı Sisteminde Ergen, Ceza Evi Koşullarında Çocuk ve Ergen, Gelişim ve Ergen, Madde ve Ergen, Cinsel İstismar Olgularına Yaklaşım ve Adli Rapor Düzenleme, Alkol ve Madde Bağımlılığı Olan Ergenlerde Eş Tanılar, Ergenlik Dönemi Psikometrik Değerlendirme, Akılcı İlaç Kullanımı, Türkiye’de DEHB Tedavisi Uygulamaları, Göç ve Ergen Sağlığı, İntihar/Kendine Zarar Verme Davranışı ve Ergen, Mülteci Ergenler ve Entegrasyon vb. başlıklar altında sunum yapacakları kaydedildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız