SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Ergenekon'da Aranmalı'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediye Başkanı olduğu dönemde bombalı suikast sonucu, gelini ve 2 torunuyla birlikte öldürülen "Hamido" lakaplı Hamid Fendoğlu'nun, öldürülüşünün 31. yıldönümünde ailesi, olayın Ergenekon soruşturması kapsamında aydınlatılmasını bekliyor.

Malatya'da 17 Nisan 1978 tarihinde meydana gelen olayda, eski milletvekili ve dönemin bağımsız belediye başkanı Hamid Fendoğlu, kendi adına gönderilen paketi evinde açarken bombanın patlaması üzerine; gelini ve 2 torunu ile birlikte hayatını kaybetmişti. Yaşanan suikast sonucunda kentte meydana gelen olaylarda yüzlerce işyeri ateşe verilip talan edilirken, çok sayıda kişi de yaralanmıştı. Aynı olaylarda 3 lise öğrencisi de öldürülerek demir yoluna atılmıştı. Olay gazetelere, "Malatya Beyrut gibi iç savaş yaşadı", Malatya kan ağlıyor" ifadelerinin yansıtıldığı manşetlerle gündeme taşınmıştı.

Hamid Fendoğlu'nun cenazesi Bulgurlu köyünde ailesinin yaptırdığı özel kabristanda 2 torunu ve gelini ile birlikte toprağa verilmişti.

Olayın yıldönümü nedeniyle amcasının mezarını ziyaret eden Mehmet Fendoğlu, olayın Ergenekon soruşturması kapsamında aydınlatılmasını beklediklerini belirtti.

Mehmet Fendoğlu, "17 Nisan 1978, tam 31 yıl geçmesine rağmen, Türkiye'nin ilk siyasi cinayetlerinden birisi. Halihazırda aydınlatılmaması, açığa çıkmaması, faillerinin meydana çıkmaması bizleri derinden üzüntüye sevk etmiştir. Son günlerde bir takım Ergenekon adı altında ortaya çıkan cinayet ve faili meçhuller bizleri de umutlandırmıştır. Bugünkü adı Ergenekon, o zamanki adı kontr-gerilla olan bir oluşumdan bahsediliyordu. Eğer hükümetimiz ve devletimiz bu konunun üzerine giderse, olayın aydınlığa
çıkacağını tahmin edebiliyorum" diye konuştu.

HAMİT FENDOĞLU'NUN SİYASİ HAYATI
27 Mayıs 1960 darbesinden sonra DP yöneticileri ile birlikte Yassıada'da idamla yargılanan Hamid Fendoğlu, 1965 milletvekili genel seçimlerinde AP'nin listesinden Malatya Milletvekili seçilerek, 1969'a kadar milletvekili olarak TBMM'de görev yaptı. Süleyman Demirel'e çok yakın bir isim olarak biliniyordu. Fendoğlu, 11 Aralık 1977'de yapılan belediye başkanlığı seçimlerinde bağımsız aday olarak Malatya Belediye Başkanı seçildi. Fendoğlu, 17 Nisan 1978 tarihinde bombalı suikast sonucunda gelini ve 2
torunu ile birlikte hayatını kaybetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız