SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ergenekon'da Gazetecilere Operasyon!

A- A+ PAYLAŞ

Geçtiğimiz günlerde gazeteci Soner Yalçın ile birlikte 2 Odatv çalışanının da gözaltına alınmasıyla başlayan soruşturma kapsamında İstanbul ve Ankara’da eş zamanlı olarak aralarında gazetecilerin de bulunduğu 10 kişinin evine baskın yapıldı.

Erken saatlerde yapılan baskında, gazeteci Ahmet Şık, Yalçın Küçük, Sait Kılıç (Odatv yazarı), Nedim Şener, Doğan Yurdakul (Odatv Genel Koordinatörü), İklim Bayraktar (Odatv yazarı), Mümtaz İdil (Odatv Ankara temsilcisi) ve eski MİT mensubu Kaşif Kozinoğlu'nun evinde arama yapıyor. Müyesser Yıldız'ın (gazeteci) Ankara'daki evinde de arama var. Ayrıca ev ve ofislerinde arama yapılan 11 kişi hakkında 'gözaltı kararı' da var.

OPERASYON 07.00'DE BAŞLADI

Polis ekipleri, saat 07:00’de eş zamanlı olarak başlatığı aramalarda ilk önce gazeteci Ahmet Şık’ın Kabataş’taki evine geldi. Bilgi Üniversitesinde Medya ve İletişim Sistemleri üzerine ders veren Ahmet Şık’ın evine gelen polis ekipleri, aynı anda üniversitedeki odasında da arama yapmaya başladı. Odatv baskınında yapılan aramada Ahmet Şık’ın polis-cemaat ilişkilerini ele alan ve basımı henüz yapılmayan kitabının taslaklarının bulunduğu iddia edilmişti.

YALÇIN KÜÇÜK'ÜN OFİSİNE ÇİLİNGİR ÇAĞIRILDI

Prof. Dr. Yalçın Küçük'e Ankara'daki Yüzüncü Yıl'daki Öncü Sitesi'nde bulunan evinde ve ofisinde sabahın erken saatlerinde aramalar başlatılmıştı.

Yalçın Küçük'ün ofisine alarm sistemi nedeniyle giremeyen güvenlik güçlerinin çilingir yardımıyla alarm sistemini etkisiz hale getirdiği ve kapıyı açtığı, aramalara bu şekilde başlayabildiği öğrenildi.

Ofiste “Ergenekon” soruşturması kapsamında çeşitli belgelerin arandığı ve incelendiği bildirildi.

Küçük'ün evindeki ve ofisindeki aramalar devam ediyor.

GAZETECİ SAİT KILIÇ GÖZALTINA ALINDI

Sait Kılıç'ın Üsküdar'daki evindeki arama sona erdi. Polisler ilk olarak evden evraklar ile çıktı. Daha sonra Kılıç da evden çıkarılarak polis aracına bindirildi.

NEDİM ŞENER'İN EVİNİN ARANMASINA TEPKİ

Polislerin, Nedim Şener'in Bakırköy Kartaltepe Mahallesi Akın Yolu Sokak Oğuzhan Sitesi'ndeki evinde arama yapmaya başlamasının ardından bazı komşularının pencerelerine ve balkonlarına Türk bayrağı astığı görüldü

HAKLARINDA GÖZALTI KARARI VAR

ERGENEKON soruşturması kapsamında 11 şüpheli hakkındaki arama kararı Ergenekon savcısı Zekeriya Öz’ün talebi üzerine İstanbul nöbetçi 10. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından verildi. Haklarında gözaltı kararı verilen 11 kişi "ergenekon terör örgütü üyesi olmak" la suçlanıyor.

Prof. Dr. Yalçın Küçük, gazeteci Nedim Şener, yazar Doğan Yurdakul, eski MİT’çi Kaşif Kozinoğlu, gazeteci Ahmet Şık, Oda TV yazarı Eren Sait Çakır, Oda TV Ankara Temsilcisi Mümtaz İdil, Oda TV muhabiri İklim Bayraktar, Oda TV yazarı Müesser Yıldız, Oda TV yazarı Çoşkun Musluk ile Aydın Bıyıklı hakkında gözaltı ve arama kararı verildi.

ARAMALARIN GEREKÇESİ 'ERGENEKON TERÖR ÖRGÜTÜ ÜYELİĞİ'

Aramalar, 'Ergenekon terör örgütü üyeliği' ve 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek' gerekçeleriyle yapılıyor.

EVLERİNDE ARAMA YAPILAN İSİMLER

Evlerinde arama yapılan isimler şöyle:

Gazeteci Nedim Şener

Yazar Yalçın Küçük

Eski MİT'çi Kaşif Kozinoğlu

Odatv yazarı Sait Kılıç

Gazeteci Ahmet Şık

Odatv muhabiri İklim Bayraktar

Odatv Ankara Temsilcisi Mümtaz İdil

Odatv’nin koordinatörü Doğan Yurdakul

Müyesser Yıldız

Aydın Bıyıklı

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız