SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ergenekonla Bağlantılı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:02:31
A- A+ PAYLAŞ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’daki eş zamanlı saldırılarla ilgili olarak, “Olayın bir başka boyutu da Ergenekon’la olan bağlantısıdır” dedi. 

Başbakan Erdoğan, Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da temaslarını tamamlamasının ardından Hollanda’ya hareketinden önce basın mensuplarına saldırıları değerlendirdi. Saldırıların demokrasiye yapılan bir saldırı olduğunu ifade eden Erdoğan, milli iradenin temsili noktasındaki en önemli kurumları olan siyasi partilere yönelik yapılan saldırının, başka türlü bir izahı olamayacağını söyledi. Olayın bir başka boyutunun da Ergenekon’la olan bağlantısı olduğunu belirten Başbakan Erdoğan, “Geçmişte de buna benzer şeyler hep olmuştur. Türkiye ne zaman sağlıklı bir sürecin içerisine girmişse, sağlıklı bir dönemi yakalamışsa böyle bir dönem içerisinde zaman zaman derin devlet gibi, zaman zaman Ergenekon tipi bu tür bağlantılar ortaya çıkmış ve bu bağlantılar çerçevesi içerisinde de buna benzer eylemler hep olmuştur. Şuandaki eylem de bunun bir benzeridir” dedi.

“BİRKAÇ TANE İRADESİNİ BİR YERLERE TESLİM ETMİŞ TAŞERONLARA BİZ BU SÜRECİ ASLA BIRAKMAYIZ”

“Artık farklı bir Türkiye var” diyen Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:

“Bir diğer taraftan bir çözüm sürecinin gayreti içerisinde olan bir Türkiye var. Bu çözüm sürecini de yine engellemeye, bunu provoke etmeye çalışan bir terör örgütü ortada var. Tabi biz bunların hiç birine pabuç bırakmayacağız. Bunlardan geri durmak, geri adım atmak veya bu süreci ertelemek, böyle bir düşünce söz konusu değildir. Kararlılıkla biz yine bu yolda, yolumuza devam edeceğiz. Ama benim buradan ülkeme en önemli mesajım şudur; bütün STK’larla, bütün medya kurum ve kuruluşlarıyla bu sürece sahip çıkmak ve bu tür birkaç tane densiz, birkaç tane iradesini bir yerlere teslim etmiş taşeronlara biz bu süreci asla bırakmayız. Artık ortada güçlü bir irade vardır, ortada güçlü bir AK Parti iktidarı vardır. Bu yola da aynı kararlılıkla devam edeceğimizi söylemek isterim.”

“BUNA BENZER OLAYLAR HEP OLMUŞTUR”

Basın mensuplarının, olayın Ergenekon davasından çıkan kararlarla da ilişkilendirilip ilişkilendirilmediğine yönelik sorusunu yanıtlayan Başbakan Erdoğan, “Ergenekon olayları olarak, dava daha şuanda bir defa bitmiş bir şey değil devam ediyor. Mütalaa ortada vardır. Mütalaayla birlikte bundan sonra mahkemenin vereceği bir karar vardır. Farklı bir olaydır. Ergenekon olayı, bu son olay değildir yani. Onun geçmişi var, mazisi var. O maziden aldığımız zaman nasıl Susurluk türü şeyler geçmişte yaşadık, buna benzer olaylar hep olmuştur. Bu da buna benzer olaylardan bir tanesidir. Bir olay olarak, olayın anatomisi içerisinde bunu değerlendirmek durumundayız. Bunu böyle değerlendirdiğimiz zaman aynı benzer olayların geçmişte olduğunu görüyoruz. Şuanda da yine benzer bir olayı aynen bu süreçte de yaşıyoruz” dedi.

“NEVRUZ’A KİMSE GÖLGE DÜŞÜRMESİN”

Yarın kutlanacak olan Nevruz Bayramı’na ilişkin de açıklamalar yapan Başbakan Erdoğan, “Nevruzla ilgili olarak bütün mesajlarımızı biliyorsunuz dün ben özellikle grup konuşmamda işledim. Nevruz’a kimse gölge düşürmesin dedim. Partim olarak biz de özellikle kadın kollarımızla Nevruz kutlamaları yapacağız. Baharın adeta çiçeklerle birlikte yeşermesi bize neyi anlatıyorsa, toprağın dirilişi bize neyi anlatıyorsa, biz burada da sevgiyi, saygıyı, barışı, özgürlüğü bütün bunları hep birlikte bu şekilde diriltelim. Ve burada sevgi olsun, saygı olsun. Kan, gözyaşı bütün bunlar olmasın. Nevruz çünkü böyle anılmaz, böyle kutlanmaz. Orada şenlik olur, orada festivaller, çeşitli eğlenceler olur. Buna kimse gölge düşürmesin diye mesajlarımızı zaten verdik. Temenni ederim ki bu mesajlar çerçevesinde yarın Nevruz kutlamalarını ülkemiz genelinde değerlendiririz” ifadelerini kullandı.

“BENİM ÜLKEMDE ZATEN BARIŞ VAR”

Bir basın mensubunun, bu Nevruz’un barışın miladı olacağını söyleyenler olduğunu belirterek kendisinin bunu nasıl değerlendirdiğini sorması üzerine Erdoğan, “Ben barışın miladından bahsetmiyorum, ben barışa gölge düşürülmesin diyorum. Benim ülkemde zaten barış var. Benim ülkemde savaş yok ki. Onları da çok iyi seçelim” cevabını verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız