SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Erik Koşnili Anlatıldı

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:39:14
Erik Koşnili Anlatıldı
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi ilçesinde düzenlenen bir toplantıda İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personelince, ilçe merkezi ve köylerin muhtar ve azalarına hayvancılıkla ilgili mevzuatın yanı sıra 2013 yılı tarımsal destekleri ve kayısıda görülen Erik Koşnili zararlısı anlatıldı.

İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İlçe Müdürü Fatma Kurt Aydın, 2013 desteklerinden bahsettikten sonra ilçenin en stratejik ürünü olan kayısıda görülen Erik Koşnili ile ilgili bilgilendirme gereği duyduklarını anlattı.

İlçe Müdürlüğü Veteriner Hekim Adnan Özdemir de, Veteriner Hizmetleri,Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu, 2013 Yılı Hayvan Hastalıkları ile Mücadele ve Hayvan Hareketleri Genelgesi ve Yurt içi Canlı Hayvan ve Hayvansal Ürünlerin Nakilleri Hakkında Yönetmelik ve idari para cezaları konularında bilgi verdi.

Ziraat Teknisyeni Mesut Özçelik ise,  "İlçedeki kayısı ağaçlarında görülen erik koşnili ile ilgili olarak İlçe Müdürlüğümüz teknik personeli Ziraat Mühendisi Hanifi İnal birlikte zararlının yoğun olduğu bahçelerde incelemelerde bulunduk. Zirai Mücadele Teknik Talimatı’nda da belirtildiği üzere erik koşnili ile kimyasal mücadele için nimf çıkışlarının Yüzde 60 oranına ulaşması gerekmektedir. Kayısı alanlarında 10.05.2013 tarihi itibariyle erik koşnili henüz ergin halde bulunmamaktadır Ergin dönemde mücadele, Mart sonu- Nisan başında meyve ağaçlarında ruhsatlı yazlık mineral yağ uygulaması ile yapılabilmektedir. Yazlık mineral yağ uygulaması yapamayan çiftçilerimizin Yüzde 60 oranındaki yeni nimf çıkışını beklemeleri gerekmektedir Battalgazi ilçesindeki kayısı alanlarında kimyasal mücadele yapabilmek için gerekli olan nimf çıkışları henüz başlamadığından İlçe Müdürlüğümüz teknik elemanlarına danışılmadan ve kullanılacak olan kimyasalların reçeteye yazdırmadan yapılacak her türlü kimyasal mücadele teknik talimat dışı olduğundan olumlu bir sonuç vermeyecektir. Bu nedenle Battalgazi kayısı yetiştiricilerinin erik koşnili ile mücadelede mutlaka Müdürlüğümüzün uyarılarını takip ederek, önerileri doğrultusunda toplu mücadele yapmaları gerekmektedir. Bunun dışında yapılacak kimyasal mücadele uygulamaları çiftçilerimize ekonomik yük getirecek ve ürünlerde pestisit kalıntısı riskini oluşturacaktır. Ayrıca bahçelerdeki faydalı böcekleri de öldüreceğinden başka zararlıların ortaya çıkmasına sebep olacaktır."dedi.

İlçe Hükümet Konağı'ndaki toplantıya İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İlçe Müdürü Fatma Kurt Aydın Veteriner Hekimler Özgür Aydın ve Adnan Özdemir, Ziraat Mühendisi Hanifi İnal, Ziraat Teknisyeni Mesut Özçelik, Battalgazi Ziraat Odası Başkanı Mehmet Başar ve İlçe mahalle ve köy Muhtarı ve azaları katıldı.

HABER-FOTO: Mehmet GÖRESİYE

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız