SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Erkal, Aslanoğlu ve Sarıbaş'ı Suçladı!..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya’daki salgını TBMM’de dile getiren Malatya milletvekilleri Mevlüt Aslanoğlu (sağdaki fotoğrafta) ve Süleyman Sarıbaş, yaptıkları konuşmadan bir gün sonra bu kez aynı kürsüde, bir diğer Malatya Milletvekili Münir Erkal (soldaki fotoğrafta)’ın hedefi oldular. Erkal, salgın hastalık konusunda konuşan iki milletvekilini eleştirip, siyaset yapma, “seçmene selam” gönderme adına konuştuklarını öne sürerek, “ciddiyet” yorumu yaparken, Aslanoğlu yanıt verdi ve “Ben bunun için Malatya’da iken sen neredeydin?” diye sordu.

ERKAL KONUŞTU
Erkal, söz aldıktan önce, geçtiğimiz Cumartesi Pütürge ilçesinde meydana gelen deprem nedeniyle geçmiş olsun dileklerini hemşerilerine ilettiğini belirtti ve sonra özetle şöyle dedi:

“Son günlerde Malatya’mızda yaşanan ishalle ilgili bazı sıkıntılar var. Bazı milletvekili arkadaşlarımızın bu konuyu çok farklı bir mecraya çektiğini ve değerlendirmeye tabi tuttuklarını esefle müşahede ediyorum..

Bu olay gündeme geldikten hemen sonra çok hızlı bir şekilde hükümetimiz olaya el atmış ve gereken, olayın nereden çıktığı konusundaki incelemeler yapılmak üzere. .. Tabii bu suda rota virüsü olarak adlandırılan virüsün tespiti zaman alan bir olay. Bu yüzden Salı gününe kadar beklenmesi gerekmekteydi ve bu tür çalışmalar acilen yapılmış, arkasından sayın belediye başkanımız, klorlama işlemlerine, özellikle ehemmiyet vermiş ve ben de olayın ilk başladığı andan itibaren sayın valimiz, belediye başkanımız, ilgili genel müdürümüz, il sağlık müdürümüzle hemen hemen günde iki üç toplantı ve görüşme yaparak, olaya müdahil olduk...

Dün konuşan Anavatan partisinden Süleyman Sarıbaş işte 35 bin kişi, günlük 10 bin kişi gibi rakamlar son bir ay içerisinde gündeme getirmiş, arkasından ‘otuz gündür ishal vakası oluşacak, hükümetten çıt çıkmayacak’ gibi suçlama ve ithamlarda bulunmuş. Hâlbuki bu olayın çıkış tarihi 21 Kasım Pazartesi’dir. Bu tarihten itibaren hastanelere vatandaşın bir yönelmesi olmuş, o günden itibaren de olay hakkında her türlü müdahale hükümetimiz tarafından yerine getirilmiştir. Bir taraftan otuz gün diyeceksiniz, bir taraftan milletvekili olarak, Malatya milletvekili olarak hiçbir girişimde bulunmayacaksınız. Bunun mantığı nerede? Yani sadece popülizm adına, seçmene selam mantığı adına, hükümeti tenkit adına, negatif bir takım ortam oluşturmak adına bu iddiaları gelişigüzel söylemenin, TBMM ciddiyetiyle ne kadar yaraştığını takdirlerinize havale ediyorum...

..Mesele bu kadar gündeme getirilirken şöyle bir değerlendirme var. Yine bu aynı konuşmalarda. Bu tahlile gönderilmişmiş, tahlile niye gönderilecekmiş, niçin müdahale edilmeyecekmiş gibi mantıklar var. Bilimin gerektirdiği çalışma tarzı budur. Siz kara düzen çalışmaya alışmış olabilirsiniz ama biz sistemli bir çalışmayla bunu çözmek zorundayız. İşi önce çözmek sonra gereğini yapmak zorundayız.”

Erkal, daha sonra Malatya’ya yaptıklarını ifade ettikleri duble yol, teşvik, Beylerderesi köprüsü, Ulu cami ve Kanlı kümbet restorasyonu vs. gibi çalışmalardan bahsetti ve “Bu kadar Malatya gerçeklerinden bihaber birinin bir de grup başkan vekili kimliğiyle çıkıp da bu kadar gerçekleri ters yüz eden bir yaklaşımı maalesef hemşerilerimin takdirine havale ediyorum... TBMM’de belki bir takım şeyleri inkâr ederek gerçekleri gizleyebilirsiniz ama yalancının mumu yatsıya kadar yanar” diye konuştu.

Bu konuşmaların ardından, Anavatan Partisi milletvekili Süleyman Sarıbaş tepki gösterirken, CHP Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu da, “ciddiyetsizlikle” suçlandığını belirterek söz hakkı istedi.

ASLANOĞLU YANIT VERDİ

 Daha sonra Aslanoğlu’na söz verildi. Aslanoğlu, “..Bu maddede bir koordinasyon ibaresi var.. Bir sorunu, bir işi koordine ederek, o sorunu çözmek. Bağışlaşın sayın bakan, bu koordineden, son günlerde Malatya’da yaşanan olaylardan söz etmek istiyorum.

Şimdi ciddiyet.. Bravo, hükümet etmek bir ciddiyettir, çok doğru.. Ciddiyet ve ciddiyetsizlik.. Çok doğru.. Ciddiyet.. Size birkaç örnek vereceğim. İl Sağlık Müdürü son bir ayda, bir buçuk ayda 5 tane mektup yazıp hiçbir sorun yok derse, bu ciddiyet midir? Hiçbir sorun yok..

İkincisi Eczacılar Odası açıklama yapıyor “40 bin ishal ilacı satılıyor, bunları kim kullanıyor?” diyorsa ve hiç kimse tarafından ilgilenilmiyorsa, bu ciddiyet midir, değil midir?

Hıfzısıhhanın raporu. Son bir ayda yaşanıyor. Rapor son 10 günü alıyor. Son 10 günün 8 gününde tam 3 bin 500 kişi hasta oluyor. Buna rağmen su örneği gönderilmiyor Hıfzısıhhaya, ayın 25’inde.. Son bir ayda yaşanan olaylara rağmen 25 Kasım’da su numunesini göndermek ciddiyet midir, değil midir?

Peki, Hıfsızıhhanın raporunun sonucunu okuyorum “Suların kesinlikle kaynatılmadan içilmemesi gerekir.” Dünkü “İçilmemesi gerekir” olmasına rağmen Malatya’da “Ben suları içiyorum, hiçbir sorun yok” demek ciddiyet midir, değil midir?..

..Yine neredeydiniz diyor.. Ben son haftadır Malatya’daydım? Sayın belediye başkanıma da gittim “Bana bir emrin var mı?” dedim, “Benim yapacak bir şeyim var mı?” dedim. Bunu söyleyenler neredeydi? Ve neredeydiniz, ben dün sabah, sabahın 8’inde Hıfzısıhha’ya gidip, “Bizim raporumuz nerede, şu raporumuzu verin, bir an evvel çözüm bulunsun” diyen ben değil miydim, gidip bu raporu takip eden kimdi? Ciddiyetse ciddiyet budur..

Sağlığın, eğitimin siyaseti olmaz Yazıktır. Biz neye parçalanıyoruz, siz ne diyorsunuz yahu? Yahu bizim hastalarımız orada yatıyor, sen “Bir ay sonra” diyorsun. Hükümetsin niye müdahale etmedin?.. Ciddiyet budur.

Bunu siyasi şeye çekmeyin. Ben dünkü konuşmamda kimseyi suçlamadım, “Ölüyoruz, halkımızda sorun var” dedim. Sağlık Bakanlığı, düne kadar, dünden önce Malatya’ya bir yetkili göndermiş midir? Ben bunun ciddiyetini istiyorum. Ben burada bunu söylemek istedim, olayı siyasi platforma çekmek istemedim ama arkadaşlarımız beni ciddiyetle suçluyorlar. Ciddiyim, halkın sağlığı için, her şeyin en doğrusunu yapıyorum, işin ciddiyetini çok iyi biliyorum..”

Bu arada, Anavatan Partisi Milletvekili Sarıbaş’ın da “yalancılıkla” suçlandığı gerekçesiyle, Erkal’a cevap vermek için söz istediği öğrenildi.

ASLANOĞLU GELEMEDİ, ERKAL GELİYOR
Öte yandan, salgın hastalık konusunda Malatya’da inceleme yapacak CHP heyetiyle birlikte Çarşamba günü Malatya’ya geleceği belirtilen milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, “sis” nedeniyle uçak sorunu yaşanabileceği gerekçesiyle gelemedi. Aslanoğlu, ABD’de tedavi gören kızı için Perşembe günü ABD’ye gitmesi gerektiğini, Perşembe sabahı Malatya dönüş uçağının iptal edilebileceği bilgisi üzerine, heyete katılamadığını kaydetti.

AKP Milletvekili Münir Erkal’ın ise, Perşembe günü 15.00 uçağıyla Malatya’ya geleceği, salgın hastalıkla ilgili incelemelerde bulunacağı haber alındı.

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız