SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Erkal da Mevzuyu Takip Ediyor!

A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Münir Erkal, 25-26 Nisan gecesi meydana gelen dondan zarar gören Malatyalı üreticilerin zararlarının telafi edilmesi konusunu takip etmekte olduğunu, 10 Mayıs tarihli yazılı bir açıklama ile Malatya kamuoyuna duyurdu.

Don zararına uğrayan üreticilerin zararlarının karşılanabilmesi için, ilgili yasada değişiklik yapılması yolunda teklifin görüşüldüğü ve iktidar partisi milletvekillerinin oylarıyla reddedildiği TBMM'deki oturuma katılmayan Malatya milletvekillerinden biri olan Erkal, 10 Mayıs tarihli açıklamasında şöyle dedi:

"Darende, Kuluncak, Hekimhan ve Doğanşehir ilçelerimizde 25-26 Nisan tarihlerinde meydana gelen don olayından zarar gören üreticilerimizin zararlarının telafi edilmesi konusu ilgili idari ve teknik birimlerimizle birlikte takip edilmektedir.

Bu yönde, alınan raporlar değerlendirilmiş ve geliştirilen çözüm önerilerimiz sayın Başbakanımız başta olmak üzere ilgili bakanlıklarımıza ulaştırılmıştır. Zarar gören çiftçilerimize destek sağlayacak her türlü talep bu önerilerimiz arasında yer almıştır. Ayrıca, meydana gelen zararları tesbit çalışmaları halen devam etmekte olup; yakında tamamlanması beklenmektedir."

TBMM'de kayısı zararının karşılanmasıyla ilgili kanun teklifinin görüşüldüğü oturuma CHP Milletvekilleri Mevlüt Aslanoğlu ve Muharrem Kılıç ile ANAP Milletvekili Süleyman Sarıbaş katılmışlar, ANAP'lı Miraç Akdoğan ile AKP'li Ali Osman Başkurt, Fuat Ölmeztoprak ve Münir Erkal ise katılmamışlardı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız