SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Erkal Eleştirisi mi?

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:57:23
Erkal Eleştirisi mi?
A- A+ PAYLAŞ

Belediye Başkanı ve AKP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Çakır, Saadet Partisi’nden büyükşehir belediye başkan adayı olması beklenen Mimar A. Münir Erkal’in Malatya Belediye Başkanı olarak görev yaptığı yılları, Malatya’da çarpık kentleşmenin yaşadığı yıllar olduğunu söyledi.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AKP Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkçi ile birlikte seçim gezileri kapsamında Malatya Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret ederek, MGC Başkanı Haydar Karaduman ile bir süre görüştü. 

MGC’deki açıklamasında 5 yıllık görev süresi içinde yaptıkları hizmetlere değinen AKP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Çakır “Malatya’nın sosyal ve kültürel hayatına çok önemli yatırımlar yaptık” dedi.

Büyükşehir yasasının Malatya’nın gelişimine katkılar sağlayacağını ifade eden Ahmet Çakır,  “Bu önemli fırsatı sağlıklı planlamalar yaparak, Malatya’yı modern bir şehir haline getirmeye gayret edeceğiz” diye konuştu. 

Büyükşehir düzenlemesinin yarattığı fırsatlardan yararlanarak Malatya’ya daha kapsamlı hizmetler getireceklerini kaydeden Çakır, büyükşehir düzenlemesinin yarattığı fırsatlardan birinin de 1989’dan 2000 yılına kadar deprem yönetmeliğine aykırı yapılmış binaların sağlıklı hale getirilmesine imkân tanıması olduğunu söyledi. 

Saadet Partisi’nden Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olması beklenen ve aday olması halinde sert bir seçim kampanyası yürütmesi beklenen ve 1989–1999 yılları arasında 2 dönem süresince Malatya Belediye Başkanı olarak görev yapan AKP eski milletvekili Mimar A. Münir Erkal’in görev dönemini isim vermeden hatırlatan Belediye Başkanı Çakır, “1989’dan 2000’e kadar çarpık yapılaşmalar ve o dönemin yönetmeliğine uygun, fakat şimdiki deprem yönetmeliğine aykırı binalar yapılmış. Bunları tespit ederek kenti üst yapılaşma anlamında da sağlıklı hale getireceğiz” dedi. 

Ziyarette konuşan AKP Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkçi ise “Belediyemiz çağdaş şehircilik ilkelerine uygun bir yapılaşma anlayışı sergilemiş ve bu bağlamda alt yapısı yapılmadan üst yapılaşmaya geçilmemiştir.” diye konuştu. 

Bir basın mensubunun “Kentsel Dönüşüm Yasası ile Afet Yasası karıştırılmış durumda. Çok katlı ve risk taşıyan Atatürk, Cengiz Topel, Emeksiz, Fuzuli caddelerinde olduğu gibi çok katlı binalar yerine, 2-3 katlı yapıların bulunduğu çevre yolunun altındaki mahalleler ile Orduzu, Hanımın Çiftliği gibi beldelerde kentsel dönüşüm uygulanıyor. Bu durum gerek vatandaş gerekse de Belediye açısından önemli zararlara neden oluyor. Bu konunun önüne geçilmesi ile ilgili çalışmalarınız var mı?” sorusunu Başkan Çakır; “Evet. O konuda bizim de endişelerimiz var. O nedenle teknik arkadaşlarımız bir rapor hazırladı. Rapor, Bakanlığa gönderilmek üzere. Yasa, sağlıklı dönüşümü hedefleyen tamamen iyi niyetli bir yasaydı ama uygulamalarda endişe yaratacak gelişmeler oluyor.  Kısa zamanda çözüleceğini sanıyorum. Ayrıca Çevreyolunun üstünde 2000 yılından önce yapılan tüm binaları inceleyerek riskli binaları tespit edeceğiz” sözleriyle yanıtladı.

Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve Ahmet Çakır’a başarılar diledi. 

BELEDİYE BÜLTENİ..

Bu arada, Çakır’ın ziyaretlerine ilişkin olarak Belediye’den basın kuruluşlarına gönderilen bülten şöyle:

Birlik Vakfı

İlk olarak Birlik Vakfı Malatya Şubesini ziyaret eden Belediye Başkanı Ahmet Çakır, şube başkanı Sadi Ergül ile vakıf bünyesinde kurulan komisyon ve kulüp üyeleriyle görüştü. Vakfın çalışmalarıyla ilgili bilgi verilirken, gençler düşünce, fikir ve önerilerini Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a ilettiler.

Malatya ve ülke sorunlarının çözümü için gayret gösteren sivil toplum kuruluşlarını her zaman önemsediklerini belirten Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya’yı tek merkezlikten kurtarmak için planlamalar yaptıklarını, Altay Kışlasının bulunduğu alanı Başbakan Recep Tayip Erdoğan’dan istediklerini ve Sayın Başbakanın buna olumlu yaklaştığını söyledi.

Temel hedeflerinin çarpık yapılaşmanın önüne geçerek sağlıklı şehir yapılaşmasını sağlamak olduğunu vurgulayan Başkan Çakır, “Biz göreve geldiğimiz günden beri plansız büyümeyi önlemek için çok büyük çabalar sarf ettik. Bundan sonra da bu çabayı göstermeye devam edeceğiz. Her şehirde trafik sorunu var. Bundan sonra yapacağımız çalışmalar bu sorunun daha da büyük bir hale gelmesini önlemektir. Trafiğin bu kadar sorunlu olmasının altında tek merkezlilik de var. Biz Malatya’yı tek merkezlilikten kurtarmaya çalışıyoruz. Trafik akışını rahatlatacak kuşak yollarını açmaya çalışıyoruz. Yeni alt merkezler oluşturmaya gayret ediyoruz” dedi.

Birlik Vakfın Malatya Şube Başkanı Sadi Ergül ise Malatya’nın sorunlarının çözümüne her zaman katkı sağlamak istediklerini belirterek, “Vakfımız Malatya’da yeni açıldı. İnsanlığa önemli hizmetler yapacak olan bu vakfımızın en büyük özelliği de gençlerimize yatırım yapmasıdır. Sizler de Belediye Başkanlığına tekrardan aday oldunuz. Malatya için önemli hizmetler yaptınız. Yeni dönemde de bu hizmetleri yapacağınızdan eminiz” dedi.

Tabipler Odası

Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve beraberindeki heyet daha sonra Tabipler Odası’nı ziyaret etti.

Burada bazı açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya’nın havası en temiz kent seçildiğini belirterek, Katı Atık Bertaraf Tesisinin hizmete girdiğini, yeni tesisin çevre dostu olduğunu söyledi.

Toplu taşımacılıkta kaliteyi yükseltmek için trambüs projesini hayata geçirdiklerini vurgulayan Başkan Çakır, “Birçok sistemi incelediğimiz gibi bu projeyi de uzunca inceledik. Avrupa ve Asya’da çeşitli temaslarda bulanarak incelemeler yaptık ve en uygun projenin bu olduğuna karar verdik. Bu projenin en büyük özelliği daha az giderleri olması ve çevre dostu olması. Havası en temiz il seçilen Malatya’nın geleceğini düşünerek karbon monoksiti az olan bu projeyi Malatya’ya kazandırıyoruz. Avrupa’da da bazı kentler hazırladıkları projeleri değiştirerek, çevre dostu olan bu projeyi benimsemeye başladılar. Buda bizi mutlu ediyor” dedi.

Tabipler Odası Başkanı Dr. Ali Yalçın’da yaptığı konuşmada Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın sağlıklı bir şehir için güzel çalışmalar yaptığını, bu çalışmaların Büyükşehir sürecinin ardından artarak devam edeceğine inandığını söyledi.

Şehit Dul ve Yetimler Derneği

Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Malatya Şubesini de ziyaret eden Belediye Başkanı Ahmet Çakır, şube başkanı Duran Şahin ve şehit yakınlarıyla görüştü.

Şehit ve gazilerin toplumda saygın bir yerlerinin olduğunu belirten Başkan Çakır, her zaman şehit ve gazilerin yanında olmaya çalıştıklarını, vatanı için canlarını hiçe saymış insanların yakınlarıyla her zaman kol kola olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. 

Temel görevlerinin insana hizmet olduğunu belirten Başkan Çakır, “Fiziki yapılaşmaya önem verdiğimiz kadar, sosyal ve kültürel hizmetlere de büyük önem verdik. Bu hizmetlerimizden biri olan Aile Danışma Merkezi, yaptığı çalışmalarla birçok aileye ışık oldu. Bu merkezimiz ailelerin sorunlarının çözümünde hep yanlarında oldu. Kimsesi olmayan yaşlı bakıma muhtaç insanlarımızın ayaklarına giderek onlara her türlü hizmeti verdik. Evlerini onardık, eşyalarını aldık. Her türlü bakımlarını yaptık. Periyodik olarak da ekiplerimiz yaşlılarımızı ve muhtaçlarımızı ziyaret ederek kanat geriyoruz” dedi.

Engellilere yönelik yapılan hizmetlerden dolayı Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a teşekkür eden Şube Başkanı Duran Şahin, “Yaptığınız hizmetler çok anlamlı ve bir o kadar da önemli. Tekrar seçildiğinizde bu hizmetleri layıkıyla sürdüreceğinizden eminiz” dedi.

Kayısı Kentli Muhtarlar Derneği

Daha sonra Kayısı Kentli Muhtarlar Derneğine geçen Başkan Çakır ve beraberindekiler, Dernek Başkanı Erdal Yağlıcı ve muhtarlarla bir araya geldi.

Malatya’ya vaat ettiklerinden daha fazla hizmet yaptıklarını açıklayan Başkan Çakır, eski çöp sahasında şimdi enerji üretildiğini söyledi.

Eski çöp sahasını düzenleyerek yeşil alana dönüştürdüklerini belirten Başkan Çakır, “Eski çöp sahasını görenler şimdiki haline inanamıyorlar. Eski çöp sahasında ilk olarak enerji üretim tesisi kurduk. Bu çalışmanın devamında eski saha toprak ile kaplanarak yeşillendirme çalışmaları yaptık. Ürettiğimiz enerjiyi de şebekeye vermeye başladık” dedi.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın 5 yıllık süre içinde, Malatyalıları memnun edecek proje ve çalışmalara imza attığını belirten Dernek Başkanı Yağlıcı, “Biz muhtarlar olarak başkanımızla yakinen çalıştık. Yaşadığı zorlukları hep beraber gördük. Her şeye rağmen insan odaklı hizmetler üretti. Kendisini tebrik ediyor, yeni dönemde başarılar diliyorum” dedi.

Gazeteciler Cemiyeti

Malatya Gazeteciler Cemiyetini de ziyaret eden Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Cemiyet Başkanı Haydar Karaduman ile birlikte basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Seçim sürecinin Malatya için hayırlı olması temennisinde bulunan Cemiyet Başkanı Haydar Karaduman, Ahmet Çakır döneminde bir çok hizmet ve yatırımların olduğunu, doğal olarak bazı sorunların da olduğunu söyledi.

Kuşak yollarının bir an önce bitirilmesi gerektiğini belirten Karaduman, “Yeni çevre yolu projesi artık hayata geçmeli. Malatya’mızın en büyük sorunu trafik, bu sorunun çözümü bütün Malatyalıları memnun edecek. Adaylığınız sizin için Malatya için hayırlı olsun” dedi.

Malatya’nın ilk defa Büyükşehir olarak seçime gireceğini belirten Başkan Çakır, “Malatya’nın sosyal ve kültürel hayatına çok önemli yatırımlar yaptık. Büyükşehir yasası Malatya’nın gelişimine katkılar sağlayacak. Bu önemli fırsatı sağlıklı planlamalar yaparak, Malatya’yı modern bir şehir haline getirmeye gayret edeceğiz. Bu çalışmalara 2 yıl öncesinden başladık. Malatya’nın mevcut yeşil dokusunu koruyarak bu dokuyu daha fazla nasıl artırırız diye planlamalar yaptık. Bütün ilçe ve beldelerimize yapacağımız hizmetlerin haritasını oluşturuyoruz. 1 yıldır ilçeleri, beldeleri ve köyleri gezdik. Her kesimden insanlarla bir araya geldik. Hiç boş vaatlerde bulunmadık. Beydağında, Melekbaba’da, Taştepe’de, Pütürge’de, Arguvan’da, Doğanşehir’de yaşam kalitesini nasıl artırız? Hep bunun hesabı yaptık. Malatya’yı geleceğe taşıyacak yeni projelerimizi Şubat ayında tek tek açıklayacağız. Bu çalışmalardan önce sivil toplum kuruluşlarımızı ziyaret ederek istişare ediyoruz” dedi.

Kent Konseyi

Başkan Çakır, Gazeteciler Cemiyeti'nin ardından Kent Konseyi'ni ziyaret ederek Genel Sekreter Ali Yıldırım'la bir süre görüştü. 

İl Genel Meclisi 

Son olarak İl Genel Meclis Başkanı M.Naci Şavata’yı ziyaret eden Başkan Çakır, Malatya halkıyla gönül köprüleri kurduklarını belirterek, “5 yıllık süre zarfında insan odaklı hizmetler yapmaya gayret ettik. Büyükşehir Malatya için milat olacak. Bu süreçten önce sivil toplum kuruluşlarımızı, odalarımızı, kamu kurum ve kuruluşlarımızı ziyaret ederek istişarelerde bulunuyoruz. Malatya’nın gelişimine katkı sağlayacak. Her fikri, düşünceyi önemsiyoruz” dedi.

Malatya’nın büyük bir değişim ve dönüşüm yaşadığını belirten Şavata ise Malatya’nın gelişimini hissettiklerini, Büyükşehrin Malatya için bir kazanç olduğunu söyledi.

İl Özel İdaresinin yıllık 22 milyon TL Bütçeyle hizmet etmeye çalıştığını vurgulayan Şavata, “Büyükşehir ile birlikte maddi imkanlar da artıyor. Malatya Büyükşehir Belediyesi bizim yıllık bütçemizin 5-6 katı fazlasıyla hizmetler üretecek. Bu da hizmet kalitesini artıracak. Biz Mart ayında devir işlemlerimizi tamamlıyoruz. Yeni süreç Malatya’mıza hayırlı olsun. Her zaman Malatya’nın ve sizin yanınızda olacağım” dedi.."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız