SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Erkal: ''Hesabı Sorulacaktır''

A- A+ PAYLAŞ

Ankara'daki miting için İnönü Üniversitesi'nde sınavların ertelendiği yolunda Zaman Gazetesi'nde yeralan haberin ardından AKP Malatya Milletvekili Münir Erkal'dan da bir açıklama geldi.

Erkal, basın kuruluşlarına faksla iletilen açıklamasında şöyle dedi:

"İnönü Üniversitesi'nde Ankara'da 14 Nisan'da yapılacak bir miting için sınavların ertelendiği basına yansımıştır.

Üniversite yönetiminin baştan beri tutumu bellidir. Eğitimin kalitesini artırmak, üniversiteyi bir bilim yuvası haline getirmek, üniversite ile sanayici ve işadamlarımız arasında köprü kurmak ve onlara bilgi akışı sağlamak, Turgut Özal Tıp Merkezini Ortadoğu'nun en büyük merkezlerinden biri haline getirmek ve bunun gibi gelişme ve büyümeye dönük her hareketi desteklemesi lazım gelirken, bu yönetimin başının asli görevini inkar edip; tamamen siyasete ve ideolojiye endeksli çirkin bir fonksiyon ortaya koyması ülke ve Malatya adına büyük bir talihsizliktir.

Üniversitenin başındaki kişinin daha önce yaptığı yanlışlarla ilgili sabıkası hayli kabarıktır. Bizim bu hususta ortaya koyduğumuz tavır; yani yanlışlıkları sorgulama, kamuoyu adına gereken ikazları yapma, üniversitenin siyasete alet edilmemesi, üniversitedeki öğretim üyesi ve görevlileri arasındaki huzurun bozulmaması yönündeki yaklaşımımızın haklılığı bir kez daha ortaya çıkmıştır. Cumhuriyetin imkanlarını bu şekilde istismar eden bu zihniyetleri sorgulamamız devam edecektir. Ve bir gün mutlaka bu yanlışların hesabı kamuoyu adına sorulacaktır.

Ayrıca, ülkemizdeki istikrarın güçlendiği dönemlerde bu tür zihniyetlerin birdenbire ortaya çıkması tesadüfi değildir.

Bu vesile ile Ankara'daki miting için üniversite imtahanlarının ertelenmesi, üniversite programlarının değiştirilmesi, üniversitedeki öğrencileri kendi siyasi ideolojisi için kullanma doğruysa, bunun hesabı her platformda sorulacaktır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız