SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Erkal İstişareye Geldi

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:52:02
Erkal İstişareye Geldi
A- A+ PAYLAŞ

Önümüzdeki yerel seçimlerde Saadet Partisi’nden Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olması beklenen, Malatya Eski Belediye Başkanı ve AKP Malatya Eski Milletvekili A. Münir Erkal bir dizi istişarede bulunmak üzere Ankara’dan Malatya’ya geldi. 

Saadet Partisi’nden Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı’na giden yolda Malatya halkı, sivil toplum temsilcileri ve kanaat önderleri ile görüşeceği öğrenilen A. Münir Erkal’in adaylığının kesinleşme aşamasında olduğu kaydediliyor. 

Ahmet Münir Erkal Kimdir? 

1954 yılında doğan A. Münir Erkal, İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’ni bitirdi. Yüksek mimar olarak Malatya’da faaliyet gösterdi. Malatya Mimarlar Odası Yönetim Kurulu’nde yer aldı. 

1989 yılında 35 yaşında iken Turgut Özal liderliğindeki Anavatan Partisi’nden, 1994 yılında ise Refah Partisi’nden Malatya Belediye Başkanı seçilerek, 1989-1999 yılları arasında Malatya Belediye Başkanlığı görevini yürüttü. 

3 Kasım 2002 seçimleri öncesinde AKP’ye katıldı. 3 Kasım 2002 milletvekili genel seçimleri için yapılan temayül yoklamasında en yüksek oyu alan isimlerden biri olarak 3 Kasım 2002 seçimlerinde AKP Malatya Milletvekili Adayı gösterildi ve seçilerek 22. Dönem Malatya Milletvekili olarak 5 yıl boyunca TBMM’de görev yaptı. Erkal, TBMM’de ayrıca Çevre Komisyonu Başkanlığı’nı da yürüttü. 

Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Sürekli Konferansı Asil Üyesi olan A. Münir Erkal, evli 1 çocuk babası. İyi derecede İngilizce biliyor. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız