SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Erkal, "Kadro" Konusunda Israrlı..

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi kadro yasa tasarısını engellemekle eleştirilen milletvekili Münir Erkal, Malatya'da bu tavrını sürdüreceği mesajını verdi.

Malatya'ya gelen AKP Malatya Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Münir Erkal, belediye başkan vekili Muharrem Çamurlu'yu ziyaret etti. Erkal, burada kendisi ile İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu arasındaki Turgut Özal Tıp Merkezi'ne kadro verilmesi konusundaki tartışmalarla ilgili olarak yaptığı değerlendirmede, "İnönü Üniversitesi'ndeki zihniyet üniversiteyi yönetemiyor" diyerek, kadro verilmemesi konusundaki tavrını sürdüreceğini söyledi. Erkal, bu konuda değerlendirme yaparken, ".. Bir taraftan 50-60 doktor, profesör, doçent gidecek. Arkasından 20’ye yakın diğer kadrolar gidecek. Arkasından kadro talep edeceksin. Arkasından demeçleri var, üniversitenin başındaki rektörün. Vermezse vermesinler, kadro diye. İnönü Üniversitesi’nin genel çerçevesinin şuna oturmasını bekliyoruz. İnönü Üniversitesi’nin insanımızla, tarihimizle irtibat kurması lazım. Yani İnönü Üniversitesi; Malatya halkıyla, vakıflarıyla, dernekleriyle, gönüllü kültür kuruluşlarıyla, sivil toplum kuruluşlarıyla, belediyesiyle, ticaret odasıyla bütünleşmesi lazım. Orada bilimsel potansiyel varsa, arzu ediliyor ki, bu bilimsel potansiyelden Malatya’nın bütün kurum ve kuruluşları azami derecede istifade etsin."diye konuştu.

AKP Milletvekili Erkal, kendisinin Malatya'da bulunduğu sırada yapılan "Ulusal Egemenlik Yürüyüşü"ne katılmamasına da, "yetişememeyi" gerekçe gösterdi.

Erkal, ayrıca çevre Kanunu ile ilgili de bilgi vererek, "AK Parti olarak Avrupa Birliği'ne geçiş süreci ile birlikte kanun tasarı ve tekliflerinde çok bütyük bir yoğunluk var. Bunların bir an önce tamamlanması gerekiyor. Biz çevre Komisyonu olarak, çevre Kanununun özellikle Avrupa Birliği geçiş sürecinde yaklaşık 250 direktifin yeni kanuna girmesi gerekiyor. Bu nedenle Çevre Kanunu Tasarında çok uzun bir süre geçirdik. Çevre Kanunu'nda ağır cezalar ve büyük yaptırımlar var." dedi.

Erkal, Toprak Yasası Tasarısının Komisyondan geçtiğini ve bu tasarının çok önemli olduğunu belirterterek, "Türkiye'nin Avrupa Birliği sürecinde iki önemli konusu var. birisi çevre biriside tarım. Her ikiside Türkiye'ye ek mükellefiyetler yükleyecek tasarılardır. Çevre Kanun Tasarısı hazırlanırken, yaklaşık 150 sivil toplum kuruluşu ve iş dünyamızla bire bir görüştük" ifadelerini kaydetti.

Münir Erkal, TBMM’deki Çevre Yasası çalışmaları ve yurt dışı temasları nedeniyle uzun süredir Malatya’ya gelemediğini belirterek, Malatya’da bulunduğu süre içinde şehrin sorunlarına ilişkin temaslarda bulunacağını ve vatandaşlarla görüşeceğini belirtti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız