SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Erkal'a Tepki

A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Sakatlar Derneği Malatya Şube Başkanı Ali Haydar Koyun, AKP Malatya Milletvekili Münir Erkal'ın canlı bağlantı ile katıldığı yerel televizyon programında sarfettiği söz nedeniyle kınadı.

Koyun, yaptığı açıklamada şöyle dedi:

"Geçtiğimiz günlerde ilimiz milletvekillerinden A.Münir Erkal ile bir basın mensubu arasında bir soru nedeniyle geçen tartışmadan dolayı yerel televizyonlarımızdan birinin ana haber bültenine canlı bağlantı ile katılmış ve orada kullandığı sözleri dün yine canlı yayına katıldığı başka bir televizyonda tekrarlayarak engellilere karşı olan bakış açısını ortaya koymuştur. Milletvekili Erkal, basın mensubu ile arasında geçen bir soru nedeniyle soruyu soran hakkında “soruyu soran zihinsel özürlüdür” demiş ve bu sözleri ile engellilere karşı olan bakış açısını ortaya koymuştur.

Milletvekili ile basın mensubu arasında geçen konu ne olursa olsun zihinsel engelli kardeşlerimizin adının karıştırılmasına bir anlam veremedik. Milletvekili bu sözleri ile basın mensubunu aşağılamak mı istedi, onu küçük mü gördüğünü kastetmek istedi, ona hakaret mi etmek istedi, onu hakir mi gördüğünü söylemek istedi yoksa basit işe yaramaz bir insan olarak mı gördüğünü söylemek istedi bilemeyiz. Tek bildiğimiz hangi niyetle söylerse söylesin zihinsel engellilerin adını aşağılamak için, küçük görmek için, hakaret etmek için, hakir görmek için veya basit ve işe yaramaz görmek için kullanamayacağıdır. Bizler işitme, görme, zihinsel ve ortopedik engelli olabiliriz ama unutulmasın ki bizler duygu ve düşüncede, fikirde, üretmede ve yürekte “kusurlu ve defolu” değiliz. Bizler engelli de olsak başkaları gibi insani duygularımızı henüz yitirmedik.

İdareci konumunda, yönetici konumunda ve kamuoyunun, medyanın önünde olan insanların kullandığı sözleri sarf etmeden önce iki defa düşünmeleri ve sözlerin anlamını bilerek kullanmaları gerekmektedir.

Üniversite okumuş, yüksek mimar olmuş, yıllarca belediye başkanlığı yapmış ve şuanda da TBMM’de Çevre Komisyonu Başkanlığı görevini yürütmekte olan milletvekili A.Münir Erkal’i bu sözlerinden dolayı kınıyor ve sözlerini geri alarak engellilerden özür dilemeye ve engelli yurttaşların haklarına saygı göstermeye çağırıyor ve diyoruz ki; “Bugün Sağlam Olabilirsiniz. Yarın? Bilinmez” ve “Her Sağlam Bir Engelli Adayıdır”.."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız