SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Erkal'a Yanıt Senatodan

A- A+ PAYLAŞ

TBMM'de, 15 yeni üniversite ile ilgili konu görüşülürken, CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu'nun, İnönü Üniversitesi kadro konusunu gündeme getirmesi ve AKP Malatya Milletvekili Münir Erkal'ın, yerinden söz alarak yönelttiği eleştiriler ve suçlamalara, İnönü Üniversitesi Senatosu'ndan yanıt geldi.

Üniversite Senatosu'nun, 16 Kasım tarihli kararında yeralan yanıtlar şöyle:

"..TBMM’nin 15 Kasım 2006 tarihli ve 1256 sıra sayılı yasa ile ilgili “Genel Kurul” görüşmelerinde Malatya Milletvekili Sayın Ferit Mevlüt ASLANOĞLU söz alarak Üniversitemizin kadro kanunu ile ilgili sorunu gündeme getirmiş ve Malatyalı 17 milletvekilinin imzası olan bir talebin iki yıldır yerine getirilmediğini belirtmiştir. Bunun üzerine söz alan Malatya Milletvekili Sayın Ahmet Münir ERKAL, Üniversitemizin kadro sorununun çözümüne yönelik önergede kendi imzasının bulunmadığını bir kez daha itiraf etmiştir.

İnönü Üniversitesi kadro kanunu tasarısı ile ilgili önceki görüşmeler sırasındaki olumsuz tavrı nedeniyle Malatya’da Malatyalılar Derneği adlı bir sivil toplum kuruluşunun 14 Haziran 2006 tarihli yönetim kurulu kararı ile “Türk siyaset tarihinde bir ilk olan, kendi bölgesine hizmetleri engelleme” başarısını (!) gösteren Malatya Milletvekili Sayın Ahmet Münir ERKAL’a bir plaket göndererek hicvettiği bilinmektedir. Bu Milletvekili, Üniversitemizin kadro kanununun çıkmasını engellemeyi bir başarı olarak kabul ederek Üniversitemiz yönetimini suçlamaya devam etmiştir.

Başta kayısı olmak üzere kendi ilinin ekonomik, sosyal ve temel yaşamsal sorunlarına çözüm üretmekten aciz kalan adı geçen milletvekilinin dayanaksız, asılsız ve tamamen hayal ürünü iddialarla, siyasi geleceğine yönelik kaygılarla ve hezeyana kapılmış olduğunu kanıtlayan davranışlarıyla Üniversitemiz yönetimine yönelik saldırılarının alışkanlığa dönüştüğü gözlemlenmektedir.

Bütün engellemelere rağmen, İnönü Üniversitesi, son altı yılda mevcut Üniversite yönetiminin özverili çabalarıyla Türk ve Dünya üniversiteleri arasında çok saygın bir yere kavuşmuştur. İnönü Üniversitesi, bugün kampus alanı yeterliliği bakımından Türkiye’nin ilk beş üniversitesi arasında bulunmakta ve öğretim üyesi sayısına oranla bilimsel yayın ve çalışmalar bakımından da önde gelen üniversiteler arasında yer almaktadır.

Bu somut gerçekleri sindiremeyenlerin Üniversitemiz yönetimine yönelik saldırılarını şiddetle kınıyor, akıl ve vicdan sahibi kamuoyunun takdirine sunuyoruz. Alışkanlığa dönüşen bu saldırıların; demokratik, laik ve Cumhuriyet’in temel felsefesine bağlı çağdaş bir üniversite olma hedefimizden bizi ayırmayacağını, İnönü Üniversitesi Senatosu olarak, kamuoyuna saygıyla duyururuz.."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız