SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Erkek Meclisinde Kadın Komisyonu

A- A+ PAYLAŞ
İl Genel Meclisi Kurban Bayramı sonrasında mesaisine devam ediyor. Perşembe günkü toplantıda gelen tekliflerin daha sıkı incelenmesi yönünde bir karar alınırken, Meclis Başkanı Naci Şavata; “Kimsenin ricası ile değil, kendimiz araştırarak talepleri onaya alacağız” diye konuştu.. Naci Şavata’nın bu söylemlerini son zamanlarda Özel İdare’de kaynakların adaletsiz bir şekilde kullanılması iddialarının ortaya atılmasından ileri geldiği yorumları yapılmaya başlandı.
 
İl Genel Meclis toplantısında ilk gündem maddesi olarak Kadın Hakları ve Eşitlik İhtisas Komisyonu kurulması konusu görüşüldü. 5 kişiden oluşacak olan komisyon için AKP’den 5 isim önerildi. Ancak CHP’li üye Mustafa Mengüç söz alarak bu komisyonda muhalefet partisinden de 1 kişinin olması gerekliliğini dile getirdi. Mengüç önerisini defalarca dile getirmesine rağmen oylama yapıldı ve komisyona muhalefet partilerinden üye seçilemedi. Mengüç bunun haksızlık olduğunu belirterek; “Eğer kadın eşitliği ile ilgili bir araştırma yapılacaksa, bu komisyonda muhalefet partilerinin birinden de üye bulunması gerekiyor. Bu kural TBMM’de bile aynıdır. Komisyonlarda hem iktidar hem de muhalefet üyeleri yer alır” şeklinde konuştu. Yeni kurulan Kadın Hakları ve Eşitlik İhtisas Komisyonu’na AKP’li üyeler Nuri Karadaş, Mehmet İnci, Derviş Demirkol, Cerciş Taşdemir ve Yusuf Bayrak seçildiler.
 
Meclisin ikinci gündem maddesini ise Kayseri İletişim Telekomünikasyon Limited Şirkesti’nin ilgili yazısında belirtilen ve Özel İdare Yol ağında bulunan Sivas Yelken Köyü yönünden gelerek, Kurudere, Gürpınar, Darende Irmaklı, Yeşiltaş, Hisarcık, Hisarkale, Esenbey, Kolköy, Levent, Sakalıuzun, Bağköy, Develi, Akçadağ Öakırköy ve Özal Köyü yollarına paralel ve Orduzu, Karakaşçiftliği Köyü, Yarımcahan, Şişman ve Fırat Demiryolu köprüsü arasında bulunan köy yollarına paralel fiberoptik yeraltı şebekesi döşenmesi suretiyle tesisatın değiştirilmesi amacıyla yollarda oluşabilecek her türlü zarar ve ziyanı karşılamak suretiyle tüm masraflar işletmeci tarafından karşılanır hükmü gereğince protokol yapılması amacıyla Özel İdareye yetki verilmesi konusu görüşüldü. Konuyla ilgili sıkıntıların yaşandığını belirten AKP’li üye Mehmet Şireci, “Daha önceki dönemlerde bu tür yetkiler verildi ancak mağduriyet yaşandı. Bu nedenle komisyona havale edilerek detaylı görüşmelerin yapılması lazım” dedi. Battal Paşahan ise, yol üzerinden değil de kenardan geçirilmesinin sağlanması gerektiğini belirterek; “Yoldan geçirilirse bir şerit bozuluyor ve yerine yapılamıyor. Bizim yaptığımız yollar öylece bozulmuş halde bırakılıyor. Kenardan geçirin derseniz de buna yanaşmıyorlar. ‘Bu yol bizim sigortamız’ diyerek itiraz ediyorlar. Kenardan geçiriyorlar bazı yerlerde ama bu seferde kanalizasyon yâda içmesuyu hattına zarar veriyorlar. Aylarca uğramıyorlar ondan sonra. Bu nedenle iyi irdelenmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.
 
ŞAVATA: “KOMİSYON DETAYLICA İNCELESİN”
Bu konuşmalar üzerine Meclis Başkanı Naci Şavata da kararların komisyonca iyice irdeleneceğini belirterek; “Bu maddeyi kabul edeceğiz diye bir mecburiyetimiz yok. İmar Komisyonumuz detaylıca inceleyecek. Adamlar işi yapıyor fakat bozulan yollar bize kalıyor. Onların kumbarasına tıkır tıkır para akarken bize bir şey yok. Kimsenin ricasıyla yada mihnetiyle iş yapmayacağız” şeklinde konuştu.
 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız