SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Erkekler Yönetti Köy Gibi Kaldı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:25:09
A- A+ PAYLAŞ

Malatya AKP’de 1 ay devam eden ve geçtiğimiz Cuma günü sona eren belediye başkan aday adaylığı süresi içinde büyükşehir ve 13 ilçe belediyesi için toplam 135 aday adayı başvuruda bulunurken bu adayların sadece 2’si kadın. 

Kadın aday adayları Akçadağ ve Kale ilçe belediyeleri için başvuruda bulundu. 

Kale belediye başkan aday adaylığı için başvuruda bulunan Ayşe Nur Akıcı (üstteki fotoğrafta) 9 erkek aday adayı ile yarışacak. “Kale’yi bugüne kadar erkekler yönetti ve Kale sıradan bir köy gibi kaldı” sloganıyla siyasete aktif giriş yapan Ayşe Nur Akıcı, siyasi propagandasını yürütmek için bir internet sitesi de kurdu. Akıcı, sosyal medyayı da aktif biçimde kullanıyor. 

“Erkeklerin Yönettiği Kale Köy Gibi Kaldı”

AKP Kale Belediye Başkan Aday Adayı emekli öğretmen Ayşe Nur Akıcı başvurusunu yaptıktan sonra internet sitesinde yayınladığı mesajında “Rabbimin izniyle Malatya Kale ilçesi Ak Parti Belediye Başkan aday adayı olarak başvurumu yaptım. Ak Partiden Kale ilçe Belediye Başkanlığı için aday adayı olarak toplum, devlet ve ülke yararına aktif rol oynamak istiyorum. Benim vizyonumu paylaşıyorsanız, sitemizden ve sosyal medya hesaplarımızdan biz takip edebilir, Kale ilçemizle ilgili soru ve sorunlarınızla ilgili bağlantı kurabilirsiniz... Malatya Kale ilçemiz için, toplum ve ülkemiz için - Hep birlikte, anlamlı bir fark yaratabiliriz” dedi. 

Akçadağ’da MASTÖB Derneği Yöneticisi Nazife Özdemir 

AKP’de başvuruda bulunan bir başka kadın aday adayı ise Akçadağ’dan Nazife Özdemir. 

Aslen Esenbey Köylü olan ve İstanbul'da ikamet eden Nazife Özdemir,  Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği (MASTÖB) Derneği Başkan Yardımcısı. Bugüne kadar çeşitli sosyal sorumluluk projeleri içinde görev alan Nazife Özdemir AKP Akçadağ İlçe Başkanlığı’na başvurusunun yaptıktan sonra yaptığı açıklamada, “Aday gösterilmem halinde Akçadağ’ı hak ettiği noktaya taşıyacağımız konusunda hiç kimsenin şüphesi olmasın” demişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız