SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Erkeklere Anlatmak Daha Makul'

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:09:00
'Erkeklere Anlatmak Daha Makul'
A- A+ PAYLAŞ

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın organizesi ile 40 ilde ‘Aile İçi İletişim Semineri’ kapsamında Malatya’da düzenlenen seminere AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık da katılarak, erkeklere kadına şiddet konusunda uyarılarda bulundu.

Yeşiltepe Semt Konağı Salonu’nda düzenlenen seminerin açılışında konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Malatya İl Müdürü Oktay Taş, “Aile kurumunu güçlendirilmesi kapsamında ülke genelinde eğitici, bilgilendirici ve aydınlatıcı eğitim programları düzenliyoruz. Temel konumuzda aile içi iletişimdir. Bu tür eğitim çalışmalarını modern toplumda zayıflayan aile kurumun yeniden güçlenmesine katkı sağlayacağına inanıyorum” dedi.

Milletvekili Öznur Çalık ise şöyle konuştu:

“Evlatlarımız ister kız, ister erkek olsun, her halükarda bir kere sevgi ortamında büyüdüğünde, severek büyüdüğünde, anneye, babaya ve büyüğe saygıyı gördüğünde , bir sonrakinde kendiside diğerlerine uygulayacaktır diye düşünüyoruz. Bizim maalesef ülke içinde yaşadığımız en önemli iletişimsizlik kadına uygulanan şiddettir. Türkiye’de ve tüm dünyada her iki kadından bir tanesi şiddete maruz kalıyor ve dayak yiyor. Şöyle bir algı var, ‘Ya kocasıdır, severde, döverde.’ Bu kocasıdır. Severde, döverde dediğinizde sadece eşiniz için söylüyorsunuz. Kendi kızınıza şiddet uygulandığında eniştenin karşısında dimdik dağ oluyorsunuz.”

AKPi döneminde yapılan yasal değişikliklerle kadını maruz kaldığı şiddete karşı korunduğunu ve koruma altına alınarak kadının pozitif ayrımcılığa tabi tutulduğunu anlatan Çalık, “Bizim örneğimiz Peygamber Efendimiz ve Hatice annemiz ise bizimde onların aile hayatını uygulamamız gerekir” diye konuştu.

Çalık, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Kızınız şiddeti gördüğünde canınız nasıl acıyorsa o şiddet uygulanan kadınında bir anne ve babası var. Onun da canı ve ciğeri öyle acıyor. Bir insan hakkı ihlali olarak kadına uygulanan şiddetin ortadan kaldırılması için bir yasal düzenleme yaptık. Bu yasal düzenlemeleri biz kadına anlatmak yerine erkeklere anlatmanın daha makul olduğunu düşünüyoruz.”

Seminerde İletişim Uzmanı Oğuz Benlioğlu tarafından ‘Aile İçi İletişim’ konusunda mahallenin erkek sakinlerine bilgi aktarıldı.

Çalık, çarşı merkezinde bir ayakkabı mağazasının da açılışını gerçekleştirerek hayırlı olması temennisinde bulundu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız