SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Erken Seçim Göründü'

A- A+ PAYLAŞ

Demokrat Parti (DP) Genel İdare Kurulu (GİK) üyeleri, eski bakanlardan Edip Safter Gaydalı ile Yaşar Topçu, partinin Malatya teşkilatını ziyaret etti.

DP Malatya İl Başkanlığı'nda yaptıkları basın açıklamasında gündemdeki konulara temas eden DP GİK üyeleri, parti çalışmalarını da dile getirdiler.

Eski bakanlardan Edip Safter Gaydalı, iktidar partisinin icraatlarını eleştirerek, "7 yılda özelleştirmeden 42 milyar Dolar gelir elde edildi. Bu paralarla Türkiye'de sahte cennet meydana getirildi. Şimdi özelleşecek satacak yer de kalmadı. Bu parayı harcadılar, deniz bitti kara göründü. Şimdi İMF'den para almaya çalışıyorlar. Eğer 20 milyar dolardan daha az para alırlarsa, ihtiyaçları karşılayamazlar" dedi.

"ERKEN SEÇİM OLMALIDIR"
"Erken seçim olmalıdır" diyen Gaydalı, Türkiye'nin git gide kötüye gittiğini iddia etti.

DP GİK üyesi, eski bakanlardan Yaşar Topçu da konuşmasında, hükümetin işsizliği çözme, vatandaşı fakirlikten kurtarma gibi gündemleri bırakıp, askerler ile uğraştığını ileri sürerek, "Yapılan anketlerde tek başına iktidar görünmüyor. Oluşacak koalisyon iktidarında DP de yerini almalıdır" şeklinde konuştu.

Merkez Bankası'nın yüzde 15 faizle para vermesine rağmen bankaların kredi kartı faizlerini yüzde 60 uygulamasını da eleştiren Yaşar Topçu, "Yabancı sermaye de Türkiye'de banka kurmaya hevesli. Niye hevesli olmasın ki, bu kadar karlı bir bankacılıktan kaçarlar mı?"diye sordu.

Malatya'nın yerel sorunlarına da temas eden Yaşar Topçu, Malatya'da icra müdürlüğü sayısının 7'ye yükseldiğini, vatandaşın ekonomik sorunlardan icralık olduğunu da söyleyip, Mavi Tren'in seferlerinin kaldırılmasını eleştirip, "Aslında Hızlı Tren gelmelidir" dedi.

Diğer yandan Topçu, basın mensuplarının sorularını da cevaplarken, geçen ay DP Malatya il binasından Turgut Özal'ın fotoğraflarının kaldırılmasıyla ilgili soruya da şu cevabı verdi:

"O konudan bilgim var. Yanlış anlaşılmadan kaynaklanan bir sorun oldu sanırım. Biz parti olarak genelde partimizde, partimize ve ülkemize emeği geçenlerin fotoğrafının bir bölümde olmasını arzu ettik. Bu uygulama gerçekleştirildi. DP Malatya il binasında da bir odada, Atatürk'ten tutun da, ülkemize ve partimize hizmet edenlerin fotoğrafları asılı. Bu fotoğraflar arasında merhum Özal'ın fotoğrafı da bulunuyor."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız