SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Erken Seçim İmzaya Açıldı

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:59:10
Erken Seçim İmzaya Açıldı
A- A+ PAYLAŞ

HABER: Bahar ATAKAN- milliyet.com.tr

Mart 2014’te yapılacak yerel seçimin öne alınarak 27 Ekim 2013’te düzenlenmesi amacıyla anayasa değişikliği üzerinde çalışan AK Parti ve MHP formül arayışına girdi. Partiler, anayasa değişikliğine ilişkin metni milletvekillerinin imzasına açtı.

Yerel seçimin 27 Ekim 2013’te yapılması için uzlaşan AK Parti ve MHP, anayasa değişikliğini içeren yasa teklifi için çalışmayı sürdürüyor. Teklife, AK Parti’den 5, MHP’den de 2 grup başkanvekili imza atacak. Gündemdeki değişikliğe göre teklif, anayasaya geçici madde eklenmesi şeklinde yapılacak. 

Seçimler tehlikeye girebilir

AK Parti, anayasa değişikliği ile birlikte, Mahalli İdareler ile Mahalle Muhtarlıkları ve İhtiyar Heyetleri Seçimi Hakkında Kanun’un “Seçim dönemi-seçim başlangıç tarihi ve seçim günü” başlıklı 8. maddesinde de değişiklik yapılmasını istiyor. Ancak MHP, kanun değişikliğine mesafeli bakıyor.

Mahalli idareler seçimlerine ilişkin kanunda değişiklik yapılması halinde, 2013’te yerel seçimlerin gerçekleştirilememesi ihtimali doğuyor. Seçim tarihinin tehlikeye girmemesi için anayasa değişikliği teklifinde “muafiyet” hükmünün yer alması gerekiyor. Teklife “Anayasanın 67. maddenin 2013’te yapılacak seçimde uygulanmamasına” yönelik madde eklenmesi tartışılıyor.

1 Ekim’de açılacak Meclis’in ilk gündem maddesi yerel seçimlere ilişkin anayasa değişikliği olacak. Ak Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli,  “İmzalar tamamlandığında teklifi TBMM Başkanlığı’na sunacağız” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız